Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

En lille eftermiddagstur i havgus

Skrivefelt …

Written by Donald

Friday, April 10, 2015 at 16:29 GMT+0000

Posted in Foto

13 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Til ære for dig, Mormor, så er billederne fra en lille tur til havet kommet med. Det var en speciel oplevelse i dag!

    Donald

    Friday, April 10, 2015 at 16:32 GMT+0000

  2. åh det skærer i mit gamle hjerte – jeg har jo mit hus i Rågeleje til salg, så det er første gang i 51 år jeg ikke er der.

    Marianne Bentzen

    Friday, April 10, 2015 at 16:53 GMT+0000

    • Åh jeg håber ikke det skærer for meget, der er så mange gode steder her og andre steder, og der er gode sommerdage forude! Så det er bare om at komme afsted en gang hver anden dag, enten det nu er en stor eller lille tur. Men jeg kender godt savnet. – Måske skal man lære at leve med det.

      Donald

      Friday, April 10, 2015 at 21:29 GMT+0000

  3. Takk for turen, det ligger noen kommentarer under bildene 🙂
    Klem på deg 🙂

    Mormor

    Friday, April 10, 2015 at 17:08 GMT+0000

    • Der ligger minsandten en kommentar hele vejen på ruten, Mormor! Det er vildt! 🙂
      Klem på dig 🙂

      Donald

      Friday, April 10, 2015 at 21:29 GMT+0000

  4. Ingen havgus hvor jeg har været. Har nydt sol og varme. Sådan er goderne lidt ulige fordelt, åbenbart.

    Jørgen

    Friday, April 10, 2015 at 18:41 GMT+0000

    • Den kom og gik, havgusen – sammen med den isnende fornemmelse af vinter! DMI-vejrmanden fortalte iøvrigt netop om eftermiddagens tågebanker over Kattegat, så det var åbenbart et stort område, der havde denne form for lave skyer. Og så herinde, 1-2 km inde i landet – var der en time efter ganske lunt. 🙂

      Donald

      Friday, April 10, 2015 at 21:31 GMT+0000

  5. Da vi vi, 2 timer forsinkede, torsdag aften fløj ind over grænsen fra Vesterhavet, var det ved at mørkne; men der var ikke en sky på himlen hele vejen til Kastrup. Under os kunne vi se Sild og Rømø lige så tydeligt, som Helnæs, StoreBæltsbroen og de oplyste foldboldbaner i Brøndby. Så vi har set København, om ikke fra en DC10, så dog fra en flyver. Sikke dog et lys, der kommer en i møde der kl 9 en April-aften!
    Og så til det tågede Heatherhill: jeg har tit tænkt på, om der dog ikke ude i Verden er andre steder med navnet Heatherhill, og jo, såmænd: se bare her: http://heatherhills.com/resident-life , det ser da pænt ud, ikk’? 🙂 Sådan et sted kunne man da godt blive gammel, når den tid kommer, om mange år. Jeg er bare en smule tvivlendes: når de nu reklamerer med fine wine dining, og de så får maden fra Spartan Dining Services, holder det så? I mellemskolen lærte vi, at spartanerne blev fodret med en suppe på eddike og blod, for at blive store, stærke og frygtløse: hjemad MED skjoldet, eller PÅ skjoldet!

    AagePK

    Saturday, April 11, 2015 at 8:21 GMT+0000

    • Sikken en flyvetur – man skal have et godt hovede for at kunne genkende Helnæs og fodboldbanerne i Brøndby når nord ikke vender opad. I fløj hjem på 75-års aftenenen for de tyske flys overflyvning, og heldigvis i et fredeligere Nordeuropa. Man tør ikke sige verden her, for den er ikke særlig fredelig.

      Jeg håber det har været en god tur på Madeira!

      Jeg er næsten sikker på at der er andre Heatherhills – det betyder jo bare lyngbakker, og dem er der en del af på Storbritannien, øen med Skotland, Wales og England. Som et extra krydderi melder Google, at den har fundet 200 personer med navnet Heather Hill!!! Slå den. Typisk med middle-name til at ødelægge morskaben, men også uden: Heather Hill – Age Guide: 60-64 Glasgow G75. etc.etc.
      Men også andet Heatherhill Farm Embroidery Park View, Bamford, Hope Valley, Derbyshire S33 0AY ‎ 01433 651604 ‎ · farmembroidery.co.uk —

      Jeg håber at høre mere fra rejsen! Ønsker god week-end.

      Donald

      Saturday, April 11, 2015 at 9:22 GMT+0000

  6. Jeg må nok trække i land på et enkelt punkt: det er vist snarere Husum-parken, vi så, den ligner mere, med træningsbanerne lagt an i tre oplyste striber.
    Desværre har mit kamera snydt mig med Sild og Rømø, men jeg sender straks et, omend lidt uldent, fotografi af Helnæs, set fra en Airbus 320.
    Ja, vi tænkte også meget på 9.April; som født i Slesvig, med 3 militære flyvepladser lige tæt ved, ved jeg jo, at der også stod nogle eskadriller Stuka’er parat til at præcisionsbombe Christiansborg og Amalienborg, hvis svaret herfra blev et nej; man vidste jo præcis i Berlin, hvor beslutningstagerne sad på hvilket klokkeslet, og kunne slukke for lysene på lagkagen på én gang.
    Det er der mange, der ikke tænker på, når man kritiserer samarbejdspolitikken fra dengang.

