Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Er det en mole bygget til den Danske Handelsstation Tranquebar?

Tharangambadi-strandkant-murrest-GMaps4

Tharangambadi-strandkant-murrest-GMaps3

Tharangambadi-strandkant-murrest-GMaps2

Tharangambadi-strandkant-murrest-GMaps

Advertisements

Written by Donald

Friday, August 12, 2016 at 14:51 UTC

Posted in Vandbyggeri

Tagged with ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Næ, det er resterne af en bastion i bymuren, der gik hele vejen rundt om den danske del af Trankebar. Der er forsvundet en hel del af forstranden, og man har været nødt til at lægge en hel masse klippebrokker ud som høfde. Lige neden for fort Dansborg og længere mod syd har man ladet det være som åben strand, og her lander fiskerne deres både, hvis de da ikke går op i floden og følger Buckingham-kanalen; derved kommer de til fiskeauktionen ad bagvejen.
  Gå til den tyske eller engelske side i wiki, der er flere billeder. Engelsk wiki har også en side, Danish India, der fortæller en hel del mere om alle de andre handelsstationer, som Asiatisk Compagni havde i Indien.

  AagePK

  Friday, August 12, 2016 at 17:51 UTC

  • Lande hæver sig og sænker sig – den nordlige del af Bottenbugten er et stort exempel på det. Danmark vipper omkring en akse skråt henover Jylland, ved Skagen et par millimeter opad hvert år og nedad i Marsken. Nå det var et sidespring, – men så kan man jo også antage at Indiens kyster flytter sig lidt op og ned. Ikke desto mindre ser det ud som om fortet altid har været kyst og befæstningen, bastionen, har været en slags vandbyggeri. Nu må jeg lige finde et kort …

   Kysten er sand og måske lidt ler, så det er jo forventeligt for enhver fort-bygger at den vil flytte sig. Jeg vil derfor stadig have en dør åben for muligheden at man byggede helt ud til vandet. Men så skal man jo have flere kort end dette, nogle, som viser, hvad der skete efter 1733.

   Donald

   Friday, August 12, 2016 at 23:23 UTC

   • Nu er kortet fra 1744 jo nok ikke målfast, desuden er der sæsonable stigninger og fald i vanddybden i den bengalske bugt. Der var højvande, mens vi var der.
    Men du kan jo prøve med Google Earth, der er både kort og satelit-billeder.

    AagePK

    Saturday, August 13, 2016 at 4:59 UTC

    • Ja, det er jeg med på – kortet er ikke helt målfast, selvfølgelig, men forresten læser man i Thorkild Hansens bog “Det Lykkelige Arabien” og også i den om Jens Munk, at det var forbløffende gode kortskitser, som de rejsende kunne lave dengang –

     nå tilbage til emnet, jeg tror at floden, som jo på Google Earth ikke er så stor, men dog alligevel et par huslængder, er til højre i billedet, så Nord er til venstre. Så er der flere ting der passer i forhold til de billeder, jeg lånte fra Google Earth (og andre steder).

     Donald

     Saturday, August 13, 2016 at 10:48 UTC


Comments are closed.