Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Fra mobil til mobil

Har du “trådløs router” i dit hjem? (Jeg er så gammeldags at jeg foretrækker ledninger, skønt det ser herrens ud – oprydning/ordning forestår).

Kan din mobiltelefon benytte en trådløs router i hjemmet?

Man kan godt lade en mobiltelefon “tale” til en anden smartphone indenfor dens rækkevidde – ligesom den kan tale med en trådløs router i huset. Der er lidt forskel på tale, GSM, 3G og 4G.

Fra ligemand-til-ligemand, peer-to-peer

Fra ligemand-til-ligemand, peer-to-peer

Smartphones (også kaldet mobile enheder) er opsat så de fleste brugere ikke tænker over, hvordan magien fungerer. Psykologien er at den ligner en trådløs telefon, men der er ikke megen lighed mellem en mobil-enhed og en trådløs telefon fra 1985.

Det normale er, at mobilen sender til en mast, som modtager alle mobiltelefon-radiobølger og sender tilbage til den, som man vil tale/udveksle billeder med.

Men mobile enheder kan “snakke” med andre i lokalområdet – hjemmet, virksomheden. Når en enhed kommunikere på den måde, kaldes det peer-to-peer,

Liat Ben-Zur fortæller om børn, som får figurer fra Sesame Street til at gå fra TV-skærmen over på deres egen skærm (i en slags børne-spil)

Liat Ben-Zur fortæller om børn, som får figurer fra Sesame Street til at gå fra TV-skærmen over på deres egen skærm (i en slags børne-spil)


Der er en virksomhed, som har lavet en “app”, der åbner for kommunikation uden indblanding af telefon-antennemast-anlæg. Det var ikke så ligetil, for programmører som laver apps aner ikke noget om radiokommunikation. Og den skulle jo helst kunne skifte mellem de forskellige frekvenser og metoder. Men de fik sat sig ind i tingene og fik gjort det.

Det åbner mange muligheder, fortæller Liat Ben-Zur, formand for AllSeen Alliance.

Er det noget, du savner på din mobiltelefon? At køre i et racer-kørselspil med en anden – uden at der er forsinkelse, fordi det går udenom “skyen”? Eller savner du at bruge enheden som Karaoke-anlæg?

Det er én af de ting, jeg vil bruge tid på at læse om og skrive om i næste nummer af det lille foreningsblad, det tidligere omtalte DKuug-NYT.

Hvorfor? Fordi peer-to-peer (ligemand-til-ligemand) kommunikation med mobile enheder er muligt og nyttigt.

Og for at skrive om at Internettet, som vi ser det i dag, kan mere, hvis det – som oprindelig tænkt – bruges som peer-to-peer netværk.

Det er ikke så nemt at forklare, vel? Man skal lige tænke. De fleste kan ikke se fordelene med det samme; og teknikken bagved er bestemt ikke simpel.

Skrivefelt …

Advertisements

Written by Donald

Thursday, April 16, 2015 at 16:33 UTC

Posted in Blogosofi

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg har et trådløst nettverk, kjekt,
  Både nettbrett, pc og telefon kan benytte seg av det.
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Saturday, April 18, 2015 at 4:55 UTC

  • Ja spørgsmålet var, om din mobil på dit trådløse netværk kan sende et billede direkte til “nettbrett” og PC.
   Hvis din mobil kan benytte sig af “dit trådløse netværk”, kan man så kalde din telefon fra PC’en og læse SMS’er eller billeder eller andre filer? Det er svært at forklare, hvad peer-to-peer netværk betyder.

   Donald

   Sunday, April 19, 2015 at 14:53 UTC

   • Om jeg har min mobil på datatrafikk eller på WI-FI kan den overføre bilder og annet sur. Som ren telefon (ikke koblet til annet enn mobilnettverket uten datatilgang) kan den sende sms og mms og snakkes i 🙂
    Jeg har den stående på lydløs og kun som mobiltelefon, stort sett.
    Klem på deg.

    Mormor

    Sunday, April 19, 2015 at 17:23 UTC


Comments are closed.