Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Trykfejl skal forklares pr. mail – det er svært

Her ses, hvordan forsiden i print/tryk-filen ser ud på mit system (og på GoogleDrive)

Her ses, hvordan forsiden i print/tryk-filen ser ud på mit system (og på GoogleDrive)

Her ses det trykte blad - en rutineret bladtrykker må da kunne se at der er noget galt!

Her ses det trykte blad – en rutineret bladtrykker må da kunne se at der er noget galt!

Typisk er det vanskeligt at forklare problemer pr. skrift eller pr. telefon – medmindre det er indlysende.

Hvis nu trykkeriets software rent faktisk viser billedet, sådan som de har trykt det, så skulle det være en slags gætteri om det var meningen eller ikke var meningen at det skulle se sådan ud. Hvis man har lidt grafisk erfaring, kan man godt se at det ikke er meningen!

Men nu slår de sig i tøjret, ved ikke hvorfor. De plejer at være meget forstående og positive. Alle de andre billeder er gået glat igennem. Jeg har sendt dem et link til Google-drive, hvor man kan se bladet og forsiden, og en person uafhængig at mit softwaresystem har kigget på det og siger at de ser portrættet som et normalt foto. Sukh!!! !!! !!! 🙄

Skrivefelt …

Advertisement

Written by Donald

Wednesday, April 15, 2015 at 13:27 GMT+0000

Posted in Brok, Foto

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hm, ikke så veldig mye normalt med det nederste bildet.
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Thursday, April 16, 2015 at 14:38 GMT+0000

  • Nej, jeg synes også man skal være lidt sjusket for ikke at opdage det – og så på forsiden! – Det er ikke sådan at vi forlanger erstatning eller lignende, jeg ville bare gerne have at trykkeriet næste gang passer bedre på og giver os den service at kontrollere de billeder, der går til maskinen, der trykker bladet.

   Inden PDF-filen går til trykkerimaskinen har de tidligere lavet en kontrol – ganske kort, men nok til at vi har fanget en fejl, som fx.da jeg bestilte A5 i stedet for A4.

   Klem på dig 🙂

   Donald

   Thursday, April 16, 2015 at 18:19 GMT+0000

 2. Gad vide, om nogen fra trykkeriet har set nogle af dine tidligere billed-eksperimenter her på siden? I så fald kan de jo have tænkt:” Nu eksperimenterer vi på Donalds vegne, og slipper det igennem, tager vi lige lidt ekstra for service og royalties!” 😦

  AagePK

  Friday, April 17, 2015 at 5:54 GMT+0000

  • Jeg tror ikke de har kigget efter noget som helst, AagePK, desværre. Jeg måtte skrive frem og tilbage til deres dygtige reklamations/klage-medarbejder, og det endte med at hun tilbød at vi kunne returnere og få trykt om (eller pengene tilbage) men det var jo ikke det, jeg var ude på, så jeg måtte endnu en gang skrive venligt:

   Man burde kunne se – umiddelbart – at det billede er kvast/fordrejet og at man burde have spurgt mig: Kan det ændres så vi får en side, der fungerer for os? Det viser sig, at andre testpersoner kan læse den pågældende fil uden billedfejl på forsiden, både på Mac og iøvrigt også som google-visning med Chrome-browseren.

   Men damen hævder at det er min print-fil, som er defekt (såden som en reklamations-specialist jo skal hævde at det ikke er leverandørfejl – indtil de bliver tilbagevist med præcis anvisning på hvad de skal gøre).

   Håber alt vel og at det er rart at være hjemme igen – til blomstrende forår en gang til! Underligt at der ikke kom flere kommentarer til blomsterne på Madeira, men det er nok efterhånden sådan, at alle de tidligere private web-site er blevet forladt og næsten ingen læser “blogge” mere.

   Donald

   Friday, April 17, 2015 at 14:59 GMT+0000

 3. Desværre er det vist ikke så overraskende. EDB er jo ufejlbarligt! Selvfølgelig er en fejl her og der i orden, men fravær af omhu er det ikke.

  Jørgen

  Friday, April 17, 2015 at 12:46 GMT+0000

  • Ja, Jørgen! EDB er ufejlbarligt – indtil en dag der sker noget, hvor det er praktisk at undskylde sig med en teknisk fejl! 🙂
   Tak for kommentar, jeg kan godt bruge denne moralske støtte! 🙂 Jeg fik efterhånden flere tilbagemeldinger om at filen på Google-Drive har et rigtigt person-billede på forsiden.

   Donald

   Friday, April 17, 2015 at 15:01 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: