Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

En fireogtyvendedel af min dag

Så er det meste hevet op - Studenternellike og Lavendel får lov at stå, gran skal flyttes

Så er det meste hevet op – Studenternellike og Lavendel får lov at stå, gran skal flyttes

Jeg bruger ca. 1/24 del af min dag på at passe haven. Det løber op selvfølgelig, men det er langt fra nok til at få tingene til at se ud som jeg gerne vil have. Derfor er det hele tiden spørgsmålet, om jeg kan finde bedre løsninger, en mere effektiv måde.

Det ville være meget lettere at lægge flere sten eller fliser på kanten af terrassen. I går (22.juni) hev jeg det meste ukrudt op, og det tog tid – jeg måtte fjerne et lag tørv, som havde dannet sig over de små runde sten.

Tænk, det er 11 år siden jeg lavede denne terrasse. Kanterne skulle være bløde, fordi jeg som ung slog det ene ben på en cementkant ved Grønjordskollegiets indgangsdør, der ligger ca. 1 meter over terræn. Benet hævede til dobbelt størrelse, og jeg kunne dårligt gå.

Den er sprunget ud, den første studenternellike, som har valgt at stå på den lille terrasseskråning!

Den er sprunget ud, den første studenternellike, som har valgt at stå på den lille terrasseskråning!

Når man så har set, at folk har småsten rundt om fx. en terrasse, så tror man at man bare kan lægge sådan nogle og så kvæler de ukrudtet! men man bliver klogere. Der vokser alt muligt op. Og når man lidt sentimentalt synes at det ser da meget pænt ud – eller skal på ferie og kommer hjem til en tilgroet terrasse, så er fristelsen til at omdanne haven til en græsmark meget stor! 🙂

En anden studenternellike står ved trappen - jeg går forstigtigt udenom

En anden studenternellike står ved trappen – jeg går forstigtigt udenom

Først vil jeg prøve med et tykkere lag runde sten og strø lidt salt inden det regner. Det har hjulpet et par andre steder. Ellers bliver det mørk-dug og sten ovenpå. Derimod tør jeg ikke blande sand og cement og strø det ud her – der skal experimenteres et andet sted først.

Men jeg nyder alligevel de små overraskelser.

======================================================================

Den nye Deutzia har klaret sig efter at være hjulpet igang med lidt vand. Den har bevaret alle blomsterknopperne, som nu er sprunget ud!

Deutzia er en almindelig haveplante - mange naboer har sådan en

Deutzia er en almindelig haveplante – mange naboer har sådan en

Skrivefelt …

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, June 23, 2015 at 13:12 UTC

Posted in Skov og have

Tagged with ,

13 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bare en time? Næh, det må da være mer.
  Studenternelliken sprunget ut, det er tidligere hos deg enn her.
  Og så pent det ble med Deutziaen.
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Tuesday, June 23, 2015 at 13:28 UTC

  • Somme tider er det mere, Mormor, men jeg har mange andre aktiviteter, først og fremmest blad-artikler (til et lille foreningsblad) og musik – jeg vil også gerne have tid til at gå en tur eller cykle, møde venner og bekendte og skrive en lille historie på dax2 …

   Klem på dig 🙂

   Donald

   Wednesday, June 24, 2015 at 9:12 UTC

 2. Det behøver jo ikke være en mørk dug, de lysegrå kan også gøre det, men: der må ikke være for meget fald på skråningen, så glider stenene ned fra dugen, og så ser det ikke så pænt ud mere. Selv om den grå falder mere i med stenene.
  Du kan jo også sætte et bræt på høkant, lægge dug, og så fylde sten på: så bliver det mere jænt, stenene skrider ikke, og dugen forbliver usynlig.
  Jeg har set for mange haver med synlige dug-kanter til at jeg synes, det er pænt.

  AagePK

  Tuesday, June 23, 2015 at 14:48 UTC

  • Nu var det bare fordi jeg kan se at naboer har brugt sort dug af en eller anden slags, som jeg tro kan holde i mange år fordi den er tagpap-agtig. Men det er nemlig rigtigt at skråningen i sig selv er et problem, – det var jo oprindelig grunden til at jeg lagde runde sten! Bræt løsningen er den mest realistiske.

   Donald

   Wednesday, June 24, 2015 at 9:14 UTC

   • Netop den stive tagpap-agtige dug er ret vanskelig at få til at ligge til, og så få dækket. Det, landmændene kalder fiberdugf, og som bruges til markstykker til at lægge høstet korn på i en markstak til senere afhentning, bruges også rundt omkring til afdækning mod ukrudt. F.eks under flisebelægninger ved parkeringspladser. Det er noget filtet noget, ret tyndt, og smygerugger sig og bliver liggende.

    AagePK

    Wednesday, June 24, 2015 at 10:05 UTC

    • fiberdug!

     AagePK

     Wednesday, June 24, 2015 at 10:06 UTC

     • og smyger!!! 😦

      AagePK

      Wednesday, June 24, 2015 at 10:06 UTC

      • Det andet (smugge) er vel dialekt, ligesom “Aagge” er den friske, energiske, oprindelige udtale af det danske g, som Kjøwenhaunerne ikke ka uðtaal årdnlit!!!

       Donald

       Thursday, June 25, 2015 at 11:33 UTC

     • Først troede jeg det var et specielt materiale, som hed fiberduf! Et nyt “brand”, et nyt varemærke! Det ville være nemt at markedsføre som noget helt specielt godt stof – DUFår det ikke bedre 😉 Man ville kunne søge på Internettets store søgemaskiner og vupti, så fik man fiberduf’s website og en god snik-snak om hvor genialt det er at man kan fremstille fiberduf ved genbrug af gamle flasker (eller lignende)!

      Donald

      Thursday, June 25, 2015 at 11:30 UTC

 3. De små fine runde sten ser rigtig flotte ud; meget dekorativt. Det ser ud som om, du er rigtig i dit es med de mange sysler ude i haven.

  Hav en god aften.

  Stegemüller

  Tuesday, June 23, 2015 at 16:12 UTC

  • Ja – Stegemüller, det kan se pænt ud, og det vil bestemt ikke blive dårligere af at der er en blomst eller to mellem stenene! 🙂 Jeg hygger mig med havearbejde, når det ikke er for varmt!

   Jeg håber du havde en god aften!

   Donald

   Wednesday, June 24, 2015 at 9:16 UTC

 4. En time burde monne, men selv den minste hage kan sysselsette en gartner i hel stilling. Vi har en bitte liten tomt, 400 kvadratmeter, men jeg blir aldri ferdig.

  Hege

  Tuesday, June 23, 2015 at 16:51 UTC

  • Ja det bør række/være nok med én time, Hege. Jeg ved at det er fordi ukrudt har fået lov at tage overhånd, at der er mere arbejde for tiden. Jeg lærer nyt hele tiden!

   Donald

   Wednesday, June 24, 2015 at 9:23 UTC


Comments are closed.