    AagePK

    Sunday, April 12, 2015 at 8:40 GMT+0000

    • Er der så mange, der kritiserer samarbejdspolitikken? Jeg vil tro at det, man kritiserer, er at den danske regering i begyndelsen associerede modstand med kommunisme og “terror mod de danske værdier”.

      Jeg tror at det, der vil stå tilbage som “historien” efter nogle år og generationer mere, er, at Danmark undgik store tab af menneskeliv, og at det var rimeligt at fare med lempe overfor Tyskland, som man jo overhovedet ikke kunne måle sig med. Og Danske politikere, incl. Staunings regering, har som de fleste andre i Nordeuropa, troet at Tyskland ville vinde denne krig — indtil stemningen vendte ca. 1942, hvor sejren over Rommel betød, at Briterne vandt krigen om adgang til Østen gennem Suez og viste, at de virkelig havde viljen til at kæmpe.

      Hvad man mere vil skrive om 40 år kan være at tiden dengang faktisk var gennemsyret af de ideer om race og fascisme og nazisme, som Hitler var exponent for. Jeg hører, at der var (og er) kraftige nazi-afdelinger endog i Churchill’s London.

      Der var i Danmark og andre stater bred beundring for, at Tyskland fra 1933 (tilsyneladende) fik styr på arbejdsløshed og fattigdom. Indtil 1936 var der muligvis endda et flertal for sympati med Hitler. Historiebøgerne må så beskrive reaktionerne på Den Spanske Borgerkrig, Guernica, Østrig og Czechoslovakiets randzone. Der må have i det mindste have været nogen, som undrede sig over Krystalnatten og diskriminationslovene.

      Hvor mange udenfor politisk interesserede kredse kunne gennemskue, at Hitler var et monster? Allerede i 1933 skrev Churchill en rapport om at det tyske nazi-styre var en gru og at det var voldsherredømme, som man ville få problemer med.

      Nå det var et sidespring! Jeg håber at fremtidens historiebøger går ud på at lære at gennemskue hyklere og fascister.

      — Jeg kan forestille mig tre eller flere stærkt oplyste fodboldbaner set fra luften. Det må være smukt!

      Jeg vil tro at I har nydt gadebilledet og havnecaféer på Madeira – jeg var lige ved at skrive i Madeira. Hvordan smagte Madeira – portvinen i år?

      Donald

      Sunday, April 12, 2015 at 9:57 GMT+0000

      • Jeg tænkte på Anders Fogh, der i sit forsvar for deltagelse i krigen mod Iraq kørte hårdt på samarbejdspolitiken, uden at gennemtænke konsekvenserne, eller huske resultaterne; f.eks at vi fik reddet de fleste jøder. Set hen over Europa kan man i dag notere sig, at de lande, der havde et rimeligt samarbejde på det formelle plan, fik reddet flest af de forfulgte, samtidigt med, at de alligevel mønstrede temmeligt mange frihedskæmpere: Frankrig f.eks. Selv Italien, der ikke var så antisemitisk, holdt sig ude af forfølgelse i forholdsvis lang tid.
        Portvin er fra fastlands.Portugal, byen Oporto. Madeira-vin er noget helt andet: det er godt nok en hedvin, dvs tilsat druesprit for at forbedre holdbarheden; men Estufagem-metoden giver en helt anden duft, farve og smag. Metoden indebærer en varmebehandling på ikke under 3 måneder, op mod 45 grader Celcius ved den industrielle Cubas de Calor- metode. Jeg foretrækker Estufas do Sol-metoden, som blev praktiseret hos brødrene Artur og Edmundo Olim, der førte familieforetagendet Artur de Barros e Sousa i Rua dos Ferreiros til forrige år. Jeg har et lille lager, den ældste er uden årgang, men fra før krigen.
        Desværre er deres hjemmeside også lukket nu, så du kan ikke engang gå tur i deres bodega; men kommer du derned, er lokalerne overtaget af naboen, der også laver god Madeira-vin, og som vil bruge lokalerne til modtagelse, smagninger osv.
        Jeg har ikke turdet smage i år: eftervirkningerne af mine strålebehandlinger har stadig en betydelig negativ indflydelse på min smagsoplevelse, især af rød vin. Så mine vine modnes bare mere! 🙂

        AagePK

        Sunday, April 12, 2015 at 11:09 GMT+0000

        • Åh ja – det er rigtigt. Jeg tænker for lidt på Anders Fogh og hans holdning til Danmark under besættelsen.

          Det lyder som nogle spændende vine, de laver på Madeira – jeg kan godt forstå at du lader dem lagre. Jeg er klar over at man ikke har samme smag og at man skal være forsigtig ovenpå en strålebehandling. Jeg håber der var andre ting, der kunne nydes – og som sagt kan jeg også gætte at der må have været en og anden blomst i flor!

          Tak for kommentarerne! 🙂

          Donald

          Sunday, April 12, 2015 at 20:36 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: