Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Bølger

Nogle marinemalere har haft en evne til at afbilde bølger, så de ser helt levende ud og med lyset spillende i bølgetoppene, så de farves lysere, grønlige.

Kattegat

At tage et billede af bølger, hvor man vil have netop den lysegrønne virkning med, er ikke spor nemt. Det kræver at man kan se hvad der sker med bølgerne, så man vælger det bedste tidspunkt.

Somme tider er vejr og vind mere hjælpsomme end her, og giver hele tiden “bølge”situationer hvor man tydeligt ser lyset. Men den dag (i mandags) var der flere “sorte” end grønne bølger.

Advertisements

Written by Donald

Thursday, April 13, 2017 at 10:17 UTC

Posted in Vejr

Tagged with , ,

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Én, der kunne det, var Zorn, Anders Zorn. Men han gjorde det nu også med aquarel, altså vandfarver. 🙂
  Nej, helt ærligt: jeg kender ingen, der som han med vandfarve kunne gengive vandets mange nuancer og spejlinger. Vi havde glæden af at se den store retrospektive udstilling i Mora, hvor han boede, inden denne blev sendt ud i Verden, hvor man stadig anser ham for en af de fineste billedmagere, det være sig med aquarel, olie, raderinger, ætsninger, træskærearbejder eller sølvstøbning. Hvis du tager svensk wiki, finder du et rimeligt, men lille udvalg. Så kan du jo selv se, om du kan finde ud af, hvad der er oliemaleri, og hvad der er vandfarve.

  AagePK

  Friday, April 14, 2017 at 14:32 UTC

  • Ja, han er en af de mest “skarpsynede” malere – herlige billeder.

   Donald

   Sunday, April 16, 2017 at 12:03 UTC

 2. Jeg har ikke været ved vandet en tid, men jeg kan da nogenlunde fornemme vanskeligheden ved at tage bølgebilleder og få den grønne farve med.
  Jeg er spændt på om denne kommentar bliver synlig eller om Akismet mener den ikke er OK.

  Jørgen

  Friday, April 14, 2017 at 18:47 UTC

  • Kommentaren er selvfølgelig OK og Akismet har ikke nogen “mening”, jeg kan ikke lige se, hvad der har udløst at dine kommentarer havnede i spam-filteret.

   Jeg kan anbefale en solskinstur langs en strand, hvor solen er ude over vandet – ellers får man ikke den skønne forårsoplevelse, medlys kan ikke få vandets farve frem på samme måde.

   Donald

   Sunday, April 16, 2017 at 12:25 UTC

 3. Kommentaren til dette og forrige indlæg synes at være endt i spamfilteret. Er der det må du gerne fiske dem ud, så jeg igen kan bruge den gennem 10 år anvendte mailadresse. Samme problem med kommentarer har jeg også på en anden blog, men ikke på alle med WordPress.

  Jørgen

  Friday, April 14, 2017 at 18:50 UTC

  • Ja det var ikke så godt – de lå med reklamer for viagra og andre interessante ting, som bare ikke hører hjemme her.

   Nu er jeg lidt i tvivl om jeg fik det hele ud fra spamfilteret, for du skriver at der er en kommentar til forrige indlæg, men der er ikke flere fra dig i spam-filteret; – jeg håber jeg har “reddet” det hele nu.

   Donald

   Sunday, April 16, 2017 at 12:27 UTC


Comments are closed.