Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Censur i Danmark – er det virkelig muligt?

Post Danmark ændrer brevene! Min moster fortalte at man i Tehran fik modeblade fra Paris, hvor ord og billeder var streget ud med sort speed-marker. Er det mon den slags ændringer, vi kan forvente her i Danmark når nu Posten annoncerer at de “ændrer brevene”?

Kære Moster Marie,
Jeg håber du har det godt! Jeg kan godt forstå at du synes at portoen er blevet for dyr!

Imellem gamle aviser og reklamer gemte sig et brev fra Post-Danmark

Imellem gamle aviser og reklamer gemte sig et brev fra Post Danmark

Advertisements

Written by Donald

Wednesday, July 20, 2016 at 22:02 UTC

Posted in Brok

Tagged with

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fin pointe, du der kommer med. Lad mig citere lidt af grundlovens § 77: “Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres..”

  Stegemüller

  Thursday, July 21, 2016 at 9:05 UTC

  • Godt du kunne se det! 🙂 Tak for uddybningen!

   Donald

   Thursday, July 21, 2016 at 9:43 UTC

 2. Det er sandelig ikke så godt at posten ændrer brevene. Væsenet mener vel brevtyperne. Nu hedder det åbenbart breve, som kan være en uge undervejs, og quickbreve, der er hurtigere. At man tør love disse er ude dagen efter afsendelse er en anelse overraskende. Pokker til pris for de sidste. Kan det virkelig være rigtigt at et postkort til Malmø koster 25 kr?

  Jørgen

  Thursday, July 21, 2016 at 19:18 UTC

  • Ja det er ikke så godt med de priser. Hvis der var nedgang i mængden af breve før, så bliver det vel næsten totalstop med de priser! 😦

   Donald

   Thursday, July 21, 2016 at 20:01 UTC

 3. Et brev fra Bayern til Flensborg kostede indtil for nyligt 60 €cent; nu er det steget til 70, under stor diskussion om det rimelige. Det er altså 5,25 kr, vi taler om.
  Men Hansi Christian Schmidt mener, at når bonus-pugerne i Post Danmark siger, det skal koste 8 kr for et super-snail-mail, langsommere, end da diligencen kørte post, så skal det det.
  Du kan da godt få brevet hurtigere afsted: men så er det uden for postbefordringspligten, så nu må de selv bestemme prisen, for monopolet har de jo endnu; til gengæld kan staten, c’est moi, opkræve moms. Pris ialt: 27 kr.
  Og kommer brevet så frem dagen efter? Nejda: den indiske ambassade ringede om onsdagen for at meddele, at nu sendte de de bestilte visa, smukt indfotograferet i passene; men brevet kom først om fredagen! Mon vi kan få 19 kr retur?

  AagePK

  Thursday, July 21, 2016 at 19:35 UTC

  • Nej jeg tror ikke I kan få pengene retur. Jeg forstår heller ikke at priserne nu er meget høje, men skifter igen pr. 1. september, hvor de igen bliver lavere. Måske er det en slags EU-harmonisering, eller en lovændring, der retter på texten til “brevmonopolet”.

   Men jeg håber virkelig ikke at de “ændrer brevene”. Kun taksterne.

   Donald

   Thursday, July 21, 2016 at 20:03 UTC

 4. Jeg får ikke svaret på kommentarer de næste par dage.

  Donald

  Thursday, July 21, 2016 at 20:05 UTC


Comments are closed.