Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Kaffemaskine lavet af badeboldplastic

Stempelkaffe er uden plastic - men en kaffemaskine af plastic er til gengæld god til at håndtere kaffegrums

Stempelkaffe er uden plastic – men en kaffemaskine af plastic er til gengæld god til at håndtere kaffegrums

Det er meget nemmere at løfte et papirfilter med kaffegrums over i den grønne skraldespand og derefter skylle filterholder og kande.

En Bodum stempelkande tømmes i vasken og kaffegrumset skylles ud med meget vand og meget børstning af både kande og stempel.

Stempelkande-kaffe er til gengæld uden bismag af plastic.

Advertisements

Written by Donald

Monday, April 4, 2016 at 11:22 UTC

Posted in Brok

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nej, nej, Donald, hæld da ikke al det kaffegrums i afløbet. Lad stempelkanden dryppe af (læg den på kanten af vasken) og skrab kaffegrumset ud og brug det i komposten (eller til nød, kom det i affaldet) 😉

  fiberfryd

  Wednesday, April 6, 2016 at 22:10 UTC

  • Det lyder fornuftigt! Tak for det råd, Fiberfryd 🙂 men er det ikke lidt besværligt?

   Donald

   Thursday, April 7, 2016 at 0:10 UTC

   • Måske, men jeg er også lidt ‘sart’, både når det drejer sig om spild af ressourcer og hvad angår kloakker (gift med en fagmand). Jeg synes gerne, at man må gøre sig umage, for at gøre tingene ordentligt 🙂
    Der er gode sager i kaffegrums, f.eks. kan man dyrke spisesvampe i tørret kaffegrums – men SÅ bliver det for alvor besværligt! Det er afprøvet – og droppet igen 😉

    fiberfryd

    Thursday, April 7, 2016 at 5:52 UTC

    • @Fiberfryd – tak for uddybning 🙂 Jeg kiggede lidt i Idényt (bladet) i aftes og kan se at der er mange nyttige egenskaber ved kaffegrums. Jeg har også ondt ved at fylde afløbet med kaffegrums! – der er problemer nok med kloakken her i forvejen.

     Donald

     Thursday, April 7, 2016 at 10:27 UTC

 2. Friskkværnede kaffebønner, tillavet med friskkogt vand fra en kedel, hældt ned i et stort kaffefilter, der giver tilstrækkelig trækketid, men holder uønskede olier tilbage, det er lækkert! Det smager nemlig heller ikke af plastik.Og så kan man med et snuptag overføre kaffegrums medsamt filteret til økospanden, der bæres op til kompostbunken.
  Hvis man da ikke lige tørrer noget af grumset for at bruge det som håndrens sammen med et par dråber af brugsens Änglamark-opvaskemiddel: det er bedre og billigere end swarfega, og renser selv de mest olie-tilsølede maskinarbejderhænder.

  AagePK

  Thursday, April 7, 2016 at 19:49 UTC

  • Gad vide om man kan finde en kaffe-tragt et sted. Man kunne selvfølgelig skære en plast-flaske over så toppen kan fungere som tragt. Så har vi igen plastic-kaffe. Men måske mener du at man bruger en gryde eller skål og hiver papirfilteret op efter nogen tid? Ja, jeg har også tænkt lidt i den retning.

   Lige for tiden smager kaffen mig slet ikke – smagssansen bliver underlig, når man har været syg.

   Donald

   Friday, April 8, 2016 at 8:45 UTC


Comments are closed.