Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Markvandring d. 14. Juni

Det kan ikke siges ofte nok, fotografering af planter er en udfordring især hvis man ikke ved ret meget om, hvad det er det interessante på en mark. Jeg synes bare det ser smukt ud, men er dog klar over så meget at selve planternes tilstand afspejles i nærbilleder, og en fagmand kan i nogen grad bedømme markens tilstand ud fra billeder henover et stykke af arealet. Jeg gætter at det er hvede, der er på begge de to marker heroverfor, den vestlige mod Vejby og den østlige mod Ørby.

Skrivefelt …

Advertisements

Written by Donald

Monday, June 15, 2015 at 19:15 UTC

Posted in Mark

Tagged with

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det gror. Det er bra. For mat må vi ha 🙂
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Monday, June 15, 2015 at 19:36 UTC

  • Ja jeg synes det er smukt – måske fordi jeg ved, at det kan blive til brød, pandekager, sandkager, wienerbrød, og til grisefoder, og farsbrød (meatloaf, forloren hare) 🙂
   Klem på dig 🙂

   Donald

   Monday, June 15, 2015 at 19:44 UTC

 2. Det ender med at du må skrive en bog om kunsten at fotografere marker!

  Jørgen

  Tuesday, June 16, 2015 at 15:08 UTC

 3. Dejlig fotoserie. De to avlere har to forskellige græsukrudtsproblemer.

  Foto 3 fra oven i venstre kolonne viser, at der er ved at kravle alm. rapsgræs op gennem hveden. Almindelig rapgræs er egentlig også en dyrket art på lavbundsjorde, men kan give betydelige problemer i hvede, da den er ganske næringskrævende.
  (Der er omvendt-logik i artsnavnene her: Engrapgræs dyrkes på høj jord og almindelig rapgræs dyrkes lavereliggende lavbundsjorde).

  Foto 5 højre og venstre kolonne viser et noget mere truende græsukrudtsproblem. Det er græsarten væselhale, som i hjørnet er blevet helt dominerende.
  Der vil ikke blive nævneværdig avl af hvede i det hjørne, og væselhale vil sikkert på et tidspunkt trykke hveden helt til jorden.
  Væselhale er et stort problem i frøavl af rødsvingel, da frøene ligner rødsvingelfrø i både størrelse og form. De er derfor umulige at rense fra, og i værste fald må frøet kasseres.
  Da væselhale samtidig ikke kan sprøjtes bort i rødsvingel og lugning er grænsende til det umulige, udelukker større forekomst af denne art rødsvingelavl på de inficerede arealer.

  Farmer

  Thursday, June 18, 2015 at 3:53 UTC

  • Tilbage fra valglokalet gennem de smukke marker og blomstrende haver:

   @Farmer: Tak for den gode kommentar! Ja, jeg kunne jo godt se at der er rapgræs i den mark (bl.a. billede 3 fra oven i venstre). Men jeg troede ikke det var alvorligt. Jeg tror det er værre i kanten, den yderste bane, hvor jeg gik ind, men denne kommentar indbyder jo til at man ser nærmere på resten af marken og til at forsøge at spørge på gården. Men når man ikke er fagmand er det nok svært at få en snak om resultaterne.

   Væselhale – området er jo kun den yderste kant af forlandet, så mon ikke det ser bedre ud et stykke inde? Jeg vil ikke gå ind uden at spørge manden; den mark bestyres af Trojelt, og ham kan jeg få kontakt til.

   Donald

   Thursday, June 18, 2015 at 20:24 UTC

   • Græsproblemer er oftest størst i kanterne og ved sammenpløjningen mellem ager og forland.
    Det er en af hovedårsagerne til, at jeg kun undtagelsesvis praktiserer pløjefri dyrkning:
    Ved pløjning får man lagt græsukrudtsfrøene ned i bunden furen, og så har de ikke en chance for at sprire. Efter et år dernede er de fleste græsarters frø ikke spiredygtige. Dette gælder dog ikke for flyvehavre.

    Farmer

    Saturday, June 20, 2015 at 4:01 UTC

 4. “…der er ved at kravle alm rapsgræs op gennem hveden…”, ja, så skal han da få problemer! 🙂
  Undskyld, det var den gamle (pensionerede) skolelærer. 🙂

  AagePK

  Thursday, June 18, 2015 at 5:54 UTC

  • Ha-ha, AagePK! Det er bestemt ikke så slemt som de sprogblomster jeg fandt i nogle 30’er artikler om “Levende Musik – og Mekanisk Musik” med forord af Carl Nielsen og artikler af Karl Larsen, Jørgen Bentzon og Finn Høfding. 🙂

   Donald

   Thursday, June 18, 2015 at 20:25 UTC

  • Ha, jaj bekalger det ægstra S.
   Nye arter opstår jo hele tiden 🙂

   Farmer

   Saturday, June 20, 2015 at 3:56 UTC


Comments are closed.