Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Aftentur på kysten

Kommentarer …

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, October 4, 2016 at 1:05 UTC

Posted in Foto

Tagged with ,

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er jo som taget ud af vor danske sang:” Og er der lidt prikkent ved gutterne der, det kommer af de mange, mange nåletræer”, “Hvor smiler fager den danske kyst”, “Underlige aftenlufte, hvorhen bringer I min hu”, “Stille, stille, sol går ned”,” Nu er jord og himmel stille”,”Nu skrider natten under”.
  “Fårene står der endnu og glor” 🙂

  AagePK

  Tuesday, October 4, 2016 at 5:01 UTC

  • Det var en række passende sange skal jeg da lige love for!

   Det er en skøn sang, “Skål for det blinkende søernes bånd” – en dejlig sang!

   Især kærligheden til vores blodbeslægtede nabofolk – lige efter det du citerer, der kom jeg til at tænke på hvordan Nordmændene var standhaftige overfor Hitler, selv om det Norge, de havde dengang, var et ret fattigt land uden mulighed for at modstå (u)tyskerne på lidt længere sigt. Men det smukkeste synes jeg er skålen for de forhadte klitroser! Se her! ::

   En skål for de roser blandt klitternes rad,
   som lunt mellem lyngen sig dølger.
   En skål for hvert gyngende åkandeblad
   til ankers i Østersøens bølger!

   Åkander i saltvand? Det har jeg ikke set før … Men den slags gør en sang sjovere og lettere at huske. Dejligt med et lidt poetisk indslag 🙂

   Donald

   Tuesday, October 4, 2016 at 8:58 UTC

   • Jeg mener nu, at åkandebladene her er en metafor for de nordiske lande, der duver på Østersøen, husk på, at vort våbenskjold jo også blasoneres som “3 gående blå løver og 9 røde søblade”.

    AagePK

    Tuesday, October 4, 2016 at 11:02 UTC

    • Det giver mere mening, Gotland, Øland, Bornholm, Møen, Lolland Falster, og ja, også Sjælland og Fyen, Als, Fehmarn, Rygen, Saarema, Hiiumaa, Ålandsøerne … plus alle de små som jeg ikke har nævnt … det er jo smukke blade på den blå Østersø.

     Donald

     Tuesday, October 4, 2016 at 14:59 UTC

 2. Der er ikke ret mange ting, der slår en smuk solnedgang – eller solopgang, for den sags skyld, men det er oftest nedgangene, der af en eller anden grund er de mest spektakulære.

  Ellen

  Wednesday, October 5, 2016 at 0:11 UTC

  • Det er turen værd og det er morsomt – måske ligefrem sundt! – at følge årets gang ved at bemærke sig i hvilken retning solen går ned.

   Donald

   Wednesday, October 5, 2016 at 11:00 UTC


Comments are closed.