Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Diset solskin og god motion, formkurver for pensionister

Det undrer mig, at man somme tider kan mærke “nu går det godt” og kroppen føles behageligt mere smidig, og de smerter, der ellers generer ved knyst, mellemfod, knæ, lår, lænd og så videre alle bliver af mindre betydning. Det er sådan en glæde at det er svært at beskrive, andet end ved modsætninger: Det er som at rejse sig efter et sygeleje.

Og selv det giver ikke rigtig indtryk af den livsglæde, den fornemmelse i fødderne, som vågner op og morer sig ved rytmen i tråd’et, de fødder, der igen accepterer at skulle bære hele kroppen og gør det med glæde — fødder og ben skubber rundt på de mange kilo lænd, mave og bryst, for slet ikke at tale om hoved og arme som danser gennem vinden og solen.

I indledningen til Antony Beevor’s bog om Slagene i Ardennerne så jeg – og jeg finder det frem til et indlæg i nærmeste fremtid – at officererne brokkede sig over at de fik reserver (soldater til erstatning for de døde) som var over 30 år gamle, ikke kun fordi de var uden kamp-træning, men fordi de ikke kunne tåle kulden og døde alt for let. Der var en sætning i retning af “der skal meget til at slå en 20-årig ihjel, han er fuld af liv.”

Siger det dig noget, kære læser?

Solen skinnede mellem de nøgne stammer – der ses en indhegning for tur-heste og spisebord eller picnic-bord –

Udsigten fra Brantebjert på nøjagtig samme tid som foregående billede er taget – men havgus og dis-skyer får billedet til at se ud som om det er gråvejr

Der er ingen skov-grill her, for enden af Vagtmesterstien, på toppen af Brantebjerg (ca. 20 meter højt) men blot bord og bænke.

Andre steder i Tisvilde Hegn er der størr eller mindre grill-steder med halvtag og frisk, tørt brænde.

Solglimt i bølgerne samtidig med at disen gør himlen gråhvid

Advertisements

Written by Donald

Saturday, March 18, 2017 at 12:53 UTC

Posted in Skov og have

Tagged with ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er dejligt at mærke der kommer gang i blodomløbet om hvad deraf følger af velbehagelighed. Kontrasten til din oplevelse af lette fjed, havde jeg tunge ben i dag. Underlig fornemmelse, når det ellers plejer at gå derudaf.

  Jørgen

  Monday, March 20, 2017 at 19:25 UTC

  • Ja, det er rart at mærke at kroppen kan fungere. Jeg tror at alle, der bliver ældre, må vænne sig til at det ikke går helt så let, som da man var ung, og at det skyldes egenskaber ved det biologiske “apparat” – kort sagt, vi må finde os i at blive ældre eller dø unge.

   For mit vedkommende betyder en lang nattehvile at benene fungerer bedre. Man behøver ikke at sove tungt i et stræk – jeg kan endog ligge og høre morgenradio, det fungerer stadig som “krops-reparation”.

   Donald

   Tuesday, March 21, 2017 at 10:18 UTC

 2. Det er syndigt, som Skov-og Naturforstyrelsen har set sig nødt til at opsætte kødofferaltre, læs: grillpladser rundt omkring i den danske natur. Men gør de det ikke, tager folket sig jo selv til rette, og smider engangsgriller på stedet.
  Og hvis/når skovløberen så ikke får tømt affaldsstativet, flyder det snart med alskens affald. Det har endda været diskuteret, om man helt skulle lade være med at opsætte affaldsstativer, da folk så skulle være mere tilbøjelige til at huske, selv at fjerne deres affald.
  Jeg har oplevet såvel følelsen af at være blevet ældre, tungere og mindre mobil, men også, efter at have smidt, hvad der svarer til 135 pakker smør (økologiske, vel at bemærke, vi bruger ikke andet fedtstof her i huset; de vejer til gengæld så kun 200 gram pr pakke! 😉 ), at jeg føler mig mere mobil, en del lettere, og dermed yngre.
  Men jeg er stadig så tæt på turene i det varme Trankebar, at jeg let kan overtales til at vente med dagens fodtur, til det bliver mindre koldt og regnfuldt. 🙂

  AagePK

  Tuesday, March 21, 2017 at 5:53 UTC

  • Lidt længere væk har Skov- og Naturforstyrrelsen, nu kun “Naturstyrelsen” (som om de kunne styre naturen!) opsat et hegn om en lille offerplads, hvor man lægger slagteri-affald af den slags, som havørne godt kan lide, enten det nu er skævtskårne flæskesider eller bugflæsk, men også lunser af andet kjød. Og mirakel! Offeret bliver modtaget! :mrgreen:

   De skovsvin, som man i tog-reklamer i 60’erne bad os om at bekæmpe, er stadig aktive. Kommunen må (måske sammen med Naturstyrelsen) rense strandene hvert forår. Man advarer specielt mod knuste flasker. Når jeg går tur i disse dage kan jeg med glæde konstatere, at der ikke er så meget affald.

   Skovløberne er afskediget, og måske er skovrideren blevet til en overløber. Der arbejdes i skovene her, og det er tydeligt, at man satser på “publikumsvenlig skovdrift”.

   Det har været en politisk beslutning siden midten af 1900-tallet, måske før, at Nordsjællands kyst (specielt Tisivilde Hegn og Melby Overdrev) skulle være en del af Københavns Grønne Lunge. Klampenborg og Charlottenlundfortets strande var overfyldte “fluepapir”, Amager Strand var kun for Amager (Amarkanere). Men først fik Danskerne biler, og kørte til Melby for at gå i vandet, – og efter at havnevandet er renset, så man kan bade i det, og strandene i selve Københavnsområdet igen behagelige, tilpas tomme/fyldte.

   Nu mangler vi bare vejret … 🙂

   Donald

   Tuesday, March 21, 2017 at 10:27 UTC


Comments are closed.