Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Juletransport VI: Kæmpetræ på Rådhuspladsen i København

Har du set en morsom dansk film, sort-hvid, 1961, “Vi Er Alle Sammen Tossede” med Kjeld Petersen, der bliver kaldt til torskegilde fordi han skal betale skat af penge, han har sparet (ikke tjent!) – danskefilm.dk:

[…] hver gang et nyt navn råbes op farer vedkommende sammen, dette sker også for Repræsentant Alex Alexandersen (Kjeld Petersen) der lige pludseligt mærker på sin krop hvad det vil sige at gå gennem velfærdsstatens altknusende maskineri, han føler sig som et stykke skært kød pisket rundt i den statsautoriserede kødhakker, og alt dette sker på en dejlig sommerdag med sol og høj himmel, der bliver formørket af skattevæsnets mørke skyer.

Hvad hjælper det at man har en dejlig kone Birthe (Birgitte Reimer) derhjemme i det lille hyggelige rækkehus, når skattefar har sat tommelskruer på ham. Sådan et torskegilde er ikke det rene sjov: Bilen er trukket fra [jeg går ud fra at det er “værdi af privat brug af bil” eller lign. der menes], hans rejseaktivitet har sparet ham for 6000 kr om året, ved brug af egne produkter fra køkkenhaven 1200 Kr. osv. Da det hele er gjort op har den stakkels Alexander intet tilbage. Også endda på deres 5 års bryllupsdag, han er desperat, Alexander må have luft. Stærkt ophidset tager han tager sin folkevogn og kører ud i den fri dejlige ”gratis” danske natur, ud i skoven, ud på landet.

Mange tak til BT for det herlige billede - der skal åbenbart fyrværkeri til at tænde elektriske lamper, og det var sort arbejde - eller hvad?

Mange tak til BT for det herlige billede – der skal åbenbart fyrværkeri til at tænde elektriske lamper, og det var sort arbejde – eller hvad?

 

Danskerne raser, Dansk Folkeparti raser. Og nu raser Venstre også. Årsagen til raseriet er SKATs udmeldning om, at brandvæsenet kan få bøder, hvis de bruger brandbiler til at hjælpe julemænd med at tænde juletræer.

Forarget?

Video med fældning af gran i Gribskov, november 2015.

Advertisements

Written by Donald

Friday, December 18, 2015 at 1:49 UTC

Posted in Blogosofi

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Middelmådighed kender ingen grænser.Er det mon en afledningsmanøvre?

  Jørgen

  Friday, December 18, 2015 at 6:32 UTC

  • Jeg kunne godt forestille mig at det er en afledningsmanøvre at skælde brandvæsenet ud for at hjælpe til “gratis”, men det er for småligt.

   Brandvæsenet må jævnligt holde øvelser for at være forberedt på at “gå på arbejde” i vanskelige, livstruende situationer, og dette er at betragte som en øvelse, som er lidt mere hyggelig, men stadig rummer alle elementer af stigeopsætning, håndtering af menneskemængden osv.

   Donald

   Friday, December 18, 2015 at 11:15 UTC

 2. Du verden.
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Friday, December 18, 2015 at 6:44 UTC

  • Flot træ og dejligt at brandfolkene hjælper med at gøre stemningen mere festlig!

   Klem på dig! 🙂

   Donald

   Friday, December 18, 2015 at 11:15 UTC

 3. Forarget? Næ. Forbavset? Ikke heller. De ligger jo, som de har redt. De (politikerne) evner jo bare ikke at gennemtænke deres egne forslag, rækkevidde og konsekvenser. Og sammenholder vi lige med boligydelsesmiseren: det er ikke første gang. Slet ikke for en Venstre-ledet regering: de fik i 2009, om jeg husker ret, en næse for at iværksætte en lov, inden den var vedtaget. Så undskyldninger gælder ikke.
  Filmen husker jeg: den blev sendt for omtrent 5 år siden på en tysk kanal, jeg mener, det var Bayerischer Rundfunk.

  AagePK

  Friday, December 18, 2015 at 10:24 UTC

  • Jeg synes der var et mere skræmmende eksempel i filmen, men jeg valgte at holde mig til “danskefilm.dk” fordi sætningen “[værdi af] brug af egne produkter fra køkkenhaven: 1200 kr” fremhæver nogle af de mest urimelige skatteregler, som dog nok trænger til en uddybning. En repræsentant eller sælger i lædervarer vil ikke blive beskattet af køkkenhaven, men det vil derimod en erhvervsgartner eller en købmand, her er (eller var?) der en fast regel om at eget forbrug skulle beskattes som om det var en indtægt.

   Filmen var vildt overgearet, mere familiekomedie end højere skuespilkunst, og jeg tænker den kunne laves som en rigtig “Kafka – K” film. 🙂 👿 🙂

   Donald

   Friday, December 18, 2015 at 11:21 UTC

   • Som bonde var jeg jo selv udsat for at skulle oplyse om eget forbrug af æg, høns, gæs, ænder, mælk, oksekød, lammekød, dog ikke kartofler: det var sjovt nok fritaget. Men det er vist slut nu, hvor landbruget er så specialiseret. Tanken er ellers rimelig nok: når du driver det som erhverv, har du fradragsret og evt tilskud, og så må du jo acceptere eget forbrug som et frynsegode, som der skal skattes af.
    Og ikke som chefen for VisitDenmark, statsejet selskab, der, ved at sørge for, at tjenesterejser afvikles pr businessclass, kan stikke bakshish, sportler, returkommisioner og hvad der følger med, i lommen, skattefrit, vel at bemærke. Der har Lille Lars Tyn….. fra Græsted Mark en del at lære. 🙂

    AagePK

    Friday, December 18, 2015 at 11:35 UTC

 4. Jeg satte mig og så den video, du linker til. Det er sørme et flot træ, og tænk at det vejer 3½ ton, det er slet ikke til at forstå. Jeg kan godt lide traditionen med et kæmpetræ på Rådhuspladsen, og at det nu er 100 år siden, vi begyndte på det, gør det jo bare mere festligt.

  Stegemüller

  Friday, December 18, 2015 at 14:57 UTC


Comments are closed.