Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Minder fra en Søndagstur i November

Carla (fra Bassano del Grappa) skrev: Det ser så ensomt ud når du er ude at gå tur – underforstået, der er ikke nogen mennesker med på billederne, noget som jeg også andre gange får at høre. Men de situationer, hvor jeg fik snakket lidt med en anden søndagsturgænger, tager jeg naturligvis ikke billeder af, så derfor er billedserierne ofte lidt misvisende i socialt henseende.

Jeg finder klodens drama; dyrene, hvis de gider indfinde sig, eller strandtursgængere bliver fotograferet efter reglerne for fotografering på offentlige områder.

Ville Eckersberg overhovedet drømme om at “tage et billede af Tisvilde Hegn Strand”? Han havde en ven, som hjalp ham med at bryde trøstesløs ensomhed i Paris, Maleren Jens Møller. Se hvordan Møller tager fat på at “sælge” Stevns Klint (det skal måske tilføjes, at E. senere malede Møens Klint, som ikke behøver så meget forstørrelse).

Turen her var lidt speciel ved at jeg fik nogle modlys-billeder på stranden, som jeg med det samme kunne se var rimeligt sjove, bla. det med hunden og de to turgængere. Da jeg lidt efter passerede disse mennesker, var deres hund stukket af, og en anden dame kom med sine to hunde under armen og råbte “Mine hunde er ikke interesserede i at lege med deres hund! Og den kommer jo ikke når de kalder! De skal have den i snor!@#¤$½&*!!”

På toppen af Brantebjerg (bjerg?) kom en datter kravlende på alle fire op ad skrænten, udenfor stien, med sin mor efter, og jeg hjalp datteren med at få moderen – en ældre dame – op ad det sidste stykke. Det var svært. Jeg sagde at der var en sti lidt længere henne – en med trin, som ikke har det så godt, men længere inde er der brede stier, så man ikke behøver at klatre, det er jo det sikreste. Jeg håber de fandt vej! Det var allerede ved at blive mørkt!

Jens Peter Møller, Stevns Klint

Jens Peter Møller: Stevns Klint med Høyrup Kirke og et skibbrud

Skrivselv-felt …

Written by Donald

Tuesday, November 10, 2015 at 12:09 GMT+0000

Posted in Skov og have, Skyer, Vejr

Tagged with

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Uff: en hest! Er lige kommet hjem fra skadestuen, konen var på en lille ridetur i søndags, og blev smidt af hesten. Hun red selvfølgeligt uden saddel, men havde dog husket hjelmen.
  Resultat af røntgen: et styk brækket kraveben, nogle ordentlige blodansamlinger på hals og hofte. Så nu står den på stille sysler. Foreløbigt. Et stykke tid.

  AagePK

  Tuesday, November 10, 2015 at 12:40 GMT+0000

  • Det var synd. Jeg håber hun heler hurtigt og tager ved lære. Jeg har ikke forstand på heste og er også blevet smidt af. Jeg tror ikke de bryder sig om at leve i fangenskab?

   Donald

   Tuesday, November 10, 2015 at 12:58 GMT+0000

   • Fangenskab og fangenskab: heste elsker selskab, de er flokdyr, så konen og jeg er bare en del af flokken. Det er datterens hest, den er 31 år, og vi har haft den de sidste 20. Den går i marken eller ind i stalden som det passer den, og kan godt lide en ridetur. Får den lov, galopperer den så hurtigt, at man næsten tvinges til at lukke øjnene, der løber i vand. Siger pigerne. Jeg skal ikke nyde noget! 😳
    Men hun skulle kunne hele i løbet af 3-4 uger. Måske!

    AagePK

    Tuesday, November 10, 2015 at 18:51 GMT+0000

    • Jeg skal heller ikke nyde noget efter at jeg brækkede et ribben dengang. Jeg var ikke engang klar over at hesten havde smidt mig af – og dengang var jeg 15 kg. mindre end i dag!!!

     Donald

     Wednesday, November 11, 2015 at 2:05 GMT+0000

 2. Takk for turen 🙂
  og maleriet .
  Klem på deg 🙂 ❤

  Mormor

  Tuesday, November 10, 2015 at 13:01 GMT+0000

  • Selv tak – ja sikken et maleri! ♥
   Klem på dig 🙂

   Donald

   Tuesday, November 10, 2015 at 14:15 GMT+0000

 3. Hvis man kommer med sin to hunde under armen, er det ikke rigtige hunde 🙂

  Stegemüller

  Tuesday, November 10, 2015 at 15:45 GMT+0000

  • Nej så er det ikke “rigtige hunde” og det tænker jeg så tit. Folk kan godt lide kortnæsede hunde, men det er en deformitet, og det er ikke sundt.

   Dame med to hunde under armen så “ømt” ud – men jeg turde ikke fotografere, jeg var alt for tæt på og det ville være pinligt (man må hellerikke. Man må fotografere landskab med “tilfældige mennesker i det offentlige rum”.)

   Donald

   Tuesday, November 10, 2015 at 22:07 GMT+0000

 4. Dejlige billeder, Donald – lige til en fotobog!

  Madame

  Tuesday, November 10, 2015 at 17:44 GMT+0000

  • Tak skal du have, Madame! Udsigten fra kystskrænten er taknemmelig, men fyret – det er svært at fange fordi det er svært at fotografere i halvmørke! 🙂

   Donald

   Tuesday, November 10, 2015 at 22:08 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: