Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Så man begravede cementklodserne i brokker?

Det er lige et par billeder affødt af en kommentar om cementkvalitet fra AagePK:

Berlin, FriedrichsHain, Frederikshegn antiluftskytstårn (flak-tower)

Berlin, FriedrichsHain, Frederikshegn antiluftskytstårn (flak-tower)

I dag er kun toppen synlig som en slags klippeblok i en park?

De andre antiluftskytstårne i det centrale Berlin:

Zoo er stedet for enden af Berlin Central Park - dette tårn blev (møjsommeligt) sprængt væk

Zoo er stedet for enden af Berlin Central Park – dette tårn blev (møjsommeligt) sprængt væk

Tårnet ved Humboldtshain - parker lidt nord for Berlin C. Det ser ud til at være ved at blive begravet i murbrokker

Tårnet ved Humboldtshain – parker lidt nord for Berlin C. Det ser ud til at være ved at blive begravet i murbrokker

Min tanke, når jeg ser dette her er: Hvordan kan det være at ingen – undtagen ganske få – gik i flæsket på Nazisterne og “tog skraldet” for at få hul på misinformationen?

Men glem det – en blogg er ikke stedet at tænke over ting som disse (med mindre man brænder for sagen).

Advertisements

Written by Donald

Thursday, March 31, 2016 at 13:18 UTC

Posted in Byggeri

Tagged with

13 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Prøv lige at sammenligne med den nuværende situation i Rusland, og forfærdeligt mange andre steder: så nemt er det jo ikke, at fjerne en korrupt top. Det var det heller ikke i Irak, Syrien, Libyen, Chile, og. og. og…
  Hver gang sidstudnævnte James Bond-skuespiller åbner munden, forventer jeg ordene:”My name is Putin. Ras-Putin! Han ligner så forfærdeligt, så jeg ikke har været i biografen længe. 🙂

  AagePK

  Thursday, March 31, 2016 at 14:21 UTC

  • Efter nærmere eftertanke må jeg hellere få dette med: der var en hel del, der opponerede, og også ganske tidligt: min rektor på Ansgar-Skolen Svend Johansen sad i koncentrationslejr i Sachsenhausen til 1941, Hermann Clausen, der var dansksindet borgmester i Slesvig, landdagsmedlem i Kiel efter ’45, og medlem af forbundsdagen fra ’49 sad også i kz-lejr pga modstand mod nazisterne.
   Og går du på tysk wiki: https://de.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Hoffmann(Politiker) ,will du se en mand, der både blev offer for nazismen og kommunismen, fordi han ikke ville køb på de demokratiske principper. Der står, at han mistede et ben i 1.Verdenskrig: det gjorde han ikke, han blev såret, og fik et stift ben; det generede voldsomt, når Sjukov, som han blev gode venner med, ville danse trepak på bordene i Hotel Adlon med ham. Har han selv fortalt. Han var også gode venner med H C Hansen og Hans Hedtoft, som inspirerede ham meget i sin socialistiske demokratiopfattelse. Det samme gjaldt hans lillebror, Emil. Han var min bedstefar. Han var tidligt ude for at advare mod Hitler. I en landsby blev de nazistiske bønder så sure, at de jog ham ud af byen med jagtgeværer. Det har jeg på skrift, lige som jeg har onkel Heinrichs egenhændige beretning om, hvordan han som maskingeværskytte var med til at slå Kapp-kuppet ned lokalt: det sidste slag ved Gottorp Slot.

   AagePK

   Thursday, March 31, 2016 at 17:24 UTC

   • Nå, der skal klikkes 2 gange på Heinrich Hoffmann, Politiker.
    Forøvrigt var Heinrich uddannet som frisør, ligesom Emil, og hvor Heinrich var i engelsk krigsfangenskab efter 1.Verdenskrig, var Emil det i ’45. Her fik han engelsk demokrati-undervisning, fik en cykel og kunne bevæge sig relativt frit rundt.

