Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Brud på Ministeransvarlighedsloven

Glemmer vi for hurtigt? Vil politik som vi kender den med en vis form for selvjustits, idealer og vælger-respekt forsvinde, når vi mangler en leder af socialdemokratiet og SF er gået hjem og EListen plages af fundamentalistiske synspunkter i baglandet?

Hentet fra FB: Olé Pedersen.

I marts 2009 fik Lene Espersen adgang til en hemmeligstemplet rapport om den overtaksering af behandling på privathospitalerne, Lars Løkke Rasmussen fik sat i gang i 2006. I maj løj hun overfor Folketinget om hvor hun havde sine oplysninger fra, og hendes spindoktor forsøgte efterfølgende at få embedsmænd i ministeriet til at slette sporene efter ministerens kriminelle aktiviteter.

Egentlig søgte jeg efter en omtale af McKinsey, som har anbefalet profit-udtrækning fra vandforsyningerne og profit på fjernvarme og den slags.

Vi er nødt til at genopfinde et nøgternt-seriøst politisk sprog, som afslører politisk spin. (Spin=omformning af sandheden, så den passer til det formål, taleren/skriveren har).

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, September 13, 2016 at 10:15 UTC

Posted in Brok

Tagged with

12 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nødt til? Det vil jo vise sig. Men du har naturligvis ret i, at det er hårdt tiltrængt!

  Rasmine

  Wednesday, September 14, 2016 at 11:02 UTC

  • Hvis ikke vi får de almindelige borgere til at reagere med kritik og vrede over spin, så vil det fortsætte, det var det, jeg lagde i ordene “nødt til”. 🙂

   Donald

   Wednesday, September 14, 2016 at 19:47 UTC

 2. Det nøgterne og seriøse sprog findes, og skal ikke opfindes. Problemet er, at politikerne ikke bruger det, fordi det ikke egner sig til at sløre deres skjulte motiver. Løsningen er måske et andet embedsmandssystem, for det er i høj grad embedsmændene, der fører pennen for at fremme ministerens formål. Er man i tvivl om, hvor grelt det står til, kan man læse Tynells “Mørkelygten”. Derefter nærer man ingen illusioner.

  Eric

  Wednesday, September 14, 2016 at 12:06 UTC

  • Ja, genopfinde, skrev jeg, for det findes, men det skal genfindes eller gen-op-findes fordi folk skal mærke den indsigt, man kun føler når man tager ansvar og tænker selv.

   Jeg kender selvfølgelig “Mørkelygten” og kender Jesper Tynell, og har hørt ham afsløre Hjort-F’s svindel og lovbrud. Det er rystende. Jeg har dog stadig nogle formodninger fordi jeg ved at selv mafiabosser har en fornemmelse for hvad der er forbrydelse og hvad der er retfærd; de skifter mellem to tilstande, og vi er nødt til at påpege, at det sker, så de ikke føler “ha – de æder alt hvad jeg siger!”

   Donald

   Wednesday, September 14, 2016 at 19:51 UTC

 3. Undskyld mig, men: det er da brugerne, der opfinder/videreudvikler/opdaterer sprog, i dette tilfælde: politikerne OG deres spindoktorer, der som hovedregel er journalister, og formålet er da, igen: som hovedregel, at bringe politikeren i søgelyset, overbringe et budskab, og dette uden at afsløre bagved liggende agendaer. Alt efter temperament, position og forhistorie. Positionen er ikke mindst vigtig: et regeringsmedlem har andre prioriteter end folk fra grebningen.
  Det, der er borgerens forbandede pligt, ret og hovedinteresse er: at kunne forstå sproget og dets nuancer, og hvordan spindoktorer ideligen forandrer præmisserne. Det gælder for øvrigt os alle, også professionelle: som lærer skulle vi jo altid, som udgangspunkt, være positive i bedømmelsen af eleverne:”Jens er ret kreativ mht stavningen, og er ikke begrænset af autoritær tænkning” = “Jens staver ad helvede til, og er totalt ligeglad med lærerens forsøg på at retlede ham!”
  Så vi skal altså være efter politikerne, anholde deres sprog, og ikke mindst de journalister, der med en spindoktor i maven behandler politikerne forskelligt, alt efter hvilket parti der betaler mest. Så I, hvordan skatteministeren i går snakkede om “mine ambitioner”, hvor alle andre havde en erindring om “løfter”?
  Eller hvordan blå blok og deres proselytter altid har snakket om Helle Thornings såkaldte skattesag? Og så var det dog Steven Kinnocks, en herboende engelsk diplomat, ansat af den engelske regering med arbejdsplads i Schweiz, og derfor beskyttet af international lov om beskyttelse af diplomater? Ingen stat må interessere sig for diplomaters indtægter eller forhold i øvrigt, MEDMINDRE det sker efter fælles overenskomst staterne imellem, fordi der kan være tale om ulovlige, kriminelle forhold. I de fleste tilfælde vil man dog bede diplomaten om at rejse hjem som uønsket; dernæst kommer der så en clearing ved at vi sender en af deres hjem.
  Men det sagde man (heller) ikke højt, og Helles egen revisor var da også så håbløst uvidende om de faktiske forhold, han blev endda tillagt en udtalelse om Stevens mulige homosexualitet. Det totale lavpunkt!

  AagePK

  Thursday, September 15, 2016 at 5:56 UTC

  • Du er undskyldt! Jeg kan kun være enig.

   Det, der er borgerens forbandede pligt, ret og hovedinteresse er: at kunne forstå sproget og dets nuancer, og hvordan spindoktorer ideligen forandrer præmisserne.

   Og endnu mere enig i resten af denne herligt præcise kommentar!

   Iøvrigt en rettelse til min sidste kommentar: Jeg springer ofte en sætning over, når jeg skriver, hvis tankerne er ilet forud.

   Der skulle stå: “Jeg har stadig nogle formodninger om at selv de mest magtmisbrugende politikere har en idé om hvad der tjener almenvellet bedst, selv om de tænker mest på karriere og ideologi. Hvorfor jeg tror der er et lag under? Fordi jeg ved at selv mafiabosser … [osv]”.

   Donald

   Thursday, September 15, 2016 at 10:20 UTC

   • Her er lidt go’nat-læsning, men pas på: det kan give ubehagelige drømme!
    http://www.ir-dk.dk/2016/02/den-hemmelige-svinestreg/ [Se rettelse nedenfor.]
    Således undgik Søren Gade at blive trukket ind i en ny gang løgn-og-latin-historie, a la den om google-oversættelsen af Jæger-bogen; men hvorfor ingen journalist greb sagen, forstår jeg ikke. I højre margin er der derudover nogle interessante artikler om, hvordan svineproducenter stadig kan sende MRSA-inficeret kød på markedet; vi burde da ellers have dødsfald nok på den konto.!

    AagePK

    Friday, September 16, 2016 at 21:07 UTC

    • AagePK

     Friday, September 16, 2016 at 21:11 UTC

    • Jeg tror vi alle har fået lungesygdomme, som er mere resistente end de var i min barndom. Jeg tror også det hjælper at spise sundt og tage D-vitaminer og en stribe andre vitaminer, som vi ældre mennesker ikke får nok af via solskin og industri-mad. Og jeg er rystet over den nuværende håndtering af MRSA! Uh.

     Min læge mente at mine problemer med hals og lunger kunne skyldes en virusinfektion, som hærgede i vinter. Jeg tror den slags bliver værre af MRSA smitte, men jeg er ikke specialist og det er kun en safety-first antagelse denne: at det vil være lettere at bekæmpe infektioner, når man ikke har MRSA i miljøet. (Midten, Fransk: Milieu, midte).

     Donald

     Saturday, September 17, 2016 at 11:48 UTC

     • Nu var det ikke så meget MRSA, jeg ville have frem, mere, at Søren Gade åbenbart, lige som Lene Espersen, ikke kan lade være med at gå fra en skandale til næste, og stadig være en del af det politiske magtcentrum. Jvnfr overskriften på denne tråd.

      AagePK

      Saturday, September 17, 2016 at 12:25 UTC

      • Ja, jeg læste skam igen og har møjsommeligt skrevet en svarkommentar. MRSA er vigtigere end svineri med EU penge, men alligevel – det er en sag, som bør belyses!

       Jeg tror at Lene Espersen tilhørte en klike, som havde svært ved at forstå hvad samfundssind er.

       Donald

       Saturday, September 17, 2016 at 12:47 UTC

    • Hvorfor ingen journalister er gået i flæsket på Videnscenter for Svine-Produktion? Ud fra link til ir-d.dk. i kommentarerne gætter jeg at det skyldes at beløbene er på ca. 40 mio. kr. hvad der kan anses for en bagatel når man sammenligner med svinetallene; der blev 2015 produceret små 2 mio ton gris, 12 mio. dyr. – Pr. kg. fik producenten 9.24 DKK, det må være beløb i størrelsesordenen 10,000 mio DKK.

     Men en god journalist kunne måske få svineriet blotlagt og forklaret på en nem og letforståelig måde; og så bevirkede Søren Gades pressemeddelelser mv. måske at man tænkte nå nej, det er ikke en afsløring af en forbryder, detteher, det vil blot være noget mindre fusk, som blegner ved siden af de beløb, der er gået til IC4, SKAT, Blå kort, raketter, helikoptere, pansrede mandskabsvogne osv.

     Det som Investigative Reporting har fremlagt – fuldt af nyttige oplysninger, – kunne sikkert blive til nogle gode artikler, men hvem ville publicere dem? – det er det næste spørgsmål. IR-D.dk er grundige og interessante, så det fortjener at komme længere ud, – som ex. skriver de bl.a. flg., citerer::

     Hvor PwC havde fundet fejl i bilag for 6,35 mio. kr., eksploderede beløbet under Deloittes gennemgang. Der blev “konstateret et usædvanligt stort antal transaktioner, der ikke kunne godkendes”, og ifølge revisornotatet opdagede PwC og Deloitte tilsammen 1.892 ikke-godkendte udgiftsbilag i de 13 undersøgte projekter, som førte til et yderligere tilbagebetalingskrav til Landbrug & Fødevarer på 18,6 mio. kr. ud af udbetalte støttebeløb på 39,3 mio. kr.

     Donald

     Saturday, September 17, 2016 at 12:45 UTC


Comments are closed.