Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Solopgang over Sverige

Da vi nu var kommet hjem og jeg havde støvsuget bil og været på indkøb, fik jeg sovet lidt og vågnede tidligt – det var en slags jet-lag som resultat af at køre gennem natten, når man ikke sinkes af trafikpropper, stuvninger, Stau, på de tyske motorveje, Autobahn. Men en tidlig opstandelse … hedder det sådan? … passede mig godt på sådan en skyfri dag, for jeg har længe villet fange en solopgang i de lyse nætter.

Dagen er allerede en time og 17 minutter kortere. Set fra Rågeleje er solopgangen allerede kommet så langt sydpå, at den er gledet “til højre” for Kullaberga. Alligevel et pragtfuldt syn, fordi himlen var lidt skyet, og skyerne fanger lyset og “holder på farven”.

Solen ses ikke - den er ikke kommet over horisonten - men sender sit lys hen i de højere lag af atmosfæren

Solen ses ikke – den er ikke kommet over horisonten – men sender sit lys hen i de højere lag af atmosfæren

Sol-søjlen er et fænomen, som ofte ses under sådanne forhold, den er ikke særlig tydelig, men man kan se at solstrålerne kommer gennem et skyhul og danner en stribe, der ser ud som om den er lodret (mens den egentlig er en vandret stribe henunder skyerne).

Advertisements

Written by Donald

Friday, July 29, 2016 at 19:25 UTC

Posted in Foto, Skyer

Tagged with

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Meget smukt billede!

  Næh du må ikke kalde det opstandelse, for et bruges i sammenhæng med de døde: http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=opstandelse&tab=for Og man bruger det vel egentlig mest i sammenhæng med Kristus.

  Stegemüller

  Saturday, July 30, 2016 at 10:45 UTC

  • @Stegemüller: Uhja, det må være der hvorfra kommer den mærkelige fornemmelse ved brug af ordet opstandelse. Men jeg er nu ikke den første, som spøger lidt med ordet, i ODS læser jeg:

   2) (til opstaa 1.2; nu opfattet som spøg. anv. af bet. 1.1) det at staa op af sengen (om morgenen ell. efter et sygeleje). hun (blev) sendt ind til sin Ægteherre, for at paaskynde hans Opstandelse. Blicher.​

   Donald

   Sunday, July 31, 2016 at 9:45 UTC

 2. Klart det var en oppstandelse, det er jo et kjekt ord for flere anledninger, sånn som i NT, eller når det blir ståhei (much ado) eller når man har stått opp fra sengen, gulvet, bakken eller no’.
  Nydelig bilde. Sender du det til National Geografic kan lage litt oppstandelse der .
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Saturday, July 30, 2016 at 12:16 UTC

  • Ja vi vil have lov at lege lidt med sproget, Mormor! 🙂 ser du nogen gange http://apod.nasa.gov/?

   Nasa har somme tider brugernes indsendte billeder af planet-fænomener og af andre astronomiske emner, herhunder solskin, bisole, sol-søjler, lysende skyer, glødende atmosfære, nordlys, osv.

   Både DR.dk/Vejret og Norsk TV og Google Earth og andre institutioner modtager vejr-billeder. Jeg tror at Google Earth holdt op på et tidspunkt, hvor det blev for kaotisk. Der var også “krig” om hvilke websites, der skulle bruges til billederne. Google Earth er i det store og hele overtaget af Google Maps, men jeg kan dog ikke få samme 3D virkninger, som GEarth har, på Chrome eller andre browsere.

   Donald

   Sunday, July 31, 2016 at 10:45 UTC

   • Jupp. det hender seg 🙂
    Klem på deg 🙂

    Mormor

    Sunday, July 31, 2016 at 20:29 UTC

    • Det skal være sjovt at lære noget nyt, se noget nyt, Nasa har den holdning at det nye kan være både smukt og sjovt! 🙂 og lærerigt.

     Donald

     Monday, August 1, 2016 at 7:41 UTC

  • NASA: Sunlight ripples through a dark sky on this Swedish summer midnight as noctilucent or night shining clouds seem to imitate the river below. In fact, the seasonal clouds often appear at high latitudes in corresponding summer months. […]

   Donald

   Sunday, July 31, 2016 at 10:46 UTC


Comments are closed.