Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Hvor rig er Helsingborg sammenlignet med Danske København

Man kan selvfølgelig ikke sammenligne direkte. En Google søgning ender i første omgang med et link til en artikel i “Avisen.dk” om at der er flere Svenske milliardær-familier end der er danske:

Lego-familiens formue [er] på godt 122,7 milliarder danske kroner

Men se så Ikea-familien:

De fire rigeste familier i Sverige har en samlet formue på 1216 milliarder svenske kroner. Det er 969 milliarder danske kroner, og det svarer faktisk til en tredjedel af landets bruttonationalprodukt, skriver den svenske avis Expressen.se

  • IKEA familien er god for 610 milliarder svenske kroner = ca. 486 milliarder danske kroner.
  • H&M familien er god for 237 milliarder svenske kroner = ca. 188,87 milliarder danske kroner.
  • Tetrapak familien er god for 103 milliarder svenske kroner = ca. 82 milliarder danske kroner.
  • Familien Lunberg er god for 29 milliarder svenske kroner = ca. 23 milliarder danske kroner. [Lunberg?]

Men – det er jo ikke et svar på om Helsingborg er rigere end København – eller, rettere, om Helsingborgs bykerne er udtryk for en større rigdom end Københavns bykerne. Den danske Gyldendal har lidt om det:

Helsingborg, havneby i det nordvestlige Skåne ved Øresunds smalleste sted; 97.122 indb. (2011). Byen voksede i anden halvdel af 1800-t. mere end nogen anden svensk by. Væksten skete omkring borgen Kärnan, der stadig dominerer bykernen og det middelalderlige centrum, Stortorget. Torvet blev ca. 1900 omgivet af paladslignende bygninger, heriblandt byens rådhus.

Skrivefelt …

Havnen er Sveriges næststørste med en stor passager- og godstrafik, bl.a. i kraft af containerhavnen i Västra hamnen. Der er hyppig færgetrafik til Helsingør. Den kombinerede jernbane-, færge- og busterminal Knutpunkten blev bygget 1991. Der er i 2006 aktuelle planer om en tunnelforbindelse til Helsingør som et led i en højhastighedsjernbane mellem Stockholm via Fehmern Bælt til Hamburg. […]

I 2001 åbnedes Campus Helsingborg, en gren af universitetet i Lund, i den nedlagte Tretorn gummifabrik.

(Hvorfor skriver Encyclopædien Femern i stedet for Fehmarn? Hvorfor skal udenlandske navne staves forkert?)

Wikipedia: The Fehmarn Belt Fixed Link (Danish: Femern Bælt-forbindelsen, German: Fehmarnbelt-Querung) is a planned immersed tunnel that is proposed to connect the Danish island of Lolland with the German island of Fehmarn.

Fra findthedata.com

Fra findthedata.com

Advertisement

Written by Donald

Tuesday, August 23, 2016 at 23:59 GMT+0000

Posted in Byggeri

Tagged with , ,

%d bloggers like this: