Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Ting som fortæller en historie om menneskers aktiviteter og materialer

Hvem har været i Norge?

Hvem har været i Norge? Hvor har jeg fået denne fra?

Hvad ville en arkæolog sige, hvis han om 5000 år fandt denne plasticbærepose velbevaret – fundsted i et jordlag flere meter nede i noget, der engang var Sjælland – i jorden under en gletscher fra de Skandinaviske Bjergkæder?

Nu er jordbakterier nogle gode venner til at nedbryde både plastic og andre ting, så en plastic pose ville ikke holde så mange år.

Men det er da en sød reklame for børnetøj fra Tåsen Nærcenter 🙂

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, January 5, 2016 at 6:04 UTC

Posted in Foto

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. He would probably take it to a museum to be exhibited and everyone would come and ponder with hand on chin.
  Or maybe he would sell it to the highest bidder.

  ladysighs

  Tuesday, January 5, 2016 at 11:32 UTC

  • Which reminds me of a documentary showing (or claiming, alleging) that those who found Dead Sea Scrolls (there were many different findings) and other fascinating stuff were selling it to highest bidder; one deal which did not close meant that such a 1500+year old biblical manuscript was damaged by humidity and of time’s decay.

   But we have so many new writers, I think, maybe some of them can make up for the loss 🙂

   Donald

   Wednesday, January 6, 2016 at 11:40 UTC

 2. Der pleide jeg å handle mens vi bodde på Tåsen 🙂 Koselig gjensyn, selv om de har endret telefonnummeret. 🙂
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Tuesday, January 5, 2016 at 16:12 UTC

  • Jeg skal nok lade være med at ringe, Mormor! 🙂

   Donald

   Wednesday, January 6, 2016 at 11:40 UTC

 3. Fin pose. Jeg har for nylig læst at vi køber plastikposer for 1 milliard her i landet – om året.

  Jørgen

  Tuesday, January 5, 2016 at 20:44 UTC

  • Ud fra en artikel i Politiken kan jeg ikke se om det er Coop, som sælger 450mio bæreposer, eller om det er den samlede detail-handel:

   Hverken Coop eller Dansk Supermarked ønsker at oplyse, hvor meget de præcis tjener på poserne. Det hører ind under forretningslivets fred, lyder begrundelsen.

   Men med en fortjeneste på mellem 1,00 og 1,50 kr. per pose og 450 millioner solgte poser om året er regnestykket enkelt.

   »Det er da ingen hemmelighed, at vi tjener penge på de her poser. Sådan er det i detailhandlen. Og det er ikke en af de varer, vi tjener mindst på. Men vi mener det oprigtigt, når vi opfordrer folk til at bruge poserne flere gange«, siger Mogens Werge, forbrugerpolitisk direktør i Coop Danmark.

   Men Scanlux.dk oplyser at det er ialt:

   Fakta om poser
   I Danmark bruger vi ca. 460 mio. bæreposer om året. Det svarer til, at hver dansker bruger ca. 85 poser hvert år. Mange bruger deres bæreposer igen og igen. Og det er ikke kun til indkøb. Poserne bliver også brugt til sport, vasketøj, bøger osv.

   Donald

   Wednesday, January 6, 2016 at 11:44 UTC

 4. At klesskap er norsk for klædeskab burde være indlysende; og så skulle man tro, at køkkenskabe, karlekammerskabe, altså skabe under et, skulle hedde boskap, ikk’? Men det gør det ikke: boskap er svensk, og noget meget levende noget, sjovt, ikk’?
  Den slags gør det svært for google translate. 🙂
  Havene er fulde af øer, hvor de strore havstrømme har samlet de plastikposer, som er blæst rundt over kloden. Det slår skildpadder oa ihjel, fordi plastik hærder til skarpkantede stumper, når dyr tror, det kan spises, og stadset ender i mavesyren.
  Prøver af sandet på strandene langs den engelske kanal har vist et ret højt indhold af plastikgranuller, fremkommet ved mekanisk nedbrydning i havstokken. Det kan ikke være sundt for sandorm, eller dem, der lever heraf.Heller ikke for muslinger, søanemoner oa, der lever af at filtrere havvand.

  AagePK

  Wednesday, January 6, 2016 at 6:59 UTC

  • Den slags gør det også svært for børn og nogle voksne. Det er trist at se hvor vanskeligt det er for en Dansker at forstå Svensk og Norsk.

   Lotte fra Marstal har omtalt plastic-øen, eller kontinentet, en ung fysik-elev har forsøgt at beskrive en løsning, andre forskere siger, at plastic’en nu er nedbrudt til mikroskopiske dele i havvandet, men at de optages og ødelægger livet for mange havdyr eller var det fisk.

   Donald

   Wednesday, January 6, 2016 at 11:47 UTC


Comments are closed.