Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Danskhedskanon

Danskhed er at flage

Danskhed er at flage

Danskhed er granguirlander og glaskugler

Danskhed er granguirlander og glaskugler

Danskhed er kvindehåndbold -- hedder det ikke længere damehåndbold?

Danskhed er kvindehåndbold —
hedder det ikke længere damehåndbold?

Danskhed er magtanvendelse og Øresundstold

Danskhed er magtanvendelse og Øresundstold

Danskhed er nedlagte skibsværfter

Danskhed er nedlagte skibsværfter

Bunden af dokken hæver sig. Man kan ikke bare tørlægge en dok. Gulvet vil opad – der er vandtryk nedenunder, og dokken flyder som et skib på vandigt mudder! Man er nødt til at fastholde gulvet med ankre (som efter hvad jeg har hørt sidder fast i siden, det må være med tværbjælker, hvor var det dog jeg hørte det?)

Danskhed er julelys

Danskhed er julelys

Advertisements

Written by Donald

Monday, December 12, 2016 at 23:47 UTC

Posted in Blogosofi

Tagged with , , ,

25 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Blant annet.
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Tuesday, December 13, 2016 at 23:59 UTC

  • Ja blandt andet. Der er i øjeblikket en diskussion om indvandrere er danske, og en meget presset, dyster mand, Martin Henriksen, bragte emnet op på en ubehagelig måde, idet han sagde at folk ikke er danske bare fordi de er født i Danmark. Man har i øjeblikket en “danskhedsprøve” med spørgsmål, som er rablende vanvittige! Fx.: Hvornår kom den første film i serien om “Olsen Banden” ???

   Donald

   Wednesday, December 14, 2016 at 0:12 UTC

   • CA 1970 tror jeg 🙂

    Mormor

    Wednesday, December 14, 2016 at 1:02 UTC

    • Det vil jeg slet ikke kommentere på, Mormor 😀 – men til gengæld sender jeg en kærlig tanke til Bjørnstjerne Bjørnsson, Henrik Ibsen, Shakespeare og Gandhi og dig.

     Klem på dig 🙂

     Donald

     Wednesday, December 14, 2016 at 9:06 UTC

     • Takk for kjærlig tanke, dem får man ikke for mange av 🙂 En kjærlig tanke til deg også 🙂
      Klem på deg 🙂

      Mormor

      Wednesday, December 14, 2016 at 9:46 UTC

 2. “Man skal ikke skyde indvandrere med kultur-kanoner!”
  De 3 vigtigste, overordnede danske værdier mangler i Bertel Bims’ Kulturkanon: Hykleri, grådighed og ansvarsflugt.
  Eksempel hykleri: Danmark er et kristent land. Står der i kanonen. Men: Du skal kun elske din næste, hvis det er din nabo, og han er danskfødt. Det siger sortsmølfen Krarup, og alle bag kanonen nikker. At så de fleste ingredienser til beviset for, hvorfor vi er kristne, er værdier, der er taget fra Den Højes Tale, altså er Asa-tro, demonstrerer yderligere hykleriet som en manifest del af danske værdier.
  Grådighed: Ham, der har meget, skal meget gives, og derfor skal de rigeste have størst skatterabat, betale mindst bilafgift, og de kan også få rabat på energiafgifter ved stor-indkøb. Ikke mindst Lars Løkke og Bertel Grødnisse kan kunsten med at rage til sig: tænk bilag og fly, og for Bertels vedkommende løn for samtidigt at sidde i Folketing og EU-parlamentet, boligtilskud begge steder, plus rejsekort og diæter. Og tvinge sin søn ind på institutionen Hertha Bofælledsskabet, selv om han ikke opfyldte kriterierne; men når man nu er den bevilligende minister, ikk’?
  Ansvarsflugt: kommer til udtryk ved absolut at deltage i hvad end der dukker op af militære eventyr, for så at kunne henvise til danske jensers indsats, når der skal besættes poster i toppen af NATO, og samtidigt ikke have apparatet parat, når de samme jenser skal behandles for skader på sjæl og legeme. Det er resultatet af megalomani parret med mindreværdskomplekser, der giver en sprængfarlig cocktail, der let fører over i putinisme, erdoganisme, bushisme, fascisme. “Den, der ikke er med os, er imod os!”
  For øvrigt: ifølge København-Bonn-aftalen, som vi lige, med Bertil Kålsøber i spidsen, har fejret jubilæet med, må man ikke fra regeringens side sætte spørgsmålstegn ved [det nationale sindelag. (En del af sætningen var faldet ud, se ndf. Red.)] Aftalen gælder i udgangspunktet for hjemmetyskere og sydslesvigere, men efter 1972 alle andre tilvandrere.

  AagePK

  Wednesday, December 14, 2016 at 6:02 UTC

  • PS: det, man iflg København-Bonn-aftalen ikke må sætte spørgsmålstegn ved, er det nationale sindelag: hvis du siger, du er dansk, er du det, hvorefter alle haver sig at rette. Aftalen var et led i beskyttelsen af nationale mindretal på begge sider af grænsen. Med tilslutningen til EF/EU dækker den langt bredere.

   AagePK

   Wednesday, December 14, 2016 at 6:18 UTC

  • Av av og av igen, jeg troede Bertel Bims var god og reel trods bimsheden. Bertel Grødnisse holder jeg meget af, fordi han kunne sige undskyld, men også fordi det var et ægte udbrud af grødlængsel. Men omvendt er jeg lidt sur over at han er så “medieliderlig” at han tog ind til DR-huset for at svare på tåbelige spørgsmål, selv om det var midt i aftensmadens grødafdeling.

   Tak for den ærlige og øjenåbnende salut – den rammer det jeg forsøgte at antyde!

   Donald

   Wednesday, December 14, 2016 at 9:14 UTC

   • Hvemsomhelst vil sige undskyld, hvis blot man klemmer dem længe nok på maven. Bertel Haarderåde var jo med, da den unge danskfødte mørke elevtalsmand blev mobbet, det var da helt ude ved Hampen Sø, han om nogen burde vide bedre, som påstået sønderjyde, og med til fejringen af København-Bonn-aftalen. Og nu skal han være generalkonsul, i stedet for at gå på pension og lade andre komme til fadet.
    Kålsøberen kaldes han, fordi han et par måneder før grødaffæren til Alt for damerne, såvidt jeg husker, udtalte sig om sin livret: grønkålsuppe. Så han er mere end almindeligt bims! Dixit!

    AagePK

    Wednesday, December 14, 2016 at 12:00 UTC

    • Bertel Vielfraß kan man jo også kalde ham: han har jo, ret beset, snydt alle tjenestemænd ved at tage en embedsmandsstilling uden at den lovformeligt er slået op: det skal jobbet som generalkonsul jo.

     AagePK

     Wednesday, December 14, 2016 at 12:14 UTC

    • Var Bertel Haarder til stede, da den underlige DF’er mobbede gymnasie-eleven? Av det havde jeg ikke registreret. Jeg har måske en svaghed for Bertel-nissen fordi han var den første, der fortalte mig om Keynes i et foredrag for 45 år siden.

     Donald

     Wednesday, December 14, 2016 at 15:25 UTC

    • Hov! Ingen fornærmelse af grønkålssuppe! Eller var det spinat-suppe vor moder serverede med et halvt hårdkogt æg som forret til torsk, gulerøder, ærter og kartofler?

     Og JA generalkonsul-historien er temmelig ubehagelig for os, der har haft en svaghed for Bertel Bims. Kan han overhovedet leve op til de nye tider i Grænselandet? (Der er en advokat, Just Justesen, tror jeg, som har klaget)

     ((Advokat, retfærdighed, justice, Just Justesen – aptronymer; navne, der matcher beskæftigelse)).

     Donald

     Wednesday, December 14, 2016 at 15:39 UTC

     • Kørvelsuppe, med halve smilende æg, vil jeg mene.;-)
      Just Justesen, jo, den er s’gu ren aptron-ymer, af den brede slags! Med knæhøj karse! 😉

      AagePK

      Wednesday, December 14, 2016 at 15:52 UTC

      • Ja, senere blev det kørvelsuppe, det er rigtigt, men det var fordi man kunne få det i frosset, hakket tilstand. Den grønlangkål, som vor moder lavede, var altså hjemmehakket i en kjødhakkemaskine, som jeg ikke måtte stikke fingrene ned i (heldigvis) 🙂

       Donald

       Wednesday, December 14, 2016 at 16:03 UTC

      • Hvilket sidste minder mig om en tegning af Füchsel, med en tilvandrer, der stopper flæsk i kødhakkeren, og en chef, der ikke kan dy sig:” Gi’ den nu hele armen, Ahmed!”

       AagePK

       Wednesday, December 14, 2016 at 16:20 UTC

      • Gisp! Pas nu på! 🙂

       Donald

       Thursday, December 15, 2016 at 2:23 UTC

      • Füchsel var genial.

       Donald

       Thursday, December 15, 2016 at 2:25 UTC

     • Det viser sig nu, at den tidligere generalkonsul ikke forlod pladsen frivilligt, han er åbenbart fyret for at Bertel Vielfraß kan få endnu et ben at gnave i. Og sydslesvigerne gider ham ikke, så det skal nok blive sjovt. Eller ikke.

      AagePK

      Thursday, December 15, 2016 at 14:49 UTC

      • Sikke noget! Fyda. Men Bertel Bims trak sig jo så selv. Ellers havde det set åbenlyst sort ud.

       Donald

       Friday, December 16, 2016 at 12:33 UTC

      • Men Lars Sidenbag/Silkerøv har jo med al uønsket tydelighed bevist, at putinismen er kommet for at blive: den nuværende konsul får ikke lov til at blive. Selv om embeder skal udskrives, eller hva’?
       Han er s’gu godt nok noget hævngerrig, Lille Lars Tyndskid!

       AagePK

       Friday, December 16, 2016 at 12:38 UTC

      • Det havde jeg ikke troet muligt, det er da forfærdeligt!
       Hvad blev der af anstændigheden?

       Donald

       Friday, December 16, 2016 at 12:41 UTC

      • Tjaaeehh, nu må du vælge, Donald: politik, eller anstændighed. Du ved, politikere hævder at de, f.eks i diskussioner, har større råderum end andre borgere, på trods af, at Grundloven udtrykkeligt foreskriver, at ingen samfundsgrupper eller klasser må have særrettigheder. 🙂 Hvor anstændigt er det? 😦

       AagePK

       Saturday, December 17, 2016 at 7:14 UTC

      • Det er ikke anstændigt. Jeg har ikke hørt den formulering, at politikere har større råderum. Jeg har ikke engang hørt, at valgflæsk er en nødvendighed, men har dog tænkt på (eller hørt sige) at før et valg er det visioner (programmer, principper, ønsker) og efter valg er det realpolitik og økonomiske problemer som skal behandles.

       Jeg er rystet over at politikere kan holde taler om beløb på 10-20 mio før de holder tale om skattesvig på 12 og 90 mia og skatteefterslæb på opkrævninger på ca. 40 mio-inddrivelige kroner (de uinddrivelige konkurs- og fallit penge må man afskrive).

       Donald

       Saturday, December 17, 2016 at 12:32 UTC

 3. Her går det godt, toget er aflyst.
  Fine billeder til illustration af danskhed, men AagePK illustrerer fint at handling er afgørende.

  Jørgen

  Wednesday, December 14, 2016 at 7:04 UTC

  • Åh Jørgen, det hørte jeg noget om, der er en afsporing, som bevirker at man måtte aflyse en del tog.
   Ja, AagePK forklarer manglerne ved danskheds-kanonen, det skal jeg da lige love for.

   Donald

   Wednesday, December 14, 2016 at 9:19 UTC


Comments are closed.