Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Dispositioner, brokker, skriverier

Det er en meget lille platform jeg har til at tale fra, svarende til en trækasse på Hyde Park Corner – men det er trods alt en platform.

Jeg er forarget over at jeg som almindeligt begavet IT-specialist kan se alle de steder, hvor de vil gå galt med offentlige IT-systemer. Jeg har selvfølgelig nok hørt lidt flere historier om det emne end de fleste andre, siden jeg for 30 år siden begyndte at arbejde med IT i håb om en større og mere stabil indkomst.

Midlertidig forside - foreningens domicil og lidt om bladets rationale nedenfor

Midlertidig forside – foreningens domicil og lidt om bladets rationale nedenfor

En af de ting, som gør mig ked af det, er at de store leverandører til Statens IT-systemer gang på gang demonstrerer, at de ikke værdsætter design og viden, men opfatter de ansatte specialister som irriterende bremser og bl.a. har ansat billig indisk arbejdskraft i håb om at presse lønninger.

CSC fyrer igen - og Prosas formand mener at det har noget at gøre med EFI skandalen og andre store offentlige IT skandaler, som har udstillet CSC's ryggesløse holdning til faget

CSC fyrer igen – og Prosas formand mener at det har noget at gøre med EFI skandalen og andre store offentlige IT skandaler, som har udstillet CSC’s ryggesløse holdning til faget

Skrivefelt …

Advertisement

Written by Donald

Wednesday, October 21, 2015 at 9:33 GMT+0000

Posted in Blogosofi

Tagged with

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Så længe din form ikke er plat, sååe…. 🙂
  Hos CSC er det tydligtvis, som ved så meget andet i denne tid, bonumismen, der er årsagen til alt ondt: så længe cheferne får bonus oven i hyren, vil det gå galt. Det har flere stort anlagte undersøgelser, herunder en meta-noget fra Harvard Mellon og Bostons MIT, bevist. Den er gengivet i en tale af Dan Pink, og den ligger på youtube: Drive: The surprising truth aboiut what motivates us, i en sjov animeret udgave. Jeg har vist henvist til den før.
  Men altså: når folk lokkes med bonus, tager krybdyrhjernen over, man bliver grådig, og tænker kun på sin egen bonus, ikke på bundlinjen. En såkaldt virksomhedslæge blev tilkaldt for at redde et skrantende firma: jo, han skulle nok få bonus af omsætning. Straks solgte han flere godbidder af firmaet fra: det gav omsætning, og han fik bonus. Keine Hexerei, nur etwas Behändigkeit!

  AagePK

  Sunday, October 25, 2015 at 14:26 GMT+0000

  • Det er svært at undgå banale platheder, synes jeg. Jeg har renset en 9-siders artikel for pinligheder og banaliteter (det er vel også en slags platheder 🙂 ) og nu fremstår den vistnok rimeligt læseværdig.

   https://drive.google.com/file/d/0B_rFj8CzQ1OyUTdMaktsb1lVSWs/view?usp=sharing

   Donald

   Sunday, October 25, 2015 at 14:55 GMT+0000

   • Yderst interessant artikel, som jo ikke modsiger Dan Pinks argumenter mht bonus, snarere tværtimod: det er lige præcis den gruppe ledere, der skal formulere problemet, der ikke har ydet deres bedste. Eller måske har de. Det var så bare ikke godt nok. Til gengæld er det nok politikerne, der ikke har været gode nok til at afgrænse opgaven; den kan de så sende over til topledelsen i managementet, der skulle have rådgivet dem bedre. Som i reportagen fra togulykken. Russerne har et bestemt udtryk for det at ville foregejle chefen/kongen/czaren, at alt er i bedste orden mht til hans ønsker og tingenes reelle tilstand, jeg kan bare ikke huske ordet. Det har noget at gøre med det, vi kender som Potemkins Kulisser.

    AagePK

    Monday, October 26, 2015 at 6:25 GMT+0000

    • Tak fordi du læste ovre på linket, AagePK! Nej, det modsiger ikke Dan Pinks argumenter, og milde mirakel, da jeg talte med SK som har en uddannelse som økonom for Københavns Højere Handelsskole CBS, fortalte han at det er en almindelig del af pensum i studiet.

     Hvad der harmer mig mest er, at de store leverandører tydeligvis var inkompetente. Det er den slags viden, som “cirkulerer i miljøet” (sikke nogle væsel-ord!) men omvendt er det et godt sted at få arbejde. De to virksomheder CSC og KMD, tidligere “Datacentralen” og “Kommunedata” har haft en slags monopol og har udvilket en usund forretningskultur.

     Donald

     Monday, October 26, 2015 at 12:29 GMT+0000

     • Rigtigt, at usund forretningskultur florerer, og gødes med bonusser, men: politikerne og deres rådgiver må ikke slippe af krogen, de har ofte vist sig ikke at kunne afgrænse ønskelister mht hvad de ville have stoppet ind i projekter; tænk på den kanadiske drone, Falken hed den vist: den kom ikke op at flyve, hvor man havde mest brug for den, i Afghanistan, fordi den skulle kunne mere og mere, og så blev den leveret tilbage, med stort tab. Mig bekendt blev den senere solgt til hollænderne, der godt kunne finde ud af at bruge den.
      Og tænk Ansaldo_Bredo, med Metroen, der ikke kunne køre, når der var blage [blade, o.a.] på skinnerne, IC-togene, som skulle designes til Danmark specielt, i stedet for at tage hyldevarerne, som var kørt ind, lige meget, om de kom fra Tyskland, Frankrig, Kanada eller Randers, for den sags skyld.

      AagePK

      Monday, October 26, 2015 at 12:40 GMT+0000

      • PS: blage er fynsk, og udtales som “plage”! 🙂

       [Svar: jaja, det kender jeg fra min barndom, vi var så glage når vi besøgte vennerne i Oonse. 🙂 ]

       AagePK

       Monday, October 26, 2015 at 12:41 GMT+0000

      • Jeg har fået fortalt, at IC3-togene var geniale, netop fordi man genbrugte eksisterende teknik, Volvo lastvognsmotorer, som var billige og falde, så de kunne ligge under gulvet, og de blev købt i stride strømme så de var ens, det letter sammenkobling af flere togstammer.

       Det gør så ondt at man ikke har respekt for hjemlig viden og erfaring og produkter, Randers-togfabrikken må dog have været bevaringsværdig, måske med udskiftning, nye ingeniører, nye idéer.

       Donald

       Monday, October 26, 2015 at 12:45 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: