Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Asturias naturoplevelser

Vor korrespondent AagePK rejste fra Ærø til Asturias – og på opfordring har han sendt en samling billeder til fælles glæde. Det er morsomt for mig at se Spanien fra denne vinkel, for mine tidligere billed-safarier i Spanien var domineret af vandreruten, Caminoen, den sydlige, lette og rimeligt flade vej fra Bilbao til Santiago de Compostela.

Godt (b)ord igen

Godt (b)ord igen


Aage skriver:

På kroen El Meirel, som ligger lige over rio’en, der løber gennem byen Pola de Somiedo, hovedbyen i naturparken, er bygget ved den gamle offentlige vaskeplads, og bordene udenfor er de gamle vaskesten, meget smukt udførte, og en fin ide. Kroen er meget populær som udflugtsmål i weekender. Og man spiser selvfølgeligt de lokale produkter. Sagde du ko-telet? OK, men husk lige koen fra billedet, eller tyren, og kig så på tallerkenen. Chuletto, hedder det vist på asturiansk.
Hygge!

Denne tydeligt sort-hvide rovfugl er en ådselgrib

Denne tydeligt sort-hvide rovfugl er en ådselgrib

Der er et rigt og flot liv med sommerfugle og andet flyvendes. Og de sidder på nogle kønne planter. Læg mærke til biens bukser, de er gule, og det er pollen fra blomsterne. Honningen dernede er pragtfuld, med kastanje, tidsler og lyng.
Apollohannen er da pænt stor, både pæn og stor. Hunnen er lige så pæn og stor, har lidt mere rødt på bagvingen, men var ikke med den dag.
Og vandrefalken synes at ville følges med os, vi så den flere gange på vor vandretur.

Skrivefelt …

Og her er så en gribende beretning om vore ådselædende venner:

Ådselgribben er nu på listen over moderat truede arter. Vi så den et par gange, herunder også i et forrygende flot rovfugleshow i dyreparken.

Munkegribben så vi et par af, men vi er også lige på pilgrimsruten, såehh…
Og så er der lige gåsegribben, men her var der det specielle, at vi ikke så gæs. Nogle blishøns, et par ænder, men ingen gæs. Til gengæld fløj den så højt, så vi nok må bede Donald om at trække den lidt ned, tak.

Det var så det; medmindre nogen insisterer, for jeg har som sagt 1200+ billeder … … …

Advertisements

Written by Donald

Thursday, July 30, 2015 at 22:20 UTC

Posted in Carpe Diem, Foto

Tagged with ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bare lige til bedre orientering: billede 4, af den tydeligt sort-hvide rovfugl, er en ådselgrib, det næste er en munkegrib. De to kredsende rovfugle er gåsegribbe, og den sidste den elegante vandrefalk. Peregrino, på latin og spansk, pilgrimmen. Og vi var da også på den nordligste af de mange stier og veje, der udgør El Camino de SanTiago de Compostella: den oprindelige gik fra Oviedo til Santiago, men blev snart udvidet, så de sejlende, især englænderne, startede i havnebyen Gijon. Senere kom El Franca og den fra Barcelona til, såvel som den fra Lisabon via Porto.
  Og chuletoen var særdeles lækker, og mættende: vi nåede til sidst på eftermiddagen næste dag, efter en 7 timers gåtur, før jeg skulle have mad igen. Det er palæo-mad!

  AagePK

  Friday, July 31, 2015 at 6:20 UTC

  • PS: http://www.caminoen.dk/side.asp?Id=169921 har et godt kort over de mest kendte ruter: der er altså flere. Wikipedia har mere, især tysk og engelsk wiki.

   AagePK

   Friday, July 31, 2015 at 8:01 UTC

   • Det jeg ville sige, var at min tidligere billeder fra Caminoen (bl.a. https://dax2.wordpress.com/2014/05/05/camino-galicien/ ) var fra den sydlige rute, den som på kortet kaldes Camino Frances – og det skyldes bl.a. at Malte gik denne vej, og at det er den mest befærdede, mest velbeværtede og letteste, fordi den er forholdsvis flad, hvorimod man skal ret meget op-og-ned ved den nordlige rute, som I har været i nærheden af. 🙂

    Donald

    Friday, July 31, 2015 at 11:17 UTC

  • @AagePK: Tak for klarificeringen! Jeg har rettet og håber, at man nu får bedre billedtexter. Jeg opdagede at én af mail, den om sommerfuglene, var forsvundet og jeg har lagt den som citat-text.
   Det er meget skønne billeder! Men der er flere – som jeg glemte at få med – og som kommer i et nyt indlæg for i dag d.31., det sidste for Juli – det var et billede af små stråtækte huse i reservatet.

   Donald

   Friday, July 31, 2015 at 11:14 UTC


Comments are closed.