Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Andre steder skulle der være halve og hele tusinde gæs som tramper hveden ned og æder spirerne

Sproglig betragtning: Jeg var lige ved at skrive “hul i skyerne” under dette billede, men så syntes jeg det lød forkert – som noget med at være ligeglad med …

Når man skal tage et billede hvoraf det fremgår at der var gæs i stort tal, så skal synsvinkelen være bred (ikke zoom) og så bliver gæssene meget små – men de er der også på det første billede her:

Blå himmel skimtes

Blå himmel skimtes – “klik” billedet op i størrelse for at gæssene bedre kan ses

Her ses fra en andet sted i en lidt anden retning at der også er gæs på den side af vandhullet - men ikke så mange som den landmand på fyn, der klagede over flere tusinde gæs

Her ses fra en andet sted i en lidt anden retning at der også er gæs på den side af vandhullet – men ikke så mange som den landmand på fyn, der klagede over flere tusinde gæs

Markerne er så våde, så de tager skade af at gæssene går på spirerne:

Efter de seneste dages regn er dette vandhul dobbelt størrelse trods drængrøften

Efter de seneste dages regn er dette vandhul dobbelt størrelse trods drængrøften

Vandet løber faktisk ...

Vandet løber faktisk …

Advertisements

Written by Donald

Friday, March 4, 2016 at 18:16 UTC

Posted in Mark

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Her er ikke særlig mange gæs, men dog nogle der larmer lidt i en lille sø. Nogle steder er der rigeligt med vand på markerne. Stadig smart med afløb.

  Jørgen

  Friday, March 4, 2016 at 19:51 UTC

  • De gæs, som fouragerer her, er heller ikke til alvorlig skade. Jeg kan godt forestille mig at det er meget ødelæggende, hvis en flok på 1000 eller 500 gæs slår sig ned på de våde marker – bl.a. finder jeg dette:

   DR.dk skriver under overskriften “Svaner nedtramper markerne med deres store fødder” bl.a. flg.:

   Landmand Per Bach Laursen har også lagt mærke til de mange svaner. Ikke mindst når de sætter sig i hans hvedemark.

   – De har nogle temmeligt store fødder og når vi har en vinter som i år, hvor der er vådt, men ikke så meget frost, så kan de banke jorden helt flad. Og det er faktisk det allerværste, siger han.

   Samtidig er både svaner og et tiltagende antal gæs også ivrige til at spise af afgrøderne.

   – Rapsmarken er så stærk, så den skal nok komme over det, men i en hvedemark kan det være mere problematisk, fordi der ikke er så meget grønmasse, så derfor kan de hurtigt nappe sådan en plante ned, siger Per Bach Laursen.

   Og tidligere i februar skrev DR.dk, “Vilde gæs truer landmænd” :

   Store flokke af vilde gæs æder sig hvert år igennem en anseelig mængder raps på de nordjyske marker, og det har store konsekvenser.

   – Det største problem er med vinterrapsen, hvor gæssene tager hele hovedskuddet. Her risikerer planten at gå helt ud, siger Flemming Floor, som er planterådgiver ved AgriNord.

   Bestanden af kortnæbbede gæs er allerede ved at blive begrænset. De sidste par år har jægere fået lov til at skyde tusindevis af kortnæbbet gæs om året. På den måde bliver bestanden reduceret fra 80.000 til 60.000 dyr. Men det er i følge Flemming Floor ikke nok.

   Donald

   Friday, March 4, 2016 at 23:26 UTC

 2. Et rigt fugleliv er dejligt at gå at se på – men det kan selvfølgelig også blive for meget.Fuglelivet er noget af det, jeg godt kan savne ved at bo i byen – ja og andet dyreliv selvfølgelig.

  God weekend til dig.

  Hanne B. Stegemüller

  Saturday, March 5, 2016 at 10:19 UTC

  • Fra min barndom husker gråspurvene på Vesterbro og Frederiksberg, der var mange, og de spiste korn fra hestenes hestepærer og så fik de også brødkrummer af folk, typisk ved springvandet på Frederiksberg Allé. Dejlige småfugle. Der var også måger, som patruljerede over byen, lagde man en elastik som var snoet på jorden, kom er ofte en måge for at se om det var en orm. Hvis der kom én måge, kom der strax flere.

   I Frederiksberg Have var – og er – der ænder, svaner, gæs, fiskehejrer og mange andre småfugle – ud at se! Afsted!

   Donald

   Saturday, March 5, 2016 at 12:28 UTC

 3. Ingen gjess i i luften eller på marken her. 😦
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Saturday, March 5, 2016 at 16:02 UTC

  • Jeg hørte i TV at gæssene kommer fra Sibirien, og de plejer at flyve til Holland, men selv om Holland er tæt på, så har de ikke lyst til at flyve, hvis det ikke er nødvendigt, og da det jo denne vinter ikke er så koldt, så er de blevet her. Jeg så lige efter igen i DR.dk/Nyheder, det er værst i det Nordlige Jylland (som hedder Himmerland) mellem Aalborg og Vestkysten.

   Klem på dig 🙂

   Donald

   Saturday, March 5, 2016 at 18:39 UTC


Comments are closed.