Hvad fik du at spise her til aften?
En tidligere kollega har oprettet en Facebook gruppe med ovenstående betegnelse. Man kunne jo godt kalde den “Din nyeste madoplevelse” eller “Din middagsmad” – men navnet er en lille perle, den fortæller hvad gruppen deles om, ingen reklamer, ingen raffinerede uprøvede opskrifter, ikke Ny Nordisk.
Man skal søge om at blive medlem, for der har været for mange, som blot ville lave reklame for egne produkter eller som lavede “kroge” til websider med opskrifter og reklamer. Web-sider er der nok af, og kunsten er at finde de, der er lettest at læse og hurtigst. Og uden anprisninger!
Indlæggene kan være lidt i stil med detteher:
Jeg har øvet mig lidt i at lave paté, fordi det er en nem og sund ret. Kalv og flæsk endte med at sende en kop fed bouillon i bunden af terrinen, så jeg prøvede med hakket okse.

En paté lavet af magert hakket oksekød – Remas produkt, formentlig tilsat lever, hvilket ikke gør noget i denne ret, og absolut mere magert end en paté af kalv-og-flæsk
Har du en kommentar? Skrivefelt …
Paté experimentet gik ud på at finde en god ret til min familie i søndags, og det lykkedes over al forventning med god hjælp fra samme familie. Sidste gang jeg købte en oxemørbrad fra Quickly var den ubehageligt sejg, så hellere en paté, som er mør og velsmagende.
Jeg sørgede også for at finde de bedste kartofler – men de bedste er ikke altid de dyreste. Jeg fandt nogle Gram Slot økologiske kartofler, som var rigtig gode (og meget billige, shhh) – og de blev spist op! 🙂
Velbekomme. Det ser da lækkert ud. Jeg har også prøvet de små kartofler, de er fine. Jeg køber kun økologisk, hvis det overhovedet er muligt.
Stegemüller
Wednesday, August 31, 2016 at 18:18 GMT+0000
Tusind tak Ellen 🙂 Den endelige paté til familien var med kalv og flæsk af bedst mulige herkomst og var ikke for fed. – De små kartofler er i sig selv ikke en garanti for smagen. Der er nogle kartofler, som når de er kogt giver en substans der er som smør (også selv om man ikke kommer smør på!) mens andre er melede, og atter andre uden smag.
Donald
Wednesday, August 31, 2016 at 20:00 GMT+0000
Det var da en sjov gruppe – skriver du så hver dag, hvad du har frembragt af lækkerier?
Ellen
Wednesday, August 31, 2016 at 18:39 GMT+0000
Ja, det er en sjov gruppe, måske mest fordi kollegaen, gruppeadmin, er omhyggelig med at filtrere de uvedkommende indlæg fra. Det er en inspirationsgruppe – altså nye ideer eller variationer på gamle opskrifter, observationer om varerne, som man deler med hinanden.
Det er sjældent, jeg fortæller hvad jeg har frembragt og spist – det er kun hvis der er noget særligt eller noget interessant ved det. 🙂
Donald
Wednesday, August 31, 2016 at 20:15 GMT+0000
Egentlig kunne det være interessant, hvis folk hver dag skrev, hvad de havde spist til aften, i alt fald i et stykke tid, så man kunne få et realistisk billede af, hvad folk faktisk spiser til hverdag her i landet.
Rasmine
Thursday, September 1, 2016 at 9:21 GMT+0000
Ja, det minder mig om H.C.Andersens eventyr om Svinedrengen. Desværre kun i en English udgave her:
Anja (kollegaens) ide med inspitationsgruppen var at få gode ideer til sin lille familie, for hun havde nemlig ikke erfaring med at lave mad, og hvis jeg gætter rigtigt, så har hun været lidt rodet med det indtil hun fik en datter. Hun vil jo gerne gøre det godt for datteren, sund mad, god velsmagende mad + at hun i nogen grad holder kontakten med gamle venner via denne gruppe.
🙂
Donald
Thursday, September 1, 2016 at 11:17 GMT+0000