Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Mange kokke og sikkerhedsrisici ved fejl på skiftespor

Da jeg jo ikke kunne køre bil mandag, var jeg med tog – Tisvildebanen til Hillerød og bagefter S-tog mod København. Desværre kørte der ikke tog mellem Hillerød og Allerød, fik vi at vide, aflyst stod der på Hillerød Stations trafik-oversigt! Men der var en togbus.

Uden sikkerhedsseler med 80+ i timen i en kasse af plastic og bilrudeglas, – Jeg har aldrig forstået hvorfor jeg skal køre med sikkerhedssele og buspassagerer ikke skal. Det er endnu en grund til at tage bussen – frihed fra seler. Eller hvad …

På Allerød station skulle toget så komme fra København og da det jo ikke kunne køre til Hillerød, og der stod på tog-annoncerings-rulleskiltet at det var tog til Solrød (se billedet – man er nok nødt til at forstørre mange gange).

Men da toget kom og holdt længe ved perronen, var der ikke besked i højtalere til passagererne om at toget ikke kørte længere. Der gik 3 forvirrede togkonduktører som ikke sagde noget til passagererne og adspurgt svarede at de ikke kunne få besked. Kort fortalt kørte toget videre – til Hillerød.

Et andet tog fra Hillerød mod København, altså modsat retning, holdt udenfor stationens sporskifter og ventede på adgang til perronerne. Det ville selvfølgelig været galimatias at sende det over til “vores perron” i venstre side af kørselsretningen (som en anden spøgelses-bilist) så passagererne fik den fornuftige idé selv at gå over på den “rigtige” perron. Toget kom ind til perron en halv time efter planlagt afgang.

Det kunne være gået grueligt galt. Og iøvrigt var togbussen unødvendig.

Vi var blevet kørt med togbus til Allerød og fik besked på at toget mod København ville være i dette spor - der var ikke tog mellem Allerød og Hillerød! Det var der så alligevel

Vi var blevet kørt med togbus til Allerød og fik besked på at toget mod København ville være i dette spor – der var ikke tog mellem Allerød og Hillerød! Det var der så alligevel

Tog fra Hillerød venter fordi sporskifterne ikke fungerer som de skal - eller fordi nogen har taget fejl

Tog fra Hillerød venter fordi sporskifterne ikke fungerer som de skal – eller fordi nogen har taget fejl

Skrivefelt …

Advertisements

Written by Donald

Monday, April 18, 2016 at 21:32 UTC

Posted in Brok

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. DSB er ikke altid udgrundelig.

  Jørgen

  Wednesday, April 20, 2016 at 12:55 UTC

  • Det der gjorde mig lidt ondt her – udover forsinkelsen – var at DSBs eget togpersonale ikke kunne få besked. Egentlig gør det ikke så meget, at vi passagerer blev kostet lidt rundt hvis bare sikkerheden er i højsædet.

   Donald

   Wednesday, April 20, 2016 at 15:02 UTC


Comments are closed.