Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Stegetid 2 timer

Snapshot m. selvudløser fra bordet

Snapshot m. selvudløser, eftermiddag

Jeg tillader mig at poste et billede som er alt for mørkt (modlys uden manuel korrektion) og derfor utydeligt – den lille familie, hvor den yngste er gået udenfor og det var OK. Jeg bringer normalt ikke billeder af folk, som jeg ikke har spurgt, men mon ikke det går an her.

Det var hyggeligt og som AagePK siger, hellere skidt i krogene end rent helvede. Det gælder dog ikke køkkenet! Der skal være rent (og det var der også).

Overskriften hentyder til at den til lejligheden indkøbte oksefilet ikke var så nem at stege. Efter en timestid, som den skulle have ifølge vejledningen, var den stadig alt for rå i midten, så den fik en time mere og ved højere temperatur. Når man derefter skar ud på expertvis (tak til Charlotte) så var det “rare”, rødt kød, mørt og ganske lækkert; men det var altså ikke nok med 1 time ved 150°C, sådan som slagteriets vejledning sagde. Det er sket før, enten er det ovnen, som ikke kan komme op på de temperaturer, termostatknappen lover, eller også var stegen for stor til at varmen kunne trænge hele vejen igennem.

Alle blev mætte, og det var hyggeligt. Tak for kommentarer til gårsdagens planlagte arbejdsopgaver!

Skrivefelt …

Advertisements

Written by Donald

Sunday, May 10, 2015 at 20:30 UTC

Posted in Blogosofi, Brok

Tagged with ,

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det lyder som I havde gode stunder sammen – og billedet er jo fint, som det er. Det kræver tålmodighed at være kok!

  Jørgen

  Monday, May 11, 2015 at 5:10 UTC

 2. Hvor lang tid en oksefilet skal have, er afgjort en smagssag. Jeg var engang til afslutningsmiddag hos en studiekammerat fra Handelshøjskolen, hvor vi også fik oksefilet. Bortset fra den yderste kant var den totalt mørkerød, og det var så absolut meningen (hun havde ikke selv stået for tilberedningen).

  Rasmine

  Monday, May 11, 2015 at 10:14 UTC

 3. Ja, det kræver tålmodighed, Jørgen!

  Og Rasmine: Ja, der er nogen som kan lide det næsten råt, men der er et eller andet ved smagen af kød, som ikke er stegt, som jeg ikke er så glad for. Vi var alle enige om at efter den dygtige udskæringsexpert havde fundet og udskåret de rosa-farvede stykker, så var det en delikatesse. 🙂

  Donald

  Monday, May 11, 2015 at 11:43 UTC


Comments are closed.