Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Amatørcykelsmed

Da jeg kunne se at fordækket havde mange små revner, købte jeg for nogen tid siden et nyt dæk og en ny slange – for det bør man altid gøre, hvis der overhovedet er mulighed for det. I en mangeltid ville man selvfølgelig lappe og reparere alting.

Da jeg et par dage efter ville cykle en lille tur inden jeg skiftede dæk, opdagede jeg at forhjulet var helt fladt, – enten punkteret eller også var ventilen utæt, jeg kunne ikke rigtig afgøre hvad det var, men det skulle jo alligevel skiftes, så det var bare om at komme igang.

Fornøjelsen ved at kunne gøre ting selv er stor ...

Fornøjelsen ved at kunne gøre ting selv er stor …

Men de to møtrikker, som skulle løsnes for at få forhjulet af, passede ikke rigtigt til værktøjet … eller var det omvendt.

Men så var der heldigvis en rigtig god svensknøgle og vupti, så var hjulet af. Minsandten om jeg ikke havde 3 dækjern. I min barndom måtte vi bruge en skruetrækker. Af med dækket, på med ny slange, lidt luft i og så ellers forsøge at få dækket på.

Hov, ingen 15 mm. - ingen topnøgler passede

Hov, ingen 15 mm. – ingen topnøgler passede

Hvad jeg end gjorde, ville dækket ikke på, så jeg tog, lidt forsigtigt, vel vidende at det er en dårlig idé, dækjern og forsøgte at vippe dem så dækket kom på. Det gik, omend besværligt.

Også pumpe luft i! Men den røg lige så hurtigt ud igen.

Efter at have prøvet igen med den gamle slange, som så rigtig pæn ud, ingen huller, materialet spændstigt og uden revner, – så var resultatet det samme, luften sivede ud lige så hurtigt som jeg pumpede.

Jeg ringede til min søn! Hjælp, hvad skal jeg gøre, hvad har du gjort. Han lød meget trøstende: “Du har jo kunnet!”

Inden jeg tog afsted kastede jeg et blik på den blå himmel og de flotte asters ... det gode vejr hjælper altså på humøret skulle jeg hilse og sige

Inden jeg tog afsted kastede jeg et blik på den blå himmel og de flotte asters … det gode vejr hjælper altså på humøret skulle jeg hilse og sige

Hmmm ja, jeg har kunnet, vældig godt at vide, men jeg opgav og skulle jo under alle omstændigheder have en slange mere til forsøg nr. 3 og kørte til cykelhandleren, villig til at betale for at få det gjort!

Tænk han klarede det på et minut – og syntes bare jeg skulle betale for slangen, så var det i orden, det var dagens gode gerning, sagde han!

Skrivefelt …

Advertisement

Written by Donald

Friday, October 23, 2015 at 9:15 GMT+0000

Posted in Brok

Tagged with ,

%d bloggers like this: