Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Ikonisk – eller særpræget, identitetsskabende

Hvordan fandt Knud W.Jensen på at kalder dette museum “Louisiana”? En stat i USA?

The name of the museum derives from the first owner of the property, Alexander Brun, who named the villa after his three wives, all named Louise.[3] The museum was created in 1958 by Knud W. Jensen, the owner at the time.

Louisiana fik sit navn af hofjægermester Alexander Brun, som opførte den villa (1855), der stadig udgør hovedindgangen i det nu ad flere omgange udvidede museum, og villaens navn er nok inspireret af de i alt tre kvinder, han nåede at gifte sig med – alle tre hed Louise. Knud W. Jensen valgte at “overtage” navnet fra det landsted, han efterfølgende omdannede til museum.

Den er undertonet her på billedet, den sejlformede metalskulptur på plænen udenfor cafeteriet på kunstmuseet kaldet Louisiana

Den er undertonet på billedet her, den sejlformede metalskulptur på plænen udenfor cafeteriet på kunstmuseet kaldet Louisiana – ideen var at illustrere trafiktætheden på Øresund, men de er så langt væk, skibene, at man ikke kan se dem på billedet

Øresund og Hveen - og en pyramide som nok er mindre bestanddig end Keops'

Øresund og Hveen – og en pyramide som nok er mindre bestanddig end Keops’

Miro er mand for denne skulptur udenfor Cafeteriet - mindre ikonisk end sejl-skulpturen

Miro er mand for denne skulptur udenfor Cafeteriet – mindre ikonisk end sejl-skulpturen

Jeg havde den lidt kedelige oplevelse at køre forkert retning i første omgang på trods af at jeg er rimelig stedkendt (jeg drejede mod nord ad Kongevejen). Derved konstaterede jeg at der ikke er skilte til Humlebæk. Det minder mig om en historie om at Amterne ikke tillod Helsinge at sætte vejskilte op på den korteste vej til Helsinge – fordi den var en lokal vej og ikke indrettet til gennemkørsel.

Iøvrigt var vejen gennem Espergærde meget smuk. Det er da utroligt som udseende og solskin kan give en lykkefølelse!

Advertisements

Written by Donald

Saturday, October 8, 2016 at 9:59 UTC

Posted in Brok, Park

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Man skal have lys, dagsly, og helst solskin på sine øjne hver dag, ellers får vi vinterdepressioner i November. Det har noget med melatonin-dannelsen i øjnenene at gøre; oppe i Tromsø fandt man ud af, at natsygeplejersker, der gik i kunstlys, fik kludder i den del af hormonproduktionen, og det gav forøget kræftrisiko. Så lys om dagen, og gå i seng i rimelig tid, uden for meget lys, det hjælper alt sammen på humør og helbred.

  AagePK

  Saturday, October 8, 2016 at 12:34 UTC

  • Ja – man skal have lys om vinteren! – visdomsord! Jeg havde en nabo som sad med en dagslysskærm i håb om at det hjalp mod depressioner. Det tror jeg ikke det gjorde. Hun var ked af livet, som var gået skævt. Jeg synes ellers at hun havde det meget godt livsmæssigt, med to søde børn og en mand som tjente godt. Er der en diagnose som hedder “utilfreds-med-alting”?
   Som barn og ung registrerede jeg næsten ikke at vinteren var mørkere, – undtagen det barokke i at vi somme tider i overskyet vejr var nødt til at tænde lys i klasselokalet *midt om dagen*!!! de korte dage om vinteren betød ikke noget – det var vinter og der var gadebelysning, is på kanalerne og sne i Søndermarken – men det var død-irriterende at det var mørkt efter skoletid, hvis man havde en lang skoledag (efter 8. lektion – vi gik i skole 6 dage om ugen med 6 timer om dagen, men en dag mødte vi senere eller også havde vi flere timer pga. svømmetimer.)
   Hvis man ikke har den dag-disciplin hvor man står op kl.6-7 stykker og går i seng ved aftenstid, så bliver man kulret. Med for meget lys kan det være det samme, en fulderik i Narvik fortalte om sit forfærdelige sommerliv hvor han aldrig fik sovet, for det var jo lyst og så var der vel lige tid til en øl mere …

   Donald

   Saturday, October 8, 2016 at 17:04 UTC


Comments are closed.