Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Vandhullerne og dræning, boring efter vand, vandløb

Selv om der var is, kan man se at vandhullerne for tiden er fulde af vand

Selv om der var is, kan man se at vandhullerne for tiden er fulde af vand

De to vandhuller i marken ud for Vejby Øst er to ud af flere i lavningen henimod Holløse (og Tisvilde) som forsyner Ramløse Å og Arresø. Jorden er fyldt med vand og i frostvejr er den helt hård at gå på.

Ved hegnet er der gravet en rende - måske for at finde dræning eller en kloak, som løber dér

Ved hegnet er der gravet en rende – måske for at finde dræning eller en kloak, som løber dér

Fra hegnet kan man lige akkurat se mit tag

Fra hegnet kan man lige akkurat se mit tag

Set fra den anden side - min foretrukne udsigt

Set fra min side henimod Holløse – min foretrukne udsigt

Written by Donald

Tuesday, January 12, 2016 at 0:04 GMT+0000

Posted in Mark

Tagged with

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lille foto t.h.: Det er det typiske billede af en søgerende gravet på tværs af den forventede drænsretning.
  Mange dræn er indtegnede på kort; men lige så mange dræn er blot lagt uden efterfølgende kortindtegning, ligesom kort forsvinder tid til anden.

  Dette med at grave nye dræn og reparere de gamle var en typisk vinterbeskæftigelse for karlene helt frem til 1960-erne, hvor rendegraveren holdt sit indtog.

  Det gode ved de gamle dræn er, at de næsten altid følger de oprindelige grøfter og derved fulgte terræn, da det var et meget stort arbejde at grave i dybden. Det gør gætteriet lettere.

  Farmer

  Tuesday, January 12, 2016 at 5:58 GMT+0000

  • Ja Farmer, det var også det, jeg tænkte. (Rettelse:) Jeg har fundet et kort og der har været en grøft her (det vidste jeg ikke.) De er begyndt at reparere dræn flere steder, men her må de være gået i stå fordi det ikke var til at komme videre med gravningen når jorden er så våd eller hård af frost.

   Det er som om banen har brugt det område, hvor der var grøfter og afvanding af byens meget fugtige områder – det er totalt forsømt nu. Selve banelegemet går på tværs af grøfterne.

   Donald

   Wednesday, January 13, 2016 at 10:02 GMT+0000

 2. Der er meget vand i vandhullerne i øjeblikket. På en mark her kan jeg se, at vandhullet er overfyldt. Jeg må en dag spørge ejeren, som jeg undertiden ser gå tur der, om vandhullet har forbindelse til en å eller noget.
  Det er en dejlig udsigt du har.

  Jørgen

  Tuesday, January 12, 2016 at 6:51 GMT+0000

  • Ja, Jørgen – her kan man se at vandhullet “breder sig” i forhold til tørre år. Men man skal jo også huske at det egentlig er meget godt at der er vand i jorden – ellers var den udyrkelig. Farmer har beskrevet hvordan dræning og kunstgødning lagde grunden for bedre økonomi og andetsteds hører jeg at med den bedre økonomi blev der råd til at købe industrivarer – sådan hænger tingene sammen.

   Donald

   Wednesday, January 13, 2016 at 10:04 GMT+0000

 3. Lovely views. Nice to see in your own backyard. 🙂

  ladysighs

  Tuesday, January 12, 2016 at 12:14 GMT+0000

  • Yes I love my surroundings, and often think “is there a new possible angle?” and indeed, there are so many angles! 🙂

   Donald

   Wednesday, January 13, 2016 at 10:05 GMT+0000

   • We all can’t or don’t live in beautiful surrounds. But we can try to look at what we have from a different perspective.
    I find it relaxing to lie on the floor and stare at the ceiling. 😉

    ladysighs

    Wednesday, January 13, 2016 at 11:26 GMT+0000

    • You are so kind to comment on viewing in different perspectives. While writing comments you can not lie on the floor and stare at the ceiling, but yes, it is relaxing, good for the body to be horisontal, pressure on the spine will diminish 🙂 Do you sometimes lie on a heatherhill and stare at the stars?

     Donald

     Wednesday, January 13, 2016 at 15:13 GMT+0000

     • I don’t even think I’ve been on a heatherhill. 😦

      You had written in my Chariot post about not blogging too much. Good advice. But often I get an idea and if I don’t act on it immediately, I lose it.

      Your comments about a lady sparked the idea for my post. It often is not about posting but the fun/planning that goes into creating a post. A poem, a recording, a graphic. They all are stimulating to me and keep me busy and my mind active. 🙂 I must have edited that post 20 times to get it to look the way I wanted or at least I attempted too.

      So while you are out there on a cold heatherhill gazing at stars, I am busy busy busy. 🙂 I am even working on an idea for National Poetry Month in April. lol

      ladysighs

      Wednesday, January 13, 2016 at 21:14 GMT+0000


Comments are closed.