    AagePK

    Thursday, March 31, 2016 at 17:28 UTC

    • Sikken en kæmpe! Det er stort – det er som om jeg kan mærke hans tro på fremtiden flyde i mine årer, når jeg læser om ham, og hans arbejde virker som een stor tillidserklæring til det gode i mennesket, uden at han dog var naiv. Gid jeg kunne se så klart, som han må have kunnet se. Nåede du at komme til Gössnitz for at se ham? Eller til Schwerin? Jeg måtte lige slå op hvad det er. Tænk at det allerede er 26 år siden (ja undskyld, så er jeg blevte gammel) at DDR kom på forbedringskur! Men jeg måtte også lige slå noget andet op.

     Som man kan se, og som nogen formentlig allerede vidste, så var Socialdemokratiet SPD ikke ligefrem DDR’s helte. Den Heinrich blev både mobbet og kostet rundt, men øjensynlig fandt han sig til rette, – til sidst som medarbejder i den tyske seddelbank i Schwerin?

     Die Vereinigung von KPD und SPD im Jahr 1946 in der Sowjetischen Besatzungszone und der Viersektorenstadt Berlin zur Sozialistischen Einheitspartei Deutschlands (SED) wird auch als Zwangsvereinigung von KPD und SPD bezeichnet, weil sie unter massivem Druck der sowjetischen Besatzungsbehörden zustandekam. Im Rahmen dieser Vereinigung wurden Sozialdemokraten, die sich widersetzten, in Lagern und Zuchthäusern inhaftiert oder sonstigem physischen oder psychischen Druck ausgesetzt.

     Donald

     Thursday, March 31, 2016 at 20:09 UTC

   • Så var der alligevel mere alvorligt stof her på websiden! Det var dog fantastisk modigt af onkel Heinrich – og Emil bedstefar. Oh altså, sikke nogle fyrtårne! Min familie kan slet ikke tåle at blive belyst for den periode. Min far mente som mange andre danskere at Hitler kunne afskaffe arbejdsløshed og fattigdom (kuren, som også ville virke i dag: Krigsproduktion og udpumpning af ordrer til industrien).

    Som du sikkert har læst/hørt i de mange dokumentarer om Churchill, så advarede C. i 1933 (efter en tur som egentlig var for at høre nyt om skibsbyggeri eller lign.) at en bevægelse, som fik unge mænd til at gå strækmarch i München, måtte være farlig.

    Og så alligevel var han fuld af håb og mulig tilgivelse, læs hvad jeg fandt i Wikipedia:

    Speaking in the House of Commons in 1937, Churchill said, “I will not pretend that, if I had to choose between communism and Nazism, I would choose communism.”[149] In a 1935 essay titled “Hitler and his Choice”, which was republished in his 1937 book Great Contemporaries, Churchill expressed a hope that Hitler, if he so chose, and despite his rise to power through dictatorial action, hatred and cruelty, might yet “go down in history as the man who restored honour and peace of mind to the great Germanic nation and brought it back serene, helpful and strong to the forefront of the European family circle.” Churchill, Winston. Great Contemporaries. (c) 1937 GP Putnam Sons, Inc. New York, NY: p. 225.

    Kappkuppet (tysk: Kapp-Putsch) eller Kapp-Lüttwitz kuppet (Kapp-Lüttwitz-Putsch) var et forsøg på statskup, der fandt sted i Tyskland fra den 13. til 18. marts 1920. Kupforsøget var monarkistisk; det var et forsøg på at styrte Weimarrepublikken og på denne måde tilbageføre de politiske, økonomiske og sociale forandringer, der var blevet gennemført som følge af novemberrevolutionen. Kuppet havde støtte fra konservative kredse og dele af Tysklands hær Vorlaufige Reichswehr og havde sit udspring dels i begivenhederne under Novemberrevolutionen, dels i Versaillestraktatens krav om nedrustning i Tyskland.

