Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Sten synker ned i sand

Et råd fra Marstal gik på at strø lidt cement på toppen af sandet. Jeg ved ikke om det virker – i dag føles det stadig blødt.

Hvordan kan en anlægsgartner finde på at lægge runde sten ovenpå sand? Man må nøjes med at glæde sig over at det er forholdsvis let at reparere, hvis man bare har tid.

Skrivefelt 🙂

Advertisement

Written by Donald

Saturday, April 25, 2015 at 12:49 GMT+0000

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Har du ikke separasjonsduk under?
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Saturday, April 25, 2015 at 13:42 GMT+0000

  • I den østlige terrassekant lavede jeg sådan et stykke grus med separationskant! Det var den bedste ide jeg har fået i lang tid! MEN der synker stenene også ned. Måske mener du at man skal lægge separationsdugen oven på gruset/sandet og så lidt mere sand og så de pæne små runde sten?

   OK – det var en idé, Mormor, jeg prøver måske – det er bedre end at støbe en cementplade!!!

   Klem på dig 🙂

   Donald

   Saturday, April 25, 2015 at 14:49 GMT+0000

 2. Akkurat det mente jeg 🙂 Sand – separasjonsduk -sand -sten
  Klem på deg

  Mormor

  Saturday, April 25, 2015 at 15:04 GMT+0000

 3. Dengang jeg lagde bro rundt om huset, efter at der havde ligget perlegrus, var separationsdug ikke opfundet endnu. Derfor lagde jeg et godt lag sand, og i den øverste del blandede jeg cement i, 1:6 ca. I 5 cm tykkelse, og uden vand. Dog efter først at have sat glacerede kloakrør på højkant i, som skulle være blomsterkummer. Så blev udsøgte sten fra stranden lagt pænt ovenpå, og banket lidt ned i sand-cementblandingen. Regn og anden fugtighed fik så cementen til at hærde, så stenene lå fast.
  Sandlaget under gør, at der er et godt dræn, så frosten ikke løfter bro og fliser, og stenene kan der nu gåes på, uden at de flytter sig. Og græsplænen gror ikke ind i fundamentet og nedbryder muren.

  AagePK

  Sunday, April 26, 2015 at 5:41 GMT+0000

  • OK – nu forstår jeg, AagePK – mange tak. Det er ikke så nemt for byfolk som mig, når vi skal lære rigtige ting, selv om jeg sætter en ære i at kunne det nødvendige! 🙂

   Jeg vil blande cement i 1:6 i et sandtlag til de øverste 5 cm., det skulle jeg nok kunne finde ud af! Igen tak.

   Iøvrigt vil jeg i mellemtiden parkere hele stensamlingen lidt længere henne på den store sydterrasse, der er plads nok, og så ser det pænere ud mens der arbejdes.

   Donald

   Sunday, April 26, 2015 at 7:58 GMT+0000

 4. Jeg håber det fine stenbed er indrettet så vand løb væk fra huset. Det er ikke let at holde styr på alt det vi skal sørge for.

  Jørgen

  Sunday, April 26, 2015 at 11:14 GMT+0000

  • Det er rigtigt, Jørgen, det skal man tænke på. Det er måske en af de ting, som jeg skal rose anlægsgartneren for – der har ikke været udpræget tendens til grønalger på sokkelen – men den grønne farve på billedet med larven minder mig om at jeg nok skal passe mere på at der ikke kommer planter op ad muren. Der var efterhånden et vildnis mellem stenene, og det hiver og river jeg jo op samtidig med at jeg fjerner stenene og – til sidst – forsøger at få et sand/cementlag til at stabilisere sten-belægningen.

   Donald

   Sunday, April 26, 2015 at 12:07 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: