Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Dagpengeregler fylder 29000 sider

Hvis ikke vores samfundssystem bryder sammen på grund af politisk uenighed og økonomisk krise, så bryder det sammen på grund af det, som man i IT-sammenhæng kalder “bloatware”, computersystemer, som ikke gør noget nyttigt men som “kan en masse”.

Det samme kan man sige om love og regler, som exploderer i antal og som er umulige at administrere. Enhver sag om hvorvidt regler følges, ender med at trække ud, så tiden går og folk dør.

Fra Facebook og TV2-Lorry. På “Min A-Kasse” er der kun et indlæg fra 2011, da fyldte reglerne “kun” 23000 sider. http://www.tv2lorry.dk/artikel/demonstration-mod-bureaukrati-dagpengeregler-fylder-29231-sider

Hvad er 400 kilo tungt, 9 kilometer langt, 1,6 meter i diameter og fylder 29.231 sider?

Svar: Dagpengeregler på rulle!

Der er en A-kasse, som kalder sig “Min A-kasse”, – denne organisation rullede i dag en rulle som kunne rumme 29300 sider dagpengeregler igennem København for at gøre opmærksom på behovet for afbureaukratisering.

Da de kom til Christiansborg, var der stadig papir tilbage i rullen.

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, January 10, 2017 at 18:58 UTC

Posted in Brok

Tagged with ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ingen sag er så kompliceret at den ikke kan kompliceres yderligere. Det lyder som det glade vanvid med så mange regler ingen med rimelighed kan forventes at kunne forholde sig til samlet set.

  Jørgen

  Tuesday, January 10, 2017 at 19:50 UTC

  • Den tommelfingerregel er ret uhyggelig! Ja, jeg synes det lyder som det glade vanvid og det er meget uheldsvangert.

   Donald

   Wednesday, January 11, 2017 at 0:10 UTC

 2. Det er det glade vanvid og har været det i mange år. Det udspringer af kontrol-i-hoved-og-røv-mentaliteten, og den kommer vi næppe til livs, så alle odds peger på, at det kun bliver værre trods politikernes korsang om det modsatte.

  Eric

  Wednesday, January 11, 2017 at 18:54 UTC

  • Ja, det udspringer vel også at manglende forståelse af tal og relationer, når man lægger vægt på små små ting og lukker øjnene for de alvorligt kriminelle, svindlere, skatteundragere, kapitalflygtninge, – åh, jeg er så ked af det.

   Man kunne sagtens rette op på problemet med de få små uarbejdsomme dagpengemodtagere uden at smadre Danmarks velfærdssystem.

   Donald

   Wednesday, January 11, 2017 at 20:30 UTC


Comments are closed.