Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Indtryk fra Byrådsmøde i Gribskov Kommune

Offentligt møde i Helsinge Rådhus Mødesal - med smukke billeder

Offentligt møde i Helsinge Rådhus Mødesal med de smukke billeder på væggene og underlige vinduer

Hvad skal man mene om Liberal-regeringens ord “Omprioriteringsbidrag”?
Er det på linie med udtrykket AMBI, Arbejds-Markeds-BI-drag?

Begrebet “omprioriteringsbidrag” dækker over en generel besparelse. Pengene fra besparelsen kan bruges på noget andet eller gives som skattelettelser – altså omprioriteres.

De statslige driftsområder har i mange år været omfattet af et krav om at spare to procent årligt. Venstre-regeringen har udvidet omprioriteringsbidraget til også at omfatte kommuner og regioner.

* Det indebærer, at kommunerne skal aflevere 2,4 milliarder kroner hvert år frem til 2019. I alt lyder beløbet derfor på 7,2 milliarder kroner. I 2016 tilbageføres 1,9 milliarder kroner dog til prioriterede indsatser i kommunerne.

Advertisements

Written by Donald

Wednesday, March 16, 2016 at 15:06 UTC

Posted in Blogosofi

Tagged with

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Efter min opfattelse er “omprioriteringsbidraget” det rene tyveri, som kommer til at gå ud over de svageste grupper fx de ældre og andre mennesker på overførselsindkomst.

  Stegemüller

  Wednesday, March 16, 2016 at 16:48 UTC

  • Det mener politikerne i denne kommune også, Stegemüller, der er dog nogle som forsvarer det med at der siden for 10 år siden hvert år har været et sparekrav til kommunerne (i form af et udgiftsloft og bøder for at overskride det).

   Men jeg er mere bekymret for ideologien bag denne regering end jeg var for ideologien bag den forrige regering – trods Vestagers insisteren på at minimere dagpengeperioden.

   Donald

   Wednesday, March 16, 2016 at 19:31 UTC

 2. Ordet kan oversættes med FUSK. En stor del af pengene forsvinder i administrationsbidrag, altså djøficering.
  Digitaliseringen blev jo også solgt som et velment forsøg på at strømlinje arbejdsgangen i stat og kommuner, men gad vide, hvor mange penge der blev brugt på fejlslagen software, idel udskiftning af computere og andet hardware, foruden opdatering af styreprogrammer. For slet ikke at tale om den massive bølge af mails, der skal besvares inden for en tidsfrist.

  AagePK

  Wednesday, March 16, 2016 at 18:15 UTC

  • Jeg må have været meget forudseende, dengang i 1983 da jeg sagde til en bogtrykker at computeren dér som jeg havde til salg ikke ville bringe besparelser på arbejdskraft men ville give mulighed for at følge med i moderne teknik. Dengang lavede man allerede bøger ud fra text-filer.

   Donald

   Wednesday, March 16, 2016 at 19:40 UTC

  • Med hensyn til omkostninger ved “udskiftning af programmer og styresystem” så var det den drivende kraft bag Unix, som blev “sluppet løs” på universiteterne fra ca. 1978, og i 1980’erne kunne fås som system til forskellig HW, og som allerede dengang havde software til alt muligt; det var dog først i midten af 1990’erne, at Linux brød igennem til PC-køberne, fordi de opdagede at her var et system, som fungerede som Intel havde tænkt sig det (MSoft kom først med en fuld styresystem-løsning med såkaldte XP, en moderne løsning baseret på den allerede gamle NT-kerne.

   Nå det blev lige i overkanten rent fagligt, men det er bare så irriterende rigtigt at der er snyd i både AMBI, FUSK, Hjort-F:s kommunestyring og computer-fabrikanternes produkter.

   Det bedste og billigste lige nu er de maskiner, som kan køre Linux, og Mint-Linux er et system, som tilbyder alt det samme som Microsoft. Jeg tror desværre ikke at der er gode præinstallerede systemer, og jeg har stadig problemer med denne eller hin specielle programvare, som jeg bruger, og som fungerer på den ene, men ikke på den anden maskine.

   Donald

   Wednesday, March 16, 2016 at 19:48 UTC

 3. Hvis man sætter tre små vandrette streger på sidste i, bliver det til omprioriteringsbEdrag.

  Jørgen

  Thursday, March 17, 2016 at 8:38 UTC

  • Det var en relevant transformation. De fleste kommentatorer mener at det er “nysprog”, eller spin, at bruge denne betegnelse for nedskæringer.

   Donald

   Thursday, March 17, 2016 at 10:57 UTC


Comments are closed.