Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Saltskærme for vejtræer

Har ikke været ude med kamera de sidste 4 dage – det er nu sne og køligt, så jeg griber tilbage til 5.Februar hvor jeg konstaterede at Gentofte kommune har lavet skærme for at beskytte vejtræerne på Fuglegårds Allé mod vejsalt.

Fuglegårdsvej, Gentofte, alletræer med saltskærme, bemærk huset i midten

Fuglegårdsvej, Gentofte, alletræer med saltskærme, bemærk huset i midten

Der er huse af forskellige generationer. Jeg tror at man også kan finde områdets og Københavns historie ved at se nøjere på husene. Det lange hus i midten er (måske) (tror jeg) et af de ældste. Hvis man havde råd, købte det i krisetid og istandsatte og solgte i en boligboble, kunne det forsørge en lille familie i mange år.

Fuglegårdsvej husene er repræsentative for byggestilsambitioner fra de første årtier af 1900-tallet

Fuglegårdsvej husene er repræsentative for byggestilsambitioner fra de første årtier af 1900-tallet

Det med huspriser er noget, som kun få lægger mærke til. Min skolekammerat købte en gammel “kasse” på en sidevej til Gammel Kongevej (Frederiksberg) og undrede sig over at han havde tjent mere på værdi-stigning fra 2000-2005 (og videre 2 år) end han kunne tjene på ærligt arbejde. Det er ikke helt OK, vel?

Advertisements

Written by Donald

Monday, February 20, 2017 at 9:30 UTC

Posted in Byggeri

Tagged with , ,

12 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hej Donald,
  Er tilbage på bloggen igen, godt at se, at noget er det samme.
  Kh

  Lavendels

  Friday, February 24, 2017 at 15:16 UTC

  • Hah! Ja jeg lever endnu! 🙂 Jeg har en gang imellem lissom været på ferie i Provence pr. billeder. Det ser dejligt ud, når du sender feriebilleder. Spadseretur ved Nordfyns flade kyst er nu heller ikke så tossede at se på 🙂

   Donald

   Friday, February 24, 2017 at 15:25 UTC

 2. Smart form for træbeskyttelse. Hvad mon effekten er?

  Jørgen

  Friday, February 24, 2017 at 20:22 UTC

  • Man bruger også skærme på midterrabatterne på indfaldsvejene i København, nogle steder i det mindste (Utterslev) men dér er det små planter, buske, blomster, ikke træer. Jeg tror det er nødvendigt. Berlin forsker mere i vejtræer, gad vide om det er en speciel Berlinsk dyd eller om vi har forskning i vejtræer i DK.

   Donald

   Saturday, March 4, 2017 at 11:17 UTC

 3. Har denne saltbeskyttelsen noen effekt? Saltet forsvinner jo ned i grunnen og grunnvannet. Gjør det ikke?
  Sjarmerende strøk.
  Klem på deg ❤

  Mormor

  Saturday, February 25, 2017 at 9:00 UTC

  • Ja, den har effekt. Det vand, som rammer vejbanen, ryger ned i kloakkerne. Saltet er ikke almindelig salt, jeg ved ikke hvor giftigt det er, men det må vi finde ud af. Nu er jeg jo bagud med blog-dage her, (pga. dødsfald i familien, og pga. at jeg skulle skrive og layoute et blad) men bagefter finder vi ud af det 🙂 Klem på dig ❤ 🙂

   Donald

   Saturday, March 4, 2017 at 11:39 UTC

   • Klem på deg. Håper du har det godt ❤

    Mormor

    Saturday, March 4, 2017 at 12:45 UTC

 4. Hvad er ok, når det gælder prissætning? Med den elendige styring, vi har, hvor ejer, skattevæsenet og bankerne alle er interesserede i såkaldt friværdi, der kan kapitaliseres: ejerens ekstra tur til Mallorca, Skats provenu, og bankernes gebyrer, så skal det jo gå deropad.
  Samtidigt får vi beskæftiget en masse skattefolk og politikere med ejendomsvurderinger, der altid vil halte langt bagud, medmindre de pludseligt får sygeligt opskruede værdier på huse, der ikke er blevet renoveret som de nys solgte, og som danner grundlaget for den automatiserede værdisætning. Et år røg min jordværdi op med 203%! Kommunen tænker jo meget i jordskatter, så de var ikke til sinds at give sig. Efter sidste nedtur i markedet ser det nu således ud, at huset, bygningerne, er sat lavere, end det kostede at skifte vinduerne ud, mens grunden er mere værd end huset med de nye vinduer, jordvarmeanlæg, solceller, og hvad vi ellers har investeret i.
  Dansk humor, sgu!

  AagePK

  Sunday, February 26, 2017 at 3:18 UTC

  • Det er nemlig rigtigt – hvad prissætning af ejendomme angår, er der ikke nogen regler ud over “udbud og efterspørgsel”. Når økonomerne anvender prisen for et ***standardhus*** som pris-grundlag, og når det var den slags, som afslørede at økonomien var løbet af sporet allerede i 2003 (og måske før) så er det fordi prisen på et BRUGT standardhus var højere end prisen for et nyt. (Forsikringsselskaberne er gode til den slags beregninger).
   Man skal selvfølgelig korrigere for både beliggenhed og fremtidssikring af grund (det kan også gøres, men det kan vi ikke komme ind på nu).

   Jeg er rystet over det sløseri og det, der er værre, som finder sted med ejendomsvurderinger (gennem mere end 40 år).

   Sygelig opskruede priser, ja, af de grunde du angiver samt af grunde som manglende udstykning, byggetilladelser, jordspekulanter, som “sidder på deres 20 tønder land” osv. Jordskatter, forfærdeligt sløseri, kassetænkning!

   Det er ret mystisk at grunden er så meget værd når huset er sat så meget ned! Dansk smertende humor.

   Donald

   Saturday, March 4, 2017 at 11:46 UTC

 5. Den rigtige pris er vel den, som køber og sælger enes om.
  I øjeblikket skal alle bo på taget af Københavns Rådhus for at være tilfredse.
  Det gør, at huse på vores egn svarende til den røde på billedet kan erhverves for omkring 1 mill. eller mindre alt efter kvaliteten af “indmaden”.

  natural2222

  Tuesday, February 28, 2017 at 5:30 UTC

  • Ejendomsmæglerne kan skubbe lidt på udbud og efterspørgsel ved annoncering og anprisning mv. men grundlæggende set er det mangel, udbud og efterspørgsel, som danner prisen.

   Prisen for et nybygget standardhus (forsikringshus) er en kunstig størrelse, som kan gøre nytte, hvis den er omhyggeligt målt. Man må korrigere for beliggenhed og den slags, og det duer kun hvis der er rigeligt med bygningshåndværkere og materialer og grunde og købere, altså kort sagt et velplejet marked.

   Min søn og jeg kiggede en overgang på huse i Sverige, – man kunne få et smukt indrettet hus, ikke nyt, men dog rent og pænt, for 2-300 kkr. og de fine huse kostede en halv mio. I Helsingborg er der overklassemiljø med meget dyre små lejligheder, som er af den slags hvor det er “stil og beliggenhed” som gør at de koster millioner. Utroligt, sådan er det. Mine naboer og jeg er enige om at det er godt for børn og voksne at bo i et hus og have en fodboldklub i nærheden! 🙂

   Donald

   Saturday, March 4, 2017 at 11:53 UTC


Comments are closed.