Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Weasel Words, buzz words, non sequitur argumentation osv

Jeg bliver alkoholiker hvis jeg skal fortsætte med at læse den slags tomme ord uden at have et forum at brokke mig til.

Men det har jeg forresten heldigvis. Jeg kan skrive en harmdirrende artikel om buzz words og weasel words.

Dette er et skema over fejlene, kun - årsagerne til fejlene og en metode til at undgå dem er ikke rigtig kommet med her

Dette er et skema over fejlene, kun – årsagerne til fejlene og en metode til at undgå dem er ikke rigtig kommet med her

Hvis det bare var den slags fejl, der er i SKAT’s koncept af IT-systemer, så var det jo nemt nok at rette dem. Men ak! Fejlen er jo at SKAT’s chefer ikke er IT-chefer og har brugt deres magt til at bestille tåbelige systemer hos sultne tredieparts leverandører uden at ville opbygge egen IT afdeling med egne kompetencer. – I den forbindelse har det undret mig, at det først er nu at medierne bruger en IT kyndig fra universitets-miljøet, professor Søren Lauesen, til at komme med et bud på hvordan man undgår den slags.

Det simple råd er (selvfølgelig) KISS (Keep It Simple, Stupid).

Et andet eksempel på noget, der ser ud uden at være:

Internet of Things: Bliv klar til de nye muligheder og udfordringer

En ny it-revolution banker på døren. Navnet er Internet of Things, og 2015 bliver året, hvor det for alvor går løs med det nye it-paradigme. På Gartners liste over de 10 vigtigste teknologi-trends i 2015 finder man ‘computing everywhere’ og internet of things på første- og andenpladsen, og det er ikke uden grund, at Internet of Things står på tærsklen til et mainstream-gennembrud:

 • Sensorerne har fundet vej til alt fra biler til sundhedsrelateret udstyr, energisektoren, fremstillingshaller og til helt almindelig forbruger-it som smartphones og tablets.
 • Understøttelse af trådløse forbindelser blevet standard i stort set alle maskiner og komponenter i vores digitaliserede verden.
 • Regnekraften øges, og mere intelligente analyseværktøjer vinder frem.

Skrivefelt …

Advertisement

Written by Donald

Sunday, October 18, 2015 at 0:05 GMT+0000

Posted in Ord

Tagged with

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. I en så stor virksomhed som skat bør man have sin egen it afdelingen med forstand på it systemerne sådan at man kan få system der virker og er ordentlig testede efter fremfor det lort.

  Så vidt jeg har forstået har internet of things sine start problemer så man skal måske vente lidt med at hoppe på bølgen

  ilhja

  Sunday, October 18, 2015 at 17:48 GMT+0000

  • Hej Ilhja – tak for kommentar! Ja, det er et område som er på forkant med teknikken, så man burde have egent IT-afdeling med både udvikling og forskning!!! Det er vildt at læse de rapporter, som kom fra ministeriet d.25 september.

   Donald

   Sunday, October 18, 2015 at 20:59 GMT+0000

   • Jeg har ikke læst dem men blot hørt om udfaldet. Og det lyder bare ikke godt!

    ilhja

    Sunday, October 18, 2015 at 21:40 GMT+0000

 2. Indrømmet, jeg har ikke læst rapporten, men undrer mig over hvornår “man” finder ud af, hvorledes store og komplekse systemer må håndteres på anden vis end den velkendte, der giver bøvl. Mon “man” nogensinde kommer til at forstå, at projekter skal være kortvarige og ved få mennesker. Så kan de ændres når der er behov for det. Det andet ser ud til at være for indviklet og i øvrigt alt for bøvlet at vikle sig ud af igen.
  Hvad mon den nødvendige erkendelse er?

  Jørgen

  Wednesday, October 21, 2015 at 18:56 GMT+0000

  • Det er ikke nødvendigt at alle læser rapporten fra Kammeradvokat eller Regering om EFI, men det er værd at hæfte sig ved, at der bliver brugt så store summer på systemer, der i andre lande findes og fungerer. Desuden er det interessant at man i DK i den grad mener at “automatisering” og fyringer af medarbejdere er godt.

   Donald

   Friday, October 23, 2015 at 0:52 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: