Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Skal jeg købe en flaske snaps og nedsænke heggebær deri?

Heggebær - de fleste ser pæne ud

Heggebær – de fleste ser pæne ud, og de er meget spiredygtige

*Tag . . | Imod en Viin udpræst af sure Hæggebær. Steners.​Poes.20. HHostr.​F.99.

Jeg har før lavet hyldesnaps, mørkerød og brændende, men hegg? Det burde man prøve. Men de ser bare ikke så gode ud i år, bærrene.

Jeg synes at bladene ser noget matte ud, i tidligere år strålede og skinnede hæggens blade, i år kunne man se at den var gammel og halvdød. Jeg har ikke fået fældet den endnu, en trædrejer vil vistnok gerne have stammerne. Det kunne være morsomt at lave noget af træ, der har groet i min egen have …

Hegg skyder fra roden. Hvis man slet ikke vil have den, skal man enten fræse rødderne eller grave og save rødder op. Eller blive ved med at nippe alle skud af. Men den vil såmænd være pæn at have ud mod Jernbanestien.

Advertisements

Written by Donald

Thursday, September 15, 2016 at 20:29 UTC

Posted in Skov og have

Tagged with ,

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nu er din plante jo med sorte bær, og derfor en almindelig, og ikke glansbladet hæg. Så gør det vel ikke så meget, at den ikke skinner så meget? Medmindre du vil lave marmelade af bærrene, dertil skulle glansbladet være egnet. Til snaps er almindelig hæg den rene tilsætning. 😉

  AagePK

  Friday, September 16, 2016 at 6:37 UTC

  • Kun fotografen (undertegnede) kan vide hvor indlæggets billede er taget – jeg er godt klar over at det ikke ligner glansbladet hegg. Men det er samme art som de andre, på link, tidligere fotograferet – her er et exempel:

   Donald

   Friday, September 16, 2016 at 9:50 UTC


Comments are closed.