Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Rystende uskarpt billede brugt til reduceret farve-billede

Hvis et billede er uskarpt, sløret, rystet, hvad man nu kalder det, er der ikke nogen måde at få det til at se skarpt ud.

Min skolekammerat sagde “Billeder er aldrig skarpe, det er et fjollet udtryk. Detailrigdom, høj opløsning, fintegning … ” Siger man ikke “billedet er skarpt” henholdsvis uskarpt?

Et uskarpt rystet billede kan have mange farvenuancer som glider over og danner en sløret overgang. Med en billedbehandlingsmåde, som hedder reduceret farve eller på Engelsk: plakat-gørelse, “posterization”, kan man få optrukket overgangen mellem farverne, så der tegnes en “skarp” linie, der hvor programmet finder at så og så mange procent afvigelse nu er nået.

Skib passerer ud for Tisvilde Hegn

Skib passerer ud for Tisvilde Hegn

Det var så bidende koldt og vinden ruskede i hænderne. Ombord på skibet havde de tændt alt lys og godt at de sejlede på GPS, vi skulle nødig have at de kom for tæt på kysten. Hvad mon man kan se sådan en nat på broen, bag rattet?

Kombineres raster med reduceret farve, får man fx. sådan et udtryk:

De små prikker, rasterne, ses kun i stor størrelse

De små prikker, rasterne, ses kun i stor størrelse

Der har før været billeder behandlet på denne måde på webloggen (kan ikke lige huske hvornår).

Advertisement

Written by Donald

Monday, January 9, 2017 at 11:00 GMT+0000

Posted in Foto

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hvad var klokken? Hvor mange glas? Det kan jo være Te-vagten, Kvældsvagten, 1. vagt og Hundevagten. Om dagen har du Dagvagten, Formiddagsvagten og Eftermiddagsvagten, hver á 8 glas. Te- og Kvældsvagten er hver á 4 glas, nattevagterne er igen á 8 glas. Det giver en rullende afvikling, fordelt mellem de 2 hold Styrbordsvagt og Bagbordsvagt; begge vagter skaffer omkring kl.18. Så det er et ret smart system. Jeg kan ikke lige huske, om det er skipper, der leder styrbords vagt, og styrmanden tager bagbords vagt, men ellers er det omvendt! 😉

  AagePK

  Tuesday, January 10, 2017 at 11:49 GMT+0000

  • Klokken var 20 minutter over 16, d.v.s. at det var en halv time efter solnedgang, det får jeg til første glas i Te-vagten, som kun er 2 timer. Billedet er iøvrigt taget med fuld zoom, 48x. Man kan bedre forstå, at der var meget lys på skibet på det manipulerede billede, fordi kontrasten er større og himmel og hav har samme mørke nuance.

   Jeg fandt et vagtskema på da.Wikipedia, det er da fantastisk hjælpsomt og nyttigt!

   Anyway, jeg fik ikke slået op hvad det var for en coaster, som passerede (4. Januar) men nyder blot at der stadig er coastere (og/eller trawlere) som befærder vores farvande. Det er desværre nok snarere en trawler, hvor der har været arbejde på dækket under sejladsen og derfor meget lys tændt.

   Forresten, fik jeg fortalt at da min søn viste Kronborg og Øresund til vores gran(d) kusine og sagde at det er et af verdens mest befærdede søveje, så var vi ved at dø af grin, fordi der ikke var et skib i sigte! Men sådan er det jo, der er (heldigvis) længere mellem skibene selv i de mest befærdede farvande, så de ikke støder ind i hinanden hele tiden.

   https://da.wikipedia.org/wiki/Glas_%28maritimt%29

   Donald

   Tuesday, January 10, 2017 at 16:32 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: