Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Billedfortolkning – Blikkets betydning

Artikel fra Business Insider:

Portrait of the Royal Family by Thomas Kluge

Magisk realisme må være en form for erkendelses-blik

Skrivefelt …

Linket til “The Royal Collection” på Business Insider’s sætning “explains on its website” er dødt, men der er et website med navnet http://www.kongernessamling.dk/.

Advertisements

Written by Donald

Sunday, November 1, 2015 at 12:10 UTC

Posted in Brok

Tagged with ,

13 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Opmærksom læser må have bemærket at dette er en fortsættelse af diskussion om billedrealisme.
  Nu må vi snart have en systematitik – fra magisk realisme over naiv realisme til fotorealisme og videre til realistisk idealisme eller noget (opgave til i morgen: Brug wikipedia til at finde noget om realisme i kunsten).

  Donald

  Sunday, November 1, 2015 at 12:42 UTC

 2. Må vi ha med realisme?
  Nei. vil ikke ha realisme i dag . Atalt bilde.
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Sunday, November 1, 2015 at 17:12 UTC

  • Nej – ikke realisme, men det var Statens Museum, som skrev at Eckersberg malede en “løgn” og det må ikke stå uimodsagt – læs evt. AagePK’s første kommentar – den er sjov! Og lærerig 🙂 Kig efter første kommentar på foregående indlæg (De bliver ved, de annoncer …)

   Donald

   Sunday, November 1, 2015 at 23:50 UTC

 3. At damen finder billedet horryfying og creepy, kunne måske have været interessant, hvis hun havde forklaret sin brug af de to ord.

  Rasmine

  Sunday, November 1, 2015 at 19:56 UTC

  • Ja, jeg synes nu at der står at det er den lille dreng forrest, som minder “damen” /kritikeren, anmelderen, om et billede hvor et barn står i skræmmende positur med skæmmende lys og ser meget alvorlig ud. Måske har hun taget et cue fra andre anmeldere og har ikke brugt de andres sammenligninger med et horrorbillede (som man finder ved at google).

   Donald

   Sunday, November 1, 2015 at 23:56 UTC

   • Måske viser min skærm ikke hele teksten …

    Rasmine

    Monday, November 2, 2015 at 12:37 UTC

 4. Slet venligst det, der står efter der første tre prikker. Min iPad løb pludselig løbsk.

  Done.

  Rasmine

  Sunday, November 1, 2015 at 19:59 UTC

 5. Der er flere udenlandske kritikere, der henviser til The Addams Family. En Hollywood-success, baseret på Charles “Chas” Adams tegninger i The New Yorker fra 1938. Jeg mødte dem i min fars indbundne årgange af Danske Tegnerier. Mit yndlingsbillede viser de to artige børn, der leger med deres nye julegaver: datteren Wednesdays dukke må lægge hovede til den søde, lille guillotine! I filmen spilles hun af Christine Ricci, og hun gør det godt.
  Find billederne via The Addams Family cartoon på google, og filmplakaten på googles The Addams Family Billeder; så kan du selv bedømme, om sammenligningen er rimelig.
  Eller om kritikerne bare ikke ved nok om, hvad royal præsentations-kunst skal indeholde.

  AagePK

  Monday, November 2, 2015 at 7:32 UTC

  • AagePK

   Monday, November 2, 2015 at 7:42 UTC

   • AagePK

    Monday, November 2, 2015 at 7:48 UTC

 6. @AagePK – Ja man ser tydeligt ligheden – eller gør man – jeg er lidt i tvivl, for jeg kan godt se ligheden mellem en opstilling som Thomas Kluges og en opstilling som den på filmplakaten, og for en kunstner af Thomas Kluges format kan det vel ikke være tilfældigt? Men det er nedtonet, synes jeg, og bliver en reference på linie med den grønne dame og de store ruiner. Måske er det, som har stødt de følsomme anmeldere, en lettere overbetoning af den alvorlige dreng. Det som generer mig mest og som viser at billedet ikke har noget at gøre med Fredensborgbilledet, er at lyset er forskelligt på alle familiemedlemmerne/modellerne. Men anmelderne har alle sammen (dem, jeg har læst) fat i at blikket går ud på tilskueren fra Dronning, Kronprins og Kronkronprins (er der noget der hedder det?) 🙂

  Sikken en masse tid der gik med det! Men anyway, jeg vil se om vi her til vinter kan finde nogle gode billeder af Eckersberg, Jens Juel, Christen Købke, Marstrand, og et par stykker til.

  Donald

  Monday, November 2, 2015 at 13:02 UTC

  • Christian må være en halv-krones eller 50-øres-prins, jvfr den engelske halfcrown! 🙂

   AagePK

   Monday, November 2, 2015 at 16:18 UTC

   • Halfcrown-prince ! – simpelthen 🙂

    Der *er* iøvrigt en sammenhæng mellem Fredensborg Billedet og dette familieportræt, jeg kan ikke huske om du har nævnt det, men hvis du finder Fredensborgbilledet (link forneden) og ser på venstre vægmaleri, panelet på bagvæggen, så er det den samme ruin som Kluge har brugt som baggrund. Det er nok de referencer, som Margrethe-II har syntes var morsomme og som har hende til at acceptere kunstnerens outrerede billede.

    Vides det hvad det er for en ruin eller fantasi-landskab, som går igen i de to billeder?

    http://kongehuset.dk/materialemappe/Images/Galleri/fredensborgbilledet-europas-svigerfar-omgivet-af-familie/fredensborgbillede.img

    Donald

    Monday, November 2, 2015 at 16:44 UTC


Comments are closed.