Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Der graves efter dræn

Det må være vanskeligt at grave efter dræn. Jeg ville ønske, at jeg kunne fortælle noget mere om det, men udover at se at der graves et sted hvor vandet har samlet sig hver sommer, og at jeg kunne se et knust drænrør, (om det var sket under gravningen eller før, det kan jeg ikke sige) – og at manden fortsatte med spade efter at have lavet det første hul med gravemaskinen.

Efter at have gravet 70 centimeter ned var der vand i jorden. Drænet skal repareres

Efter at have gravet 70 centimeter ned var der vand i jorden. Drænet skal repareres

Der er kloaklåg langs skellet og der er også et låg ved jernbanen, men der må jo være noget galt, når jorden ikke bliver drænet

Der er kloaklåg langs skellet og der er også et låg ved jernbanen, men der må jo være noget galt, når jorden ikke bliver drænet

Advertisements

Written by Donald

Monday, February 13, 2017 at 2:01 UTC

Posted in Mark

Tagged with

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Du har da vist skrevet om vand, der ikke forsvinder før. Godt rep. er begyndt.

  Jørgen

  Wednesday, February 15, 2017 at 20:24 UTC

  • Ja, jeg har undret mig over at den våde plet blev større for et par år siden, det var dog en del af høsten, der blev ødelagt på den konto. Planteavleren reddede noget ved at grave en rende til jernbanegrøften. Jeg gætter at den “rige” måde at reparere dræn er ved at sende en kamerasonde ned, men det er jo ikke gratis.

   Donald

   Thursday, February 16, 2017 at 1:02 UTC

 2. Det med en kamerasonde ville være smart; men det er stadig så dyrt, at det er forbeholdt skattebetalte aktiviteter.

  Vi som betaler skatten må klare problemet med et gammeldags rensebånd. På den måde checker man ca. 25 meter af det fundne drænrør, og så fortsætter man på “den tørre side” af drænet indtil man møder modstand. Kan man få en spulevogn ud i marken, kan man sætte en spuleslange i røret og komme op til 200 meter ind. Det er særdeles godt og effektivt, idet man så samtidig får renset samlingerne i rørerne og derved øget deres dræneffekt.

  natural2222

  Sunday, February 19, 2017 at 5:28 UTC

  • Han brugte et rensebånd, og det var et af de lange. Han har ikke brugt spulerør endnu, men da det blev tøvejr igen, har åbenbart fået repareret røret og jorden er “lukket”.

   Tak for uddybningen, det er godt at vide noget om hvordan man gør. Det er ikke det eneste sted her, hvor man har gravet og repareret afløb, dræn og kloakker – og somme tider undrer man sig over, hvad der egentlig er sket.

   Donald

   Monday, February 20, 2017 at 11:27 UTC


Comments are closed.