Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Flygtninge, nærområder, nogle tal fra Røde Kors

I materiale til pressen viste Røde Kors hvor store problemerne er

I materiale til pressen viste Røde Kors hvor store problemerne er

Skrivefelt …

Advertisements

Written by Donald

Friday, September 18, 2015 at 0:45 UTC

Posted in Brok, Liv

Tagged with ,

11 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er et enormt problem.
  Klem på deg.

  Mormor

  Friday, September 18, 2015 at 5:48 UTC

  • Flygtninge-strømmen er meget mindre end “number of forcibly displaced”, Mormor:

   Facts and figures are vital to UNHCR for planning and preparedness. UNHCR’s full-time statisticians keep track of the number of people of concern to the Agency. These figures are released every June in the annual Global Trends report, while the Norwegian Refugee Council releases annual global figures for internally displaced people.
   Number of forcibly displaced worldwide: 59.5 million

   Number of Refugees

   There were 19.5 million refugees worldwide at the end of 2014, 14.4 million under the mandate of UNHCR, around 2.9 million more than in 2013.

   http://www.unhcr.org.uk/about-us/key-facts-and-figures.html

   Donald

   Friday, September 18, 2015 at 10:09 UTC

   • Til oss ja, men det er vel flyktninger nok, uansett 🙂
    Klem på deg 🙂

    Mormor

    Friday, September 18, 2015 at 14:38 UTC

 2. Det set voldsomt ud. Det er voldsomt. Hvad er forklaringen på at strømmen til Europa er så voldsom lige nu?

  Jørgen

  Friday, September 18, 2015 at 5:58 UTC

  • AagePK har svaret på dit spørgsmål, Jørgen. Jeg kan kun sige (tilføje) at Tyrkiets historie og holdning til samling af riget er problematisk, og at også EU og UN bør være bekymret for de sprængfarlige kræfter i Tyrkiet.

   Man bør også respektere, at Tyrkiet er en verdslig stat og støtte dem, selv om de har ophævet forbudet (!) mod tørklæde på universiteter mv.

   Donald

   Friday, September 18, 2015 at 10:11 UTC

   • Vel er staten Tyrkiet defineret som verdslig, men: magthavernes magtbase er jo religionen, den er så at sige deres undskyldning for deres fremfærd. Og lige denne fremfærd, og erklærede mål om at afskaffe den verdslige stat, er årsagen til de spændinger, der kan udløse en borgerkrig, og som i Syrien: mellem flere parter: de alment religiøse, ISIS, de verdslige, og kurderne.
    For mig at se er opskriften den samme som i 30’ernes Tyskland: kurderne har taget jødernes plads, og religionen har taget den fascistiske ideologis plads.

    AagePK

    Saturday, September 19, 2015 at 6:15 UTC

 3. Presset på Europa er jo intet imod det pres, der har ligget på f.eks Tyrkiet,Jordan og Libanon. Næsten 4.000.000, mod omkring 250.000 mod Europa. Og vi er over en halv milliard mennesker til at deles om dem. Men så fortæller UNHCR, at der ikke er kommet penge nok til den mest basale nødhjælp i netop Libanon og Jordan (bl.a. fordi Danmark har sparet en del væk), hvorefter flygtningene selvfølgeligt bevæger sig ind i Tyrkiet. Som absolut ingen interesse har i at modtage flere: her lurer en borgerkrig, og læg lige mærke til familienavnet på den dreng, der druknede: han hed Kurdi. Tyrkiet har ikke brug for flere kurdere, vel? Så hvis man kan hjælpe dem videre til arvefjenden Grækenland, eller presse EU lidt, såeh…….

  AagePK

  Friday, September 18, 2015 at 7:47 UTC

  • Ja, jeg bad Jørgen om at læse denne kommentar.

   Donald

   Friday, September 18, 2015 at 10:12 UTC

   • Tak for tydeliggørelsen. Det overordnede perspektiv er vigtigt som baggrund for forståelsen af de konkrete hændelser.

    Jørgen

    Saturday, September 19, 2015 at 8:21 UTC

 4. Tankevækkende! Det er interessant, at der er nogle lande, som folk både flygter til og flygter fra. Danmark viser virkelig storsind ved at ville tage imod et tusinde flygtninge…

  Stegemüller

  Friday, September 18, 2015 at 8:43 UTC

  • Det er meget tankevækkende, et par tusinde forslår som en skræder i helvede. Det er derfor, at både de flygtning-venlige og de, der taler om KUN at give hjælp til nærområderne har lidt ret allesammen. Der var en interessant “Debatten” igår i DR2, med svenske politikere og danske – den var oversat (med undertexter). Det fungerede godt.

   Essensen var at der ikke gives nok hjælp til nærområderne, og det, vi kan gøre lokalt, har først og fremmest betydning som noget der kan åbne øjnene for problemerne “ude” i verden.

   Men lad nu være med at tage al verdens problemer på dine skuldre, det bedste man kan gøre nu er at hilse venligt og invitere folk til menighedsarrangementer.

   Donald

   Friday, September 18, 2015 at 10:15 UTC


Comments are closed.