Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Tidsel med mobiltelefon og andre havebilleder

Jeg tror ikke at man skal klippe græs nu, selv om det er langt; da der er meget mos, vil man kvæle græsset hvis det ikke har blade som kommer over mosset. Derimod vil jeg rive blade og samtidig få noget af mosset med. I Marts kan jeg måske sprøjte med jernvitriol hvorved mosset dør.

Skrivefelt …

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, November 3, 2015 at 15:30 UTC

Posted in Skov og have

Tagged with ,

12 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Min jyske ven slår stadig græs; jeg forstår ikke rigtig, at det skulle være nødvendigt, men det siger han, det er.

  Stegemüller

  Tuesday, November 3, 2015 at 16:42 UTC

  • Græsset vokser lidt hvis blot temperaturen er omkring 6°C, og din ven har formentlig en pænere plæne uden mos.
   🙂 Men nødvendighed i havebrug er en smagssag, sådan da, indenfor visse rammer. 🙂

   Donald

   Tuesday, November 3, 2015 at 19:17 UTC

 2. Man bør visst ikke klippe gresset for kort og heller ikke rake vekk alle blader . passe meg bra 🙂
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Tuesday, November 3, 2015 at 19:41 UTC

  • Det er også, hvad jeg har hørt, vores danske have-entusiast, Søren Ryge, amatør-havemand med 45 års erfaring, eller mere, nævnte engang at græsset selv kan kvæle mælkebøtter og andre vanskelige gæster i plænen, hvis det får lov at blive langt. Men så skal man jo slå græs med le, når det er så langt!

   Den egentlige grund til at jeg ikke slår det er, at det er så fugtigt, og så bliver plæneklipperen tilstoppet. Hvis der kommer en dag med sol og tør vind, så klipper jeg lidt mere af plænen – i mellemtiden kan jeg rive blade og mos.

   Jeg håber du har det godt, Mormor!

   Klem på dig 🙂

   Donald

   Wednesday, November 4, 2015 at 1:06 UTC

 3. Jeg klipper stadig græs: med min eldrevne, solcellefodrede lille krabat med opsamlingskurv.
  Jeg gør bare det, at jeg indstiller klippehøjden til 6 cm, så græsset kommer over mos-højden, og dermed får mulighed for at kværke bellis, mos og andet. Herved forebygger jeg sneskimmel, jeg får fjernet de blade, som ellers kunne tage livet af græsset, og jeg får samlet ind til jorddække mellem stauder, herunder jordbær, så skvalderkål oma får mindre chance for at gøre sig gældende. Og ormene får mad! Til glæde for solsorten, der vinteren igennem kratter rundt og lufter naturgødningen.

  AagePK

  Wednesday, November 4, 2015 at 6:42 UTC

  • Ah – men-dog hvor er det et godt plejesystem! En mand her i nærheden, frisør P. Rasumussen, har vist mig sin elklipper og har anbefalet at jeg får installeret sådan en automatisk én, men det er ikke det, du mener, vel?

   Det er nemlig rigtigt at man ved passende luftning undgår sneskimmel. Det har kun generet græsset én gang, ét forår, og jeg husker at Farmer skrev at det er en svamp, som altid findes, og at det er græssets minimale gro-kapacitet under snedækket som gør, at skimmelsvampen vinder – indtil solen gør at græsset får kraft til at gro igen (og plæneklipperen slår det gamle græs.)

   Jeg har en 2 år gammel motorklipper, og når de er mere end et par måneder gamle er det næsten umuligt at stille klippehøjden. Man kan godt sætte den op på et arbejdsbord (det burde jeg få lavet) og tage hjul af og sætte dem på igen i en anden højde, men det er for besværligt.

   Donald

   Wednesday, November 4, 2015 at 10:59 UTC

   • Jeg skal selv skubbe min rundt; men den bliver fodret med solcellestrøm af egen avl, jeg har to batterier at skifte med. Det plejer at række.
    Hvis man nu husker at smøre mekanikken jævnligt, så… kan man vel få højdeindstillingen til at virke?
    Du kan også køre ned i det lokale byggecenter og spørge, om ikke de udlejer en vertikulator: altså en plænelufter, der via en vandret liggende Axel (!) med knive på skærer mos og river det op, hvorefter du kan samle det sammen.

    AagePK

    Wednesday, November 4, 2015 at 16:12 UTC

    • Nej, min skal skilles ad for at flytte hjulene. Det svarer til en mindre hovedreparation. I gamle dage ville jeg orke. Men i dag tænker jeg : så kan det bedre betale sig at gå en tur og holde egen kondition vedlige . 🙂

     Donald

     Wednesday, November 4, 2015 at 17:42 UTC

 4. Hvem ringer en tidsel til? Det burde kunne blive til en god joke 😀

  ilhja

  Thursday, November 5, 2015 at 18:12 UTC

  • @Ilhja! Det tænkte jeg også! Det er Lotte Reiter, som sagde at når jeg fotograferede planter skal man altid have en målestok ved siden af 🙂

   Donald

   Sunday, November 8, 2015 at 1:25 UTC

   • Det er også en god ide, den kan jo være mega stor eller lille.

    ilhja

    Monday, November 9, 2015 at 9:20 UTC

    • Ja nemlig! Men i øvrigt er det ikke en normal nutildags mobil, det er en (“gammel”) Nokia, som er meget lille. Så ser tidslen extra stor ud! haha! 😀

     Donald

     Monday, November 9, 2015 at 13:12 UTC


Comments are closed.