    Kuppet fandt sted i Tysklands hovedstad Berlin, og den tyske regering måtte flygte ud af byen. Kuppet blev dog en fiasko, da store dele af den tyske befolkning efterkom regeringens opfordring til generalstrejke, ligesom de fleste lavere rangerede tyske embedsmænd nægtede at samarbejde med den regering, som kupmagerne udnævnte.

    Donald

    Thursday, March 31, 2016 at 19:42 UTC

  • Selv om en webside for brokker og filosofiske betragtninger ikke lige er stedet at tilstå den slags, så går jeg til fadet og indrømmer, at jeg tror Putin trods de åbenlyse mangler har været en velsignelse for EU, USA og naboerne. Jeg kender ikke magtforholdene i Rusland, og ved jo selvfølgelig ikke om korruption og anarki havde været værre uden Putin – men min umiddelbare reaktion er: Putin har holdt så meget fred som det var muligt under de existerende forhold. – Uden at diskutere tillader jeg mig at sige “det synspunkt *kunne* være sandt, jeg ved ikke om det er.”

   Hvis vi kaster et blik til Ukraine, så opdager vi (vistnok) at dybderne af korruption er større end vi lige troede, det var hverken nok at afskaffe Yushchenko, Yanukowitch eller Yulia Tymoshenko, og den store kritik af at Russerne overtog Krim halvøen var måske reelt set symbolsk; kritikerne af Putin vidste, at det var vanskelig at fastholde kritikken, dels pga. Russernes base og muligheden for forsyninger ad landvejen, dels – som en Putin modstander har gjort mig opmærksom på, – dels er der russiske reservedelsfabrikker mv. i det øst-ukrainske område, der er mere Russisk end Ukrainsk. Det siger man da. På et tidspunkt fandt jeg – tilfældigt – en fotograf, som havde taget billeder af områderne nord for Det Sorte Hav. Det lignede forladte fabrikker i Danske provinsbyer.

   Nå det var som sagt ikke stof, som egner sig til denne form for kommunikation.

   Jeg har ikke set sidst-udnævnte James Bond! Tænk at man er blevet så gammel (eller initiativløs) at man ikke strax farer hen og ser de sidste forsøg i denne ellers meget interessante genre! Jeg erindrer mig at manden med en rundsav i hatteskyggen blev anset for at være en helt i de Japanske biografer! Den slags giver jo stof til blogosofiske indlæg! 😀

   Donald

   Thursday, March 31, 2016 at 19:22 UTC

   • Stalin, med Chrustjov som håndlanger, dræbte eller sultede millioner af ukrainere ihjel: derfor hader de russerne den dag i dag. De oprindelige Krim-tatarer hader russerne om muligt endnu mere, fordi de blev deporteret og diskrimineret imod i endnu højere grad.Men Putin har. ligesom Stalin, og Hitler, brug for ydre og indre fjender, for ikke at russerne skal opdage det store tyveri, som Putin og hans mænd har overtaget efter Jeltzin og hans mænd. Leif Davidsen har meget nøje gjort rede for metoder og hensigter.
    I Flensborg har man et helt kvarter, hvor gadenavnene er taget fra kendte nazi-modstandere, herunder Geschwister Scholl, en søster og bror, der som gymnasiaster måtte lægge hovedet under gouilloutinen for deres verbale modstand.
    Du burde læse Hans Rüttings “Min vej til Danmark”, og Allan O Hagedorfs “En meget jødevenlig ung dansker”, måske også Jacob Kronikas “Midt i fjendens lejr”. Hans kom i vort hus, ligesom Kronika, og Allan var en personlig ven. Alle tre skriver om deres oplevelser med nazismen, og modstanden imod den. Hans’s kone Barbara blev min fars sekretær, og senere en meget berømt filmskuespiller, og politiker i Bayern. Kronika var dansk presses mand i Berlin, og var ofte gæst hos Hitler og andre, der skulle have budskaber til danske aviser.Allan levede i et homoseksuelt forhold, men klarede sig igennem i Bitterfeld. Han formidlede fødevarepakker til danske jøder, bl.a i Theresienstadt.
    Selv om onkel Heine var “geheimnisträger”, fik han lov til at rejse, og kom jævnligt på besøg. Han var også ret tit i Moskva, bl.a til Sjukovs begravelse. Min lillebror havde et tættere forhold til ham, da jeg ret tidligt rejste til Danmark, så han kan fortælle mere end jeg.

    AagePK

    Thursday, March 31, 2016 at 21:09 UTC

    • Tak for beskrivelsen af familien og besøgene af onkel Heine. Åh, det er rørende, han var en stor person.

     Den “mekanik” (Putin, ydre fjender så man kan skabe sammenhold) kan jeg pludselig godt se – jeg må være naiv at jeg ikke tidligere har tænkt at det var sådan det forholder sig.

     Jeg må finde Davidsens beskrivelse – han er sober.

     Donald

     Thursday, March 31, 2016 at 21:57 UTC

     • Sjukov er ham, som man også staver Georgij Zjukov, og som var ham der vandt den russiske del af WWII.
      https://da.wikipedia.org/wiki/Georgij_Zjukov
      En.:Georgy Zhukov

      Donald

      Thursday, March 31, 2016 at 21:59 UTC

      • Weekendavisen har i dag et interview med Aleksandr Nevzorov. Han var tidligere et særdeles aktivt nationalistisk medlem af Dumaen, men han er også blevet klogere. På Rusland, Putin, og hvor den virkelige fare i Rusland kommer fra.

       AagePK

       Friday, April 1, 2016 at 12:01 UTC

      • Det må jeg bare se, jeg læser med iver hvis der er nogen der ved noget!

       Det var så interessant at læse om Heinrich Hoffmann.

       Og Zhukov-historien er jo en af de mest afslørende sovjet-stalin historier.

       Donald

       Friday, April 1, 2016 at 13:07 UTC

      • Det er morsomt, og ofte lærerigt, at gå ting nøjere efter, det, der i dag kaldes “at nørde”. Jeg prøver med Georgij Zjukov. Således staves den russiske marskal på dansk, norsk og svensk.
       Tyskerne skriver Georgi Konstantinowitsch Schukow, men gør opmærksom på, at han “videnskabeligt” bør translitereres Žukov: finnerne er de eneste, der så gør det. Englænderne skriver Georgy Zhukov, catalanerne Gueorgui Júkov, franskmændene Joukov, hollænderne Zjoekov, og polakkerne Zukow.
       Og russerne? Det tætteste, jeg kan komme, er Xykob; men der mangler en lodret streg ned gennem x’et, og desværre har hverken Safari eller Firefox dette bogstav.

       AagePK

       Saturday, April 2, 2016 at 6:21 UTC

      • Ja, jeg så nogle af stavemåderne ved at gå fra Dansk Wikipedia til andre sprog.
       X med en lodret streg udtales inde i et ord, og det kan åbenbart også stå forrest.

       Жу́ков;

       Ж

       Udtales som su lyden i “pleasure”. Siger wikipedia.

       Jeg synes russisklærer Rachlin fortalte mig at der var et bogstav, som udtaltes sh-che altså egentlig to lyde, men jeg kan nu ikke finde det på Wikipedia. Jeg erindrede at det var detteher Ж – men ikke iflg. Wikipedia.

       Russian is the eighth most spoken language in the world by number of native speakers and the seventh by total number of speakers. (!)

       Tænk hvis Europæerne koordinerede indsatsen for brug af alfabetet til fremmede navne! Og tænk hvis man på dne måde kunne skabe forståelse på tværs af grænserne …

       Nå jeg drømmer vist.

       Donald

       Saturday, April 2, 2016 at 13:46 UTC


Comments are closed.