Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Skadedyr på min gran – hvorfra kommer de?

Skal de sprøjtes med brun sæbe eller med insektpulver?

Så skal jeg til det igen: Til kamp mod insekterne!

Så skal jeg til det igen: Til kamp mod insekterne!

Skrivefelt …

Advertisement

Written by Donald

Thursday, October 1, 2015 at 1:11 GMT+0000

Posted in Skov og have

Tagged with ,

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Af hensyn til miljøet synes jeg, du skal starte med den brune sæbe. Hvor er det træls, at du skal til det igen.

  Stegemüller

  Thursday, October 1, 2015 at 7:56 GMT+0000

  • Det er også billigere, Stegemüller. Jeg har dog en formodning om at det ikke slår insekterne ihjel, men blot generer dem og får dem til at flytte sig. De andre kommentarer siger, at de kan se myrer, så derfor skal man åbenbart også genere myrerne, eller “vande” dem, så de ikke formerer sig for hurtigt. Der har været så mange myrer i græsset, og jeg tror det er dem, der sender “expeditioner” (kolonier) ind under husets dørtærskler – det kan vi ikke have, det ødelægger huset.

   Donald

   Thursday, October 1, 2015 at 12:55 GMT+0000

 2. Så vidt jeg kan se, er der myrer på stammen. Mon ikke det derfor er bladlus, du har? Af hensyn til nattesøvnen er et pift gift en god løsning. Hvor de kommer fra aner jeg ikke.

  Jørgen

  Thursday, October 1, 2015 at 9:40 GMT+0000

  • OK – myrerne kommer formentlig fra græsset. Der har været mange myrer, og jeg får ikke altid “vandet” dem, så de går til og ikke formerer sig.

   Donald

   Thursday, October 1, 2015 at 12:56 GMT+0000

 3. Jeg mener også at kunne se myrer. Hvis det er rigtigt, og det også er bladlus, som Jørgen formoder, så er det myrerne, der har sat deres malkekøer på græs: de slæber jo deres bladlus hen på saftige træer, bladlusene suger saft og tager, hvad de kan udnytte, og udskiller overflødige sukkerstoffer via kirtler oven på bagkroppen. Dem malker myrerne så, og samler sammen til deres yngel.
  Det hænder også, at bierne blander sig, og “stjæler” fra “malkekøerne”. Den deraf indvundne nektar inddampes lidt og gemmes i biernes bo, hvorfra biavlerne så høster, og sælger som “Waldhonig”, i Tyskland til forhøjet pris, lige som vi gør i Danmark med lynghonning.
  Jeg har en stor krukke spansk skovhonning, hjembragt fra Asturiens bjerge: du kan smage både gran, kastanjer og lyng, krafdtig, men lækker! Især på figner med vanilleis! 🙂

  AagePK

  Thursday, October 1, 2015 at 10:37 GMT+0000

  • Så må jeg prøve at fjerne myrer og bladlus – ja jeg giver dem brun sæbe, og gemmer insektgiftene til myrer mv. omkring huset, som nødigt igen skulle blive bolig for myrerne. Tak for svaret!

   Ja de honningtyper med smag – det er simpelthen så lækkert. Jeg erindrer en venindes mor, som købte dansk blomsterhonning, og da jeg spurgte om ikke man kunne købe udenlandsk (billigere) honning forklarede hun, at den ikke blev spist så hurtigt, ergo måtte den danske blomsterhonning være mere delikat! 🙂

   Donald

   Thursday, October 1, 2015 at 12:58 GMT+0000

 4. Det er de såkaldte stammelus. Lad dem blot sidde. De gør ingen skade.
  De kan i mine juletræsstykker blive så talrige, at de hæmmer træet; men det er om foråret.

  Træet har masser af saft og energi nu, så der er nok at dele ud af.

  Farmer

  Thursday, October 1, 2015 at 15:57 GMT+0000

  • OK – tak Farmer, de får lov at sidde og forhåbentlig fryser de ihjel. 🙂

   Donald

   Thursday, October 1, 2015 at 19:29 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: