Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Strandskoven ryddes

De skilte, som man gennem nogen tid har set ved skov-parkeringspladserne, med besked om at Naturstyrelsen arbejder på at hjælpe på artsrigdommen ved at rydde især Rosa Rugosa, men også Pinus mugo i området mellem klitterne og stranvejen (det, som man ofte kalder en strandskov).

De her bjergfyr, Pinus mugo, er det en art eller bare en underart – en art er den bredeste mængde af individer, som kan producere frugtbart afkom, siger Wikipedia. Kan Pinus mugo ikke få kogler med en almindelig fyr? Jeg troede det var en “underart”, subspecies.

Man ser vandet til højre, klitrækken med stier og til venstre var der efterhånden uigennemtrængelig krat, det er nu ryddet. Da der ikke ligefrem er blødt mos eller græs, men en masse stubbe, vil området først og fremmest tiltrække turgængere, ikke cross-cykler, ikke løbere, ikke picnic-på-et-tæppe

Men man skal helt tæt på for at se, hvor meget der voksede førhen –

Fodspor efter larvefødder

Advertisements

Written by Donald

Sunday, March 26, 2017 at 17:42 UTC

Posted in Skov og have

Tagged with

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Håper fotsporene etter larveføttene heles relativt fort.
  Klem på deg ❤

  Mormor

  Sunday, March 26, 2017 at 18:00 UTC

  • De skal nok heles, og det er udmærket at området bliver lyst. Jeg må tilføje et billede af de store stabler af brænde, der er hugget af.

   Det er ikke en have eller en park, så det er klart at man ikke anlægger en græsplæne 🙂 men forhåbentlig vil der blive flere pletter, hvor man kan slå sig ned og nyde solen i læ af klitterne. 🙂

   Klem på dig ❤

   Donald

   Monday, March 27, 2017 at 11:24 UTC

 2. Bjergfyr, Pinus mugo, er en art, der har en underart, Pinus mugo ssp. mugo, Krybende bjergfyr. Denne regnes for en invasiv art, og den er sortlistet. Den angribes ofte af Caterpillarus mascinus americaniensis. Du vil, ved at forstørre billedet, tydeligt kunne se sporene heraf.
  Den anden underart, Pinus mugo ssp uncinata, Enstammet bjergfyr, regnes ikke til de invasive arter.

  AagePK

  Sunday, March 26, 2017 at 18:22 UTC

  • Ja, jeg så den orm, den larve Caterpillarus mascinus americaniensis! Den har en lang arm.
   Det tyske Wikipedia opslag på Bergkiefer er meget smukt, og man ser bl.a. nogle pragtfulde exemplarer af Pinus mugo subsp. uncinata, Spirke oder Aufrechte Bergkiefer, som man ikke ville drømme om fælde – det er den du siger ikke henregnes til invasive arter.
   Sidste nye forskningsresultater viser at den invasive art Homo Sapiens er ved at fortrænge Pinus mugo, men derimod har den svært ved at få overtaget over Rosa rugosa.

   Donald

   Monday, March 27, 2017 at 11:33 UTC


Comments are closed.