Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Agurketid or not agurketid, that is the question

Normalt vil en mørkegrøn agurk smage godt og saftigt uden bitterhed

Normalt vil en mørkegrøn agurk smage godt og saftigt uden bitterhed

Om vinteren smager agurker forfærdeligt.

Er det bare mig, der synes det, eller er der en eller anden lovmæssighed om at man om vinteren dyrker en anden sort, med større frø, og en anden lidt bitter smag? Skåret i tern og marineret kan man “forklæde” smagen, men ikke hvis man smager råt. Vel?

Advertisements

Written by Donald

Monday, December 19, 2016 at 0:38 UTC

Posted in Liv

Tagged with

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Danske drivhusagurker er gennemgående F1-hybrider, og derfor han-sterile: det giver stort set agurker uden udviklede kærner. Frøene er lidt dyrere, men det danske marked kan bære det.
  Her i den mørke tid skal man så til at dyrke med kunstig varme og lys, hvorved vore sydligere konkurrenter kan være med, og der kan der forekomme sorter med befrugtede, og dermed risikoen for grovere frugter. Og alt andet lige: kunstig belysning giver ikke den optimale smagsudvikling, det gælder såvel tomater som agurker. Agurkers bedste modenhedsgrad falder inden for et par dage, transporttiden kan altså også spille ind mht smagen og konsistensen.
  Hold dig til asier og drueagurker, de syltede! 😉

  AagePK

  Tuesday, December 20, 2016 at 6:40 UTC

  • Endelig en ordentlig viden om dette – tusind tak. Det er mærkeligt at jeg hidindtil ikke har stolet 110% på min smagssans: Jeg burde have tænkt “mærkelige agurkesmag!” og reageret: “Ikke købe!”

   Donald

   Tuesday, December 20, 2016 at 10:18 UTC

 2. Gider stort set ikke spise tomater og agurker om vinteren.

  Jørgen

  Tuesday, December 20, 2016 at 13:29 UTC

  • Hvis de bare smagte godt uden den underlige vandede bittersmag, så ville jeg være glad for agurker om vinteren. Men nu går jeg over til syltede drueagurker! 🙂

   Donald

   Wednesday, December 21, 2016 at 1:46 UTC


Comments are closed.