Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Find farverne

Grøn, - vintergrøn

Grøn, – vintergrøn

Written by Donald

Sunday, February 19, 2017 at 23:59 GMT+0000

Posted in Skov og have

Tagged with ,

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sådan et træ er nu flot. Der er masser af farver – og grønt er godt for øjet, både til maj og om vinteren. Her er vejret godt nok surt lige nu.

  Jørgen

  Monday, February 20, 2017 at 14:48 GMT+0000

  • Ja, det har været vådt og koldt. Det var ikke vejr til udearbejde, besluttede de, to arbejdere, som lavede flist af grene og andet kvas langs banen. Jeg tror de fik en velfortjent pause på et par timer 🙂

   Donald

   Monday, February 20, 2017 at 19:48 GMT+0000

 2. Sorry: vintergrøn er optaget, den hedder hos gartneren også vinca. 🙂
  Hernede er det også vinter, 40 grader til tider. Men i fredags, på vej til Kodaikanal blev det bare koldere og koldere, jeg frøs som hjemme en februarnat, når strømmen er gået. Så næste morgen købte jeg mig en lækker vamset sweater i ren uld, 1800 Rs, fundet for de penge. Og pigerne sagde, at jeg klædte den. 😉
  Men der var ingen varme kvinder om natten til at holde en varm, vi måtte nøjes med lidt kylling, punjabi tandoor-style, DET var hot!

  AagePK

  Tuesday, February 21, 2017 at 12:41 GMT+0000

  • Ja de krydderier sætter ild i ganen! Pas på med dem. Mon alle indere elsker de skrappe, brændende krydderier, chili?

   Det var jo en dejlig tur at komme ud på, men hvordan kan det så være at det blev koldere og koldere? Er det måske kroppen, som har “skruet op” for normal-velvære-temperaturen? Jeg husker min tante fra Los Angeles frøs, da termometeret inde viste 35°C og udenfor var det 31°C; da vi åbnede vinduet sagde hun “Uhhhh – det er koldt!”

   Donald

   Tuesday, February 21, 2017 at 15:09 GMT+0000

  • Tillykke med sweateren! Fik du taget et billede af butikken eller er de trætte af at blive fotograferet?

   Donald

   Tuesday, February 21, 2017 at 15:09 GMT+0000

   • Ikke alle indere elsker hot mad, tendensen er, at jo varmere klima: jo mere hot krydret. Iflg min farbror, der gjorde tjeneste bl.a i Nordafrika, og senere boede i Indien i en årrække, skyldes det, at chili fordrer svedproduktion, der hjælper på at køle kroppen ned.
    Men derudover kan krydderierne også hjælpe på bekæmpelse af mikro-invasorer: de fleste olier og terpener i planter, og dermed også i krydderierne, er jo enten fungicide, baktericide eller virus-bekæmpende. Derudover indeholder frisk mango, papaya og ananas enzymer en masse, der er virksomme mod amøber og andet kryb. Så det er også på menuen, plus curd, en slags yoghurt, eller kærnemælk, der kølner ganen efter chili og malabar-peber. Du skulle prøve pickled malabar, sikke dog en fantastisk smag af peber!
    Jeg har for øvrigt et foto fra min barndom, hvor min farbror kom på besøg fra Indien: vi stavrer rundt i vinterfrakker, pta at der var hedebølge i maj: han frøs, så det måtte vi da også gøre! Haha!
    Folk hernede elsker at blive fotograferet, og de er også ganske fotogene; jeg fik dog intet billede i den butik, selvom manden var yderst elskværdig. Til gengæld fik jeg flere i The Danish Displa, eller hvad den nu hed. Ikke meget dansk der, men på mit spørgsmål herom var det yderst vise svar: Det er et navn taget fra sanskrit! Og det er der jo ingen, der kan kontrollere. 😉 Indisk humor. Vi griner meget sammen hernede.

    AagePK

    Wednesday, February 22, 2017 at 3:09 GMT+0000

    • Humor er godt!

     Danish Displa! Nej, hvordan det navn er kommet, det kan Google ikke svare på – ukendt! Did you mean “DISPLAY”? så mangler nej-knappen. (Der er dog mulighed for at søge ordret, – heller ikke resultat.)

     Jeg tror jeg skal spise mere ananas, det var nok derfor at jeg fik en uimodståelig trang til ananas, dengang jeg var syg!

     Donald

     Wednesday, February 22, 2017 at 11:50 GMT+0000


Comments are closed.