Radiser i Netto fra Knardrup Frilandsgrønt, Skævinge – mums
Som barn syntes jeg at radiser var noget stærkt noget, som kradsede lidt i munden.
Første gang jeg købte radiser syntes jeg det var så dyrt, og jeg syntes ikke jeg kunne være bekendt at bruge så mange penge på luxus – og jeg spiste kun et par stykker ad gangen til hvert måltid – og de sidste blev dårlige! Men ikke i år, jeg synes de smager så godt.

Radiserne er flotte, røde, runde, lige til at spise, bør måske skylles, men min søn spiste en haps uden at skylle og er ikke død endnu!
Der står at det er frilands-radiser, disse her, og jeg tænkte, så må det være derfor at Netto har dem nu – og hvor længe mon det bliver ved? Det er slut nu, 21. November 2015, og nu har Netto så importeret Hollandske radiser, runde og røde.
Men ærligt talt, de her var altså flottere!
Kan vel hende, men like sannsynlig har smaksløkene dine endret seg 🙂
Klem på deg 🙂
Mormor
Saturday, November 21, 2015 at 14:48 GMT+0000
Ja, børn er mere følsomme, eller hvad – de har ikke ødelagt deres smagsløg med stærke krydderier, øl og vin og tobak?
Klem på dig 🙂
Donald
Saturday, November 21, 2015 at 18:01 GMT+0000
eller en kombinasjon av dette og Aages forklaring.
Klem på deg ❤
Mormor
Saturday, November 21, 2015 at 19:24 GMT+0000
Jeg tror nu også at sorterne spiller ind. Ved at søge på // sort frø radise // fik jeg navne på et par forskellige sorter af den slags, der er røde og hvide 🙂
Klem på dig ❤
Donald
Sunday, November 22, 2015 at 1:25 GMT+0000
Frilandsradisser er, i modsætning til drivhus- eller kuvøse-radisser udsat for lidt af hvert, og danner derfor flere stoffer som forsvar imod insekt-, bakterie-, virus eller svampe-angreb: derfor smager de bedre.
Desuden er hollænderne, men især svenskerne, jaloux på os, fordi de ikke kan dyrke radisser i nationale farver, og derfor sender de os sådan noget hø! Tø-hø!😎
AagePK
Saturday, November 21, 2015 at 15:06 GMT+0000
OK – de er dejlige disse frilandsradisser fra Knardrup, og jeg fatter ikke at de kan lave dem så flotte! Men det kan de altså – om efteråret. Jeg håber de kommer igen til næste år!
Donald
Saturday, November 21, 2015 at 18:02 GMT+0000
Tænk jeg synes også, de smager mindre skarpt nu end da jeg var barn – men som “mormor” gætter jeg på, at smagsløgene har ændret sig.
Stegemüller
Saturday, November 21, 2015 at 16:02 GMT+0000
Ja, det er nok det med smagsløgene, som er forklaringen, Stegemüller. Jeg gætter dog også på at det er en anden sort end dengang jeg var barn. Jeg ved ikke hvordan det er for radiser, men gulerødder fx. fremavles i forskellige sorter, og i en bog læste jeg engang at sådan en sort kan dyrkes i et par årtier, og derefter må man tage fat på nye sorter. (Fordi den “gamle” sort, som jo frøformeres, mister sine karakteristiske egenskaber efter nogle generationer.)
Nu blev jeg lidt systematisk og slog op, fandt på at google frø, sort, radiser, men det giver ikke straks noget, man skal grave lidt. – Det er selvfølgelig også sjovt at grave, men det er nu ikke altid jeg lige finder ud af hvilken søgning, som rammer det, jeg leder efter.
Endelig! Ved at søge på // sort frø radise // fik jeg fat i “froetorvet” og dér fandt jeg nogle navne på radise-sorter:
Pernot Clair
Non Plus Ultra (rund)
Flamboyant Organic
Cherry Belle
– sikke nogle flotte navne!
Donald
Sunday, November 22, 2015 at 1:19 GMT+0000
Jeg synes heller ikke altid, det er let at søge; jeg er simpelthen i tvivl om søgeordene rammer lige præcis det, jeg leder efter, og da jeg ikke er særlig kreativ, er jeg ikke god til at finde på alternativer til de først indtastede ord.
Stegemüller
Sunday, November 22, 2015 at 10:39 GMT+0000
Det er det, du skriver, man skal finde alternative ord, og det er svært, ligesom at komme i tanke om et person-navn, som man ikke lige har brugt de sidste 10 år!
Det morsomste ved Google er (synes jeg), at man på Engelsk kan komme lidt længere med søgning, der er formet som naturlige spørgsmål – ikke hver gang, men ofte kan mekanismerne i Google-søgefeltet forstå en sætning. Jeg må finde nogle eksempler til et blog-indlæg, som viser det 🙂
Donald
Sunday, November 22, 2015 at 12:45 GMT+0000
Her er erfaringen at supermarkedsradiser er bedst om foråret. Jeg synes der har været nogle alt for stærkt smagende radiser i efteråret, men de var med top. Har også en enkelt gange prøvet en pose, vist fra Aldi, hvilket blev ved den ene gang. Trist smag.
Jørgen
Friday, November 27, 2015 at 20:30 GMT+0000
@Jørgen: Ja, smagen kan være trist.
De radiser på billedet, fra Knardrup, smager godt nok, jeg er meget glad for at man kan købe så gode radiser. Jeg synes ikke jeg har set radiser som dem fra Knardrup i andre supermarkeder. 🙂
Donald
Friday, November 27, 2015 at 20:34 GMT+0000