Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Flygtninge hopper af bussen, hed det i nyhederne her til morgen

Mens jeg langsomt vågnede her til morgen hørte jeg en udsendelse med Jacob Levinsen, som fortalte om holdning til flygtninge i Sverige, og om hvordan der er et over- og et underSverige, førstnævnte socialgruppe kan ikke fordrage bønderne i Skåne. Og det var helt forbudt at tale om flygtninge-kvoter eller andre ting, som vedrører kulturforskelle. Derfor vandt Sverigesdemokraterne (et fremmedfjendskheds-parti) frem.

Han fremhævede at det var et paradox i et Feminist-Sverige, at man har indvandrerkvinder, som ikke må forlade hjemmet uden at være ledsaget af en mand.

De flygtninge, som var hoppet af bussen, ville bo i Malmö, og ikke i de Svenske skove, hvor de mente at de ville blive forfulgt af fremmedhad. Måske har de frygtet at det var en arbejdslejr, måske havde de slægtninge i Malmö.

Det meste af, hvad der blev sagt i udsendelsen, var udtryk for lokale perspektiver, det er som om de fleste mennesker i den beretning har svært ved at se længere end til deres kommunegrænse. Det er også OK. Men der må gerne være et modspil, et større perspektiv, som omfatter både WWI, mellemkrigstid, Holocaust, grænsedragning i Mellemøsten, Jerntæppet, oliepriser mv.

Vi er nogle stykker, som hårdnakket ser noget positivt i at vi kan tale om vores samfund, og at vi nu har en chance for at genopdage humanisme, filosofi og herunder retsfilosofi.

Lys over trætoppene

Lys over trætoppene, er det morgenrøde eller aftenrøde?

Advertisements

Written by Donald

Thursday, December 24, 2015 at 11:18 UTC

Posted in Blogosofi

Tagged with ,

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Noen av oss har faktisk tro på våre hjemland og at hjemlandet vår kan håndtere mye, også det som noen anser som kriser. Jeg tror mye kommer av redsel for endring, og mangel på innsikt i “verdens gang”. Ingen samfunn er statiske, selv om noen synes det hadde vært meget komfortablet.
  Klem på deg 🙂 ❤🎄

  Mormor

  Thursday, December 24, 2015 at 11:52 UTC

  • Ja, jeg har også tro på vores hjemland, som hverken er statisk eller homogent. For at forstå mekaniken er man nødt til at følge med – man må filtrere for man kan ikke overkomme det hele.

   Jeg tror at den manglende innsikt i “verdens gang” kommer af at vore uddannelser er for meget en-vejs kommunikation. Jeg tror du har været klar over det i mange år, sådan som du spiller ping pong med din viden, følelser og erfaringer 🙂

   Klem på dig – og tak for Jule-hilsenen! ❤ 🙂

   Donald

   Friday, December 25, 2015 at 0:28 UTC


Comments are closed.