Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Ny Software Snyd i VW opdaget i Calif.

Nyhed i dag, hørt i Radio24syv, (R24) kl.11:00 d.6.November 2016. R24 har det fra “Bild am Sonntag” (via Reuter). Jeg kunne ikke umiddelbart finde referencer til det ved Google-søgning, som hele tiden vender tilbage til den tidligere svindelaffære. Især FT.com (Financial Times) fremstiller den gamle sag med alle de væsentlige detailler.

Præmieret VW dieselbil på udstilling i Washington reklamerer med miljøfordele

Præmieret VW dieselbil på udstilling i Washington reklamerer med miljøfordele

Mine fremhævelser - fra Boerse-Frankfurt.de

Mine fremhævelser – fra Boerse-Frankfurt.de

Men nu har de Californiske myndigheder (Californian Air Resources Board (CARB) fundet endnu en mis-informerende software-“feature” i VW biler, installeret indtil Maj 2016. Misvisningen blev opdaget sommeren 2016.

Softwaren er installeret i biler af mærket Audi, og den skifter gearingen (automat-gear), så de udleder mindre CO2. Det sker dog kun, hvis der ikke bliver rørt ved rattet. Bliver rattet brugt, slår softwaren fra.

(Slutcitat R24).

Som Financial Times anfører, viser dette og flere andre træk at der ikke er tale om en fejl, men at det er bevidst vildledning.

VW har tilbudt en halv million kunder i USA tilbagekøb eller erstatning.

VW aktierne styrtdykkede i 2015 fra 250 til 100 (d.v.s. 60%) ved afsløringen, men holder kursen rimeligt pænt nu.

Som bekendt blev Skoda-bilfabrikken efter murenes fald købt af VW, som udviklede modeller, der var moderne og prisbillige. De nyeste Skoda Citigo er meget økonomiske, selv om man ikke tror på den indbyggede økonomimåler, men selv dividerer antal kørte kilometer med antal liter tanket. Min (gamle) Skoda Octavia er tredie-fjerde generation postkommunistiske Skoda-konstruktion og prøver ikke at bilde nogen ind, at den kører meget langt på literen. Jo – i medvind på flad vej med konstant hastighed er den såmænd rimeligt økonomisk.

Advertisements

Written by Donald

Sunday, November 6, 2016 at 12:11 UTC

Posted in Brok

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er dog en smart måde at snyde på. Smart i betydningen usympatisk. At man vil være det bekendt, hvis der er sådan, er svært at forstå.

  Jørgen

  Sunday, November 6, 2016 at 14:18 UTC

  • Ja, det er meget usympatisk. Jeg læste at det først blev alvorligt politisk, da det gik op for de californiske ingeniører, at softwaren ændrede indstillinger når bilen ikke blev kørt. Derfor konkluderede de, at det var for at opnå bedre testresultater.

   Den indstilling, der bruges, når der sidder en chauffør i bilen, mindsker benzinforbruget. Volkswagens problem er sådan set ikke at de vil snyde kunderne, men at de ville markedsføre bilerne som mere “grønne” end andre fabrikanters biler.

   Donald

   Monday, November 7, 2016 at 23:54 UTC


Comments are closed.