Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Vehicle Carrier og aftenstemning

En vehicle carrier - jeg har desværre ikke et nærbillede - er et kæmpestort skib, som ikke vejer så meget, men som har stort rumindhold, så ny biler - flere tusinde - kan køres ind som på en mega-færge og køres ud på destinationen på (beskyttet) parkeringsplads for senere at komme ud til forhandlerne på en auto-transporter

En vehicle carrier – jeg har desværre ikke et nærbillede – er et kæmpestort skib, som ikke vejer så meget, men som har stort rumindhold, så ny biler – flere tusinde – kan køres ind som på en mega-færge og køres ud på destinationen på (beskyttet) parkeringsplads for senere at komme ud til forhandlerne på en auto-transporter

Der er kun ganske få af denne slags skibe, på MarineTraffic har jeg fundet en håndfuld, men mon ikke der er et halvt hundrede ialt for at man kan transportere japanske biler til EU? (Rettelse: Der er minimum et par hundrede store Vehicle Carrier Ships.) Man kan se (på nærbilleder på Marinetraffic) at man har experimenteret med placering af extra styrehus forneden foran, så kaptajnen har visuel kontakt med kajanlæg og den slags.

Her er en gentagelse af 2 år gamle billeder af Tortugas, vehicle carrier:

udsigt og utroligt stort skib

udsigt og utroligt stort skib

Det er nok denneher, det må være en nybil-færge, her set i Portugal (tak til Marinetraffic)

Det er nok denneher, det må være en nybil-færge, her set i Portugal (tak til Marinetraffic)

Selfie - min skygge på det snart modne vilde græs ved det sted, hvor man ser solnedgang, Kaprifolievej, Holløselund (kan findes på GoogleMaps)

Selfie – min skygge på det snart modne vilde græs ved det sted, hvor man ser solnedgang, Kaprifolievej, Holløselund (kan findes på GoogleMaps)

Her ses en bærende I-bjælke fra et byggeri, som er styrtet ned, da skrænten skred

Her zoom på denne I-bjælke

Utydeligt: En stålbjælke, en såkaldt I-bjælke, ses på midten af skrænten, halvt begravet

Utydeligt: En stålbjælke, en såkaldt I-bjælke, ses på midten af skrænten, halvt begravet – rest fra et byggeri som er styrtet ned
nederst er de sten, som skal beskytte skrænten mod bølgerne

Skærmplanter - vild - jeg ved godt hvad den hedder, men har glemt det ... kommer i morgen når jeg får tid til at bladre tilbage ...

Skærmplanter – vild – jeg ved godt hvad den hedder, men har glemt det … kommer i morgen når jeg får tid til at bladre tilbage … er det ikke vild kørvel?

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, June 7, 2016 at 13:17 UTC

Posted in Hav

Tagged with ,

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er sandelig et skib af en vis størrelse, men der er jo også alt for mange biler rundt om, så en vis lastkapacitet skal der til.
  Der er dejligt lys på aftenbillederne.

  Jørgen

  Saturday, June 11, 2016 at 13:13 UTC

  • Jeg fandt en artikel i New York Times: Skibene vejer ca. 25,000 tons (hvilket ikke er ret meget sammenlignet med tankskibe, hvoraf de største var ca. 250,000 tons, man laver dem ikke så store mere). Længden er omkring 200 meter, man laver stadig større og længere; en supertanker kan være 450 m.

   Et vehicle carrier skib kan rumme ca 8500 biler (eller et færre antal lastbiler mv) og de har 8 eller 13 bildæk. Det tager flere timer – en arbejdsdag – at køre bilerne fra borde og parkere dem pænt!

   http://www.nytimes.com/2012/07/15/automobiles/around-the-world-with-5500-cars.html?_r=0

   Donald

   Sunday, June 12, 2016 at 9:53 UTC


Comments are closed.