Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Thuja, Juniper, Enebærbusk, Routere

Rimfrosten skaber en stemning, et fortryllet landskab

Rimfrosten skaber en stemning, et fortryllet landskab

Hvad hedder sådan et træ? Tuja (eller Thuja?) Enebærbusk? Juniper?

Det er en spændende plante, som giver hårdt træ (men ikke store stykker). Kan gro fra Arktis til Tropisk Afrika, og op til 4900 meters højde i Tibet og Det Nordlige Himalaya.

En juniper på De Kanariske Øer

En juniper på De Kanariske Øer

Junipers are coniferous plants in the genus Juniperus /dʒuːˈnɪpərəs/[1] of the cypress family Cupressaceae. Depending on taxonomic viewpoint, between 50 and 67 species of juniper are widely distributed throughout the Northern Hemisphere, from the Arctic, south to tropical Africa in the Old World, and to the mountains of Central America and Ziarat Pakistan. The highest-known Juniper forest occurs at altitude of 4,900 metres in south-eastern Tibet and the northern Himalayas, creating one of the highest tree-lines on earth.

Juniper er også firmanavn for en producent af routere til Internettet.

Det er svært at forestille sig hvordan routere på centraler for internetforbindelser fungerer, hvis man ikke har bare en lille smule erfaring med Internet-teknik. “Pakker” med data fra hundredetusindvis af brugere samles i centraler og sendes videre som en samlet lind strøm, der så skal udskilles i den anden ende. Men for hver pakke skal der faktisk tages stilling til hvad modtagernummeret er, og for Teleselskabernes vedkommende er det også vigtigt at kontrollere at afsenderen har lov til at bruge Nettet.

Men det maskineri, som skal bruges til sådanne operationer, må jeg skrive mere om en anden gang – nu skal jeg videre med dagens opgaver (selv om det er søndag, uf!) :mrgreen:

Advertisements

Written by Donald

Sunday, January 24, 2016 at 13:23 UTC

Posted in Skov og have

Tagged with

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er da vist ikke let at svare på. Men gættet er thuja.

  Jørgen

  Sunday, January 24, 2016 at 15:52 UTC

  • OK Jørgen, thuja er også det, jeg først tænker. Der er flere arter, kan man læse sig til i Wikipedia; og der er også nærbilleder af de smukke grene med nåle i første og andet stadium, og knopper.

   Donald

   Sunday, January 24, 2016 at 18:47 UTC

 2. Jeg blev helt overrasket. Man kan skrive både thuja og tuja: http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=thuja&tab=for

  Stegemüller

  Sunday, January 24, 2016 at 19:18 UTC

  • Det manglede da bare 🙂 Vi burde have flere stavevarianter, de skader jo ikke. Man kan have en anbefalet og en række varianter – Nordmændenes kvorleis (hvorledes) er måske lige at stramme den lidt :mrgreen:

   kva hva
   kven hvem
   kvar hvor
   korleis hvordan
   kvifor hvorfor

   grammatikk.com/pdf/Nynorsk.pdf

   Donald

   Sunday, January 24, 2016 at 20:11 UTC


Comments are closed.