Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Når du klikker her betyder det at du accepterer aftalen

Men kan sådan en aftale være gyldig?

Men kan sådan en aftale være gyldig?

Advertisements

Written by Donald

Wednesday, June 22, 2016 at 8:43 UTC

Posted in Blogosofi, Ord

Tagged with

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sådan én vil jeg da gerne have, bare på dansk. Og mht fundraising: hvis det er indsamlere til almindeligt godkendte velgørende formål, det være sig flygtningehjælp, SOS-børneby, Røde Kors o.desl., så går de altså ikke tomhændede herfra. Selv mine tomme flasker får de via Brugsens returgodsautomat. Jeg har spurgt, om man evt kan samle bon’erne sammen og trække dem fra på selvangivelsen, dog ikke fået noget svar endnu. Jeg ku’ evt spørge statsministeren, men han regner nok i fustager; men han skulle være godt kendt med bilag o.desl.

  AagePK

  Wednesday, June 22, 2016 at 10:17 UTC

  • Ja, spørg experten om disse bilag! De må være guld værd. Mogens Lykketoft skulle være røget i samme grøft, det kan jeg ikke forstå. Lykketofts barndom som adoptivbarn og med ansvar for sin adoptivmors økonomi efter at faderen døde har muligvis sat sig som en sparsommelighed, der grænser til kleptomani, min mor led af noget lignende og fik smittet mig, dog kæmper jeg imod.

   Nej selvfølgelig afviser man ikke Røde Kors eller MSF-Medecins Sans Frontieres, eller MFS, Mellemfolkeligt Samvirke, eller Folkekirkens Nødhjælp. Jeg ved ikke om det er rigtigt, men Folkekirkens Nødhjælp siges at være mest effektive med at få noget ud af kronerne.

   Donald

   Wednesday, June 22, 2016 at 18:21 UTC

 2. Det er da klart ulovligt.

  Stegemüller

  Wednesday, June 22, 2016 at 15:46 UTC

  • Ja man kan ikke blive “fanget” af sådan et skilt. Det er lidt ligesom med websites, hvor man accepterer cookies og registrering blot man klikker sig videre.

   Donald

   Wednesday, June 22, 2016 at 18:22 UTC

  • Man har da til hver en tid ret til, f.eks ved opslag, at frabede sig besøg af handelsmænd, missionærer og indsamlere: de trænger da ind på privat område, beskyttet af loven om hjemmets fred. End ikke politi oa myndigheder kan uden retskendelse gå ind på privat område.
   Men det var måske det, du mente?

   AagePK

   Wednesday, June 22, 2016 at 18:26 UTC

   • NU kan jeg se en forskel på “hvis du klikker, accepterer du vores betingelser” — og så dette her med at skilte med adgang forbudt.

    Donald

    Wednesday, June 22, 2016 at 18:55 UTC

    • Skiltet er jo ment som en joke, MEN: når folk bevæger sig ind på privat område, der er behørigt skiltet, må jeg godt sætte overvågningskameraer, bidske hunde og øredøvende alarmer op; det er altsammen fuldt lovligt, dog må jeg ikke lægge videoer ud på nettet, såvidt jeg ved. Så det er altså på mine præmisser. Og hvis du vil stjæle min kostbare tid, tjah, så tikker taxameteret. Sagførere, revisorer og konsulenter gør det jo også , hvis du ringer til dem: du får i røret at vide, at fra nu af koster det, og så kan du jo bare lægge på, hvis du ikke har råd. Min svoger tog en del kroner for det, allerede for 30 år siden.

     AagePK

     Wednesday, June 22, 2016 at 20:08 UTC

     • Nu skal jeg jo ikke udtale mig på andres vegne, men der kunne være nogen, som mener at det er klart ulovligt at tage 50$ i minuttet for at høre hvem det er, der banker på. Dør”telefoner” blev indført i min levetid i de fleste ejendomme i København. Hvis man som reklameomdeler ringer på for at aflevere reklamer, og siger “goddaw”, så er det jo ikke “sales pitch”.

      Men du har ret, at hvis man bevæger sig indenfor smedejernsporten, så er man på privat grund og må følge reglerne – ligesom der i gamle dage stod “Handel og betleri forbudt” på dørene til trappeopgangene på Frederiksberg Allé.

      Men pointen ved ovenstående er sammenligningen med “software ibrugtagning” : By knocking or ringing (så kunne man tilføje: Eller ved at klikke med musen) you signal your agreement with …

      🙂

      Ja jeg er heldigvis ikke blevet forstyrret af alt for mange prædikanter eller sælgere. Jeg er én gang faldet for en dørsælger, og jeg tror det var en blanding af respekt for faget og ønsket om at have “Tusind & én nat” i Bjørn Wiinblad’s omslag.

      Donald

      Wednesday, June 22, 2016 at 21:07 UTC

 3. “Er det sandt, at De som advokat tager 1000,- for blot at besvare to simple spørgsmål?”
  “Helt korrekt, herr. -Og hvad var deres 2. spørgsmål?”

  Jeg kan i øvrigt ikke fordrage det tiggeri ved dørene. Hvis jeg mener at kunne gennemskue en hjælpeorganisations regnskab og adfærd så nøje, at jeg tør overlade dem penge, skal jeg nok overføre nogle til dem.
  Skiltet kunne fryde mig at hænge op; men det er nok tvivlsomt, om fakturering ud fra skiltet holder i byretten.

  Farmer

  Thursday, June 23, 2016 at 2:43 UTC

  • Hæ hæ – ja advokater kan være ret “vanskelige at omgås på normal måde”. Jeg har dog været ude for en meget venlig og hjælpsom rådgivning fra Finanshuset i Fredensborg – for 23 år siden, da min økonomi var “lidt anspændt”. Det kostede ikke noget, sagde han efter 10 min. om bank-skift, Men hvis jeg ville investere kostede det noget.

   Nej jeg tror heller ikke faktureringen holder i byretten – ligesom fraskrivningen af rettigheder ved handel med software heller ikke holder. Så vidt jeg ved er det eneste, der holder, en klar udmelding fra softwarefirmaet om at softwaren indeholder fejl og at køberen bruger den på eget ansvar.

   Donald

   Saturday, June 25, 2016 at 10:33 UTC

 4. HA – jeg ville elske at hænge sådan et skilt op, men vi er ikke så belastede af dørklokkestemmere nede hos os. Tre udvalgte hjælpeorganisationer betaler jeg fast til hver måned, alle andre kan rende mig et vist sted, og jeg er ikke hjemme, når de banker på døren.

  Ellen

  Thursday, June 23, 2016 at 9:55 UTC

  • Jeg er heller ikke belastet af dørklokkestemmere! Heldigvis. Jeg synes det er flot og generøst at du betaler til tre hjælpeorganisationer hver måned.

   Jeg lukker altid op, når nogen Jehovas Vidner banker på, men de fleste går heldigvis hurtigt væk igen.

   Donald

   Saturday, June 25, 2016 at 10:35 UTC

   • Det er alle tre noget med børn – jeg kan ikke holde ud, at børn skal lide, for de er så uskyldige. Det er SOS Børnebyerne, UNICEF og Red Barnet.
    Jehovas vidner får en skarp bemærkning om at passe sig selv – jeg er fortabt alligevel og står ikke til at redde. BANG, en dør smækkes i 😉

    Ellen

    Sunday, June 26, 2016 at 19:19 UTC

    • OK! Unicef og de to andre er også på min liste over nødhjælpsorganisationer, som jeg stoler på og bidrager til.

     Jeg kan da ikke lade være med at grine! Sikken en effektiv kommunikation med “Vidnerne”. Jeg har med forundring lyttet til den unge, dygtige mediemand Michael Jeppesen, da han fortalte hvordan det var at være vokset op i en familie af Jehovas Vidner, det må være som at vokse op i en islamistisk familie, hjerne-nedbrydende. Han har klaret det godt. Godt for ham!

     Donald

     Sunday, June 26, 2016 at 20:31 UTC


Comments are closed.