Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Myretuerne er i fuld gang

… og jeg har ikke fået udsat myrelokkedåser, givet en myregift spærrebræmme hele vejen rundt om huset og hvad man nu ellers kan gøre — såsom kanel på dørtærskelen og i revnerne mellem klinkerne ved døren. Der var allerede et myrebo ved terrassen. Mange myldrene myrer! Dog ikke som på billederne nedenfor (som er fra Gribsø).

Nyeste råd til udryddelse af myrer er en blanding af flormelis og … hvad var det nu? kartoffelmel? Ja, kartoffelmel!

Kartoffelmel, bagepulver og flormelis/sukker

Disse ingredienser udgør til sammen en ganske effektiv bekæmpelse af myrerne. Myrer elsker sødt (flormelis eller sukker) og slæber derfor gerne denne blanding med hjem til boet, hvor de deler den med de andre myrer. Men myrerne kan slet ikke fordøje denne føde og får ganske simpelt en forstoppelse, som ender med at slå dem ihjel.

Så vidt så godt. Men hvis jeg ikke tager fejl er myrer ganske gode bedemænd og kannibaliserer de døde, og begynder bare forfra med æglægning osv. Lokkedåserne siges at holde en generation mere, idet bedemænd, der spiser de forgiftede (døde) myrer får en dosis gift og dermed også dør. Lad os nu se.

Min erfaring er, at det er nødvendigt at vande mod myrer (gerne med gift, baythion eller andet) så ofte som muligt.

B60502-myrer-nermere-m-4797

B60502-myretue-vGribso-xrm-4796

Brok kan lægges her …

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, May 3, 2016 at 19:57 UTC

Posted in Skov og have

Tagged with

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. “Nu er det vår” synger Osvald Helmuth, og hvordan kan man så se det?
  Jo, når det myrer i lokkedåsen. 🙂

  AagePK

  Tuesday, May 3, 2016 at 20:34 UTC

 2. Til udvendig behandling, at du da ikke anvende lokkedåser ! På http://chrisal.dk/skadedyrsbekaempelse/skadedyrsguiden-find-dit-skadedyr/myrer/ beskriver de jo netop problemet med, at myrer ikke kan bekæmpes med lokkedåser, da der er så ringe effekt i dem ctr. at et myrerbo består af X antal tusinde myrer. Men den med Kartoffelmel har jeg hørt før. Vil gerne vide, hvordan det endelige resultat er, tak !

  Hans Jensen

  Saturday, May 21, 2016 at 9:18 UTC

  • Tak for kommentar, Hans Jensen, jeg må lige understrege, at kartoffelmel/bagepulver skal bruges på myreboer UDENFOR huset – jeg kan ikke huske kilden, men det er klart fornuftigt ikke at experimentere med lokkemad *indenfor* huset. Hellere lokke dem ud og sørge for at de dør udenfor.

   Jeg vil også understrege, at Baythion i stærk koncentration har hjulpet med myre-udelukkelse mindst ét sted. Dørtærskler skal egentlig fjernes og myrernes bosteder fjernes, fejes væk/støvsuges, men hvis man ikke lige er tømrer og ikke tør gøre sådanne ting, så kan man bruge en injektions-sprøjte (en stor én) og koncentreret baythion og sprøjte ind i revnen under dørtærskelen.

   Ud fra myreaktiviteten dér ser det ud som om de er mindsket i antal, næsten helt. Men så gjorde en bekendt mig opmærksom på at de andre dele af “netværket” finder vej ind under dørtærskelen til de døde og rydder/lægger flere æg. Der er jo varmt og tørt.

   Ergo: Alle myrer i flere meters afstand skal udryddes. De fleste af disse er UNDER flisesten, og derfor er det extra besværligt. Man bør løfte stenene og sprøjte under, eller også må man bruge injektions-sprøjten i alle synlige myrehuller. Jeg er bange for at det slet ikke er effektivt, men at man må rive terrassestenene op og så sprøjte / vande dérunder.

   Donald

   Saturday, May 21, 2016 at 10:54 UTC


Comments are